Τρίτη, 09 Ιούνιος 2020 11:21

Σε Αυγενάκη και Γραμμένο σήμερα η επιτροπή της SL2 - FL για... αναδιάρθρωση

Γράφτηκε από τον
Σε Αυγενάκη και Γραμμένο σήμερα η επιτροπή της SL2 - FL για... αναδιάρθρωση

Συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, θα έχει σήμερα η επιτροπή της Super League 2 - Football League προκειμένου να συζητήσει το μέλλον των δύο κατηγοριών.

Θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης αποφασίστηκε η επανέναρξη της SL2 και η οριστική διακοπή της FL, καθώς και η τροποποίηση της προκήρυξης.
Η FL, στην οποία μετέχει και η Καλαμάτα είχε προτείνει την συνένωση των δύο κατηγοριών, ώστε να δημιουργηθεί μια Β' εθνική με δύο ομίλους (Βορράς - Νότος) και ως εναλλακτικό σενάριο την άνοδο των 8 πρώτων ομάδων του βαθμολογικού πίνακα της Football League.
Και οι δύο προτάσεις όμως απορρίφθηκαν από το δ.σ., το οποίο θα προτείνει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ τη δική του πρόταση αναδιάρθρωσης, που προβλέπει 18 ομάδες στη SL1, 16 στη SL2 και 14 στη FL χωρίς κανένα υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες.
Η "Μαύρη Θύελλα" λοιπόν θα είναι όπως έχουμε γράψει και τη νέα σεζόν στις επαγγελματικές κατηγορίες, παρότι ήταν τελευταία όταν σταμάτησε το πρωτάθλημα και ενώ δεν έχει εκδικαστεί η ένσταση για το ματς με τη Βέροια, την οποία αναμένεται να την κερδίσει.

Στις 2.30 το πρώτο ραντεβού

Η επιτροπή που αποτελείται από τους Λεουτσάκο (πρόεδρος της Λίγκας), Σταμούλη (Απόλλωνας Πόντου), Αντωνίου (Καβάλα), Αϊβάζογλου (Τρίκαλα), Κολοκυθά (Λεβαδειακός), Μονεμβασιώτη (Απ. Σμύρνης), Ροκάκη (Χανιά) και Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα) θα συναντηθεί αρχικά στις 2.30 το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο.
Θα ακολουθήσει στις 4 το απόγευμα το ραντεβού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, όπου εκτός από το θέμα της αναδιάρθρωσης, θα συζητηθούν και άλλα προβλήματα (οικονομικής φύσεως) που απασχολούν τις ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών.