Τρίτη, 09 Ιούνιος 2020 15:11

Ο Γ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ "Ε" ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ: Εύκολη παραμονή και εξέλιξη των νεαρών παικτών

Γράφτηκε από τον
Ο Γ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ "Ε" ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ: Εύκολη παραμονή και εξέλιξη των νεαρών παικτών

Στη μεγάλη κατηγορία της Μεσσηνίας επιστρέφει τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο η Ομόνοια μετά από απουσία ενός χρόνου.

Η Καλαματιανή ομάδα, οδηγούσε την κούρσα στην Α1 τοπική μετά από 20 αγωνιστικές, όταν λόγω της πανδημίας η ΕΠΟ αποφάσισε την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων.

Για να πετύχει η Ομόνοια το στόχο της, έβαλε το δικό του λιθαράκι ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα την 5η αγωνιστική. Εχοντας τη στήριξη της διοίκησης δούλεψε με όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του, τους μπόλιασε με τα στοιχεία του πρωταθλητισμού ώστε όλοι μαζί να υλοποιήσουν το στόχο της ανόδου. Αυτό το πέτυχαν φέρνοντας την ομάδα στην πρώτη θέση, μέχρι την ημέρα, που λόγω του κορονοϊού η ΕΠΟ αποφάσισε την διακοπή όλων των διοργανώσεων.

Ο έμπειρος προπονητής αναδείχθηκε για 4η φορά πρωταθλητής και μάλιστα με διαφορετική ομάδα. Το ξεκίνημα έγινε με τον Πάμισο και ακολούθησαν η Σπερχογεία, ο Πανθουριακός, με τον οποίο έφτασε και δύο φορές στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας και τη φετινή σεζόν με την Ομόνοια.

Ο Γιώργος Αργυρόπουλος στη συνέντευξη που μας παραχώρησε αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά, σημειώνοντας ότι λόγω της πανδημίας ήταν επιτακτική ανάγκη η διακοπή των πρωταθλημάτων, σημειώνοντας όμως ότι θα ήταν πιο δίκαιο να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις για να μην υπάρχει το αίσθημα της αδικίας στις θέσεις ανόδου και υποβιβασμού. Χαρακτήρισε δίκαια την άνοδο της ομάδας του, αφού ήταν ξεκάθαρος στόχος ο πρωταθλητισμός. Ανέφερε ότι δουλεύοντας σε μια ομάδα υψηλών απαιτήσεων όπως είναι ο Πάμισος, τον βοήθησε ώστε να γίνει πιο έμπειρος και πιο δυνατός. Ακόμη ανέφερε ότι μετά την πανδημία τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και πλέον το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να το βλέπουν, όσοι ασχολούνται ενεργά, ως μοναδική απασχόληση.

Πριν από λίγες ημέρες ανανέωσε τη συνεργασία του με την Καλαματιανή ομάδα και θα επιδιώξει πάντα σε συνεργασία με τη διοίκηση, ώστε η Ομόνοια να μην είναι ασανσέρ, αρχικά να βάλει τις βάσεις για την παραμονή και εν συνεχεία να γίνει προσπάθεια ώστε να πλασαριστεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

- Πως χαρακτηρίζεις την απόφαση της ΕΠΟ για την διακοπή των πρωταθλημάτων;

“Καταρχήν θεωρώ ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να συμβεί κάτι τέτοιο. Η πανδημία με τον ιό επηρέασε όλα τα επαγγέλματα, όλο τον κόσμο, άρα ο αθλητισμός δεν μπορούσε να μείνει έξω από αυτό. Σίγουρα το πιο δίκαιο θα ήταν να ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα για να μην υπάρχουν αδικίες εκατέρωθεν είτε για τις θέσεις προβιβασμού είτε για τις θέσεις του υποβιβασμού”.

Αν δεν υπήρχε η αναστολή των πρωταθλημάτων η Ομόνοια θα πετύχαινε τον στόχο της ανόδου;

“Θεωρώ σίγουρα πως θα τον πετύχαινε. Δεν μπορώ να διευκρινίσω αν θα ήμασταν στις τρεις προνομιούχες θέσεις βάση της συνολικής εικόνας που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Είχαμε μια σταθερή πορεία, προσπαθήσαμε να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και ο προβιβασμός μας στην αμέσως επόμενη κατηγορία θεωρώ ότι ήταν 100% δίκαιος”.

- Από τη στιγμή που ανέλαβες την ομάδα, ο στόχος ήταν να κόψει πρώτη το νήμα του πρωταθλητή ή να πάρει μία από τις τρεις θέσεις που οδηγούσαν σε άνοδο;

“Ο στόχος ήταν η ομάδα να ανέβει κατηγορία. Βρήκα την ομάδα στην 8η θέση της βαθμολογίας και ο στόχος και ο δικός μου και της διοίκησης ήταν ξεκάθαρα ο πρωταθλητισμός. Σε όλο αυτό βρήκα άξιους συμμάχους τους παίκτες, που από την πρώτη ημέρα είδα στα μάτια τους τη δίψα για το πρωτάθλημα και μόνο”.

- Πως θα χαρακτήριζες το φετινό πρωτάθλημα;

“Θεωρώ ότι ήταν άκρως ενδιαφέρον πρωτάθλημα με πολύ καλές ομάδες που απαρτίζονταν από έμπειρους και ταλαντούχους παίκτες και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μας μέχρι τη στιγμή της διακοπής”.

- Είσαι αρκετά χρόνια στο χώρο και έχεις στεφθεί πρωταθλητής με 4 διαφορετικές ομάδες; Πιστεύεις ότι έχεις αποκτήσει εμπειρία πρωταθλητισμού και αυτό παίζει ρόλο στις ομάδες που δουλεύεις ώστε να είναι πάντα έτοιμες για να πρωταγωνιστήσουν;

“Σίγουρα η ενασχόληση μου με το χώρο του ποδοσφαίρου και η εμπειρία που απέκτησα σε μια ομάδα υψηλών απαιτήσεων όπως είναι ο Πάμισος όπου πάντα υπήρχε ο στόχος του πρωταθλητισμού με έκαναν και πιο έμπειρο και πιο δυνατό και πάντα να στοχεύω όσο πιο ψηλά γίνεται σε όποια ομάδα και αν επέλεξα να εργαστώ. Αυτό είναι και ένα μέρος της φιλοσοφίας μου και τους χαρακτήρα μου να στοχεύω όσο πιο ψηλά γίνεται σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο”.

- Πριν λίγες ημέρες ανανέωσες τη συνεργασία σου με την Ομόνοια. Τι στόχους έχετε θέσει για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά;

“Πάντα καθορίζονται οι στόχοι πριν το ξεκίνημα της χρονιάς. Στόχος της Ομόνοιας είναι να μην γίνει ξανά ομάδα ασανσέρ από τη μία κατηγορία στην άλλη και να βάλει τις σωστές βάσεις για μία καθαρή παραμονή και αν μπορεί να πλασαριστεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Δίνοντας πάντα χώρο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας για να εξελίξουν το ταλέντο τους”

- Πως περιμένεις ότι θα είναι τα πράγματα μετά την πανδημία;

“Θεωρώ ότι θα υπάρξει παγκόσμια αλλαγή σε οικονομικά δεδομένα. Θα πρέπει και στο χώρο του αθλητισμού όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο να ενστερνιστούμε με τα νέα οικονομικά δεδομένα. Και στο ερασιτεχνικό χώρο που δουλεύουμε εμείς να συνειδητοποιήσουμε ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει αρκετά και ότι δεν θα πρέπει η ενασχόληση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να είναι η μόνη απασχόληση όλων προπονητών, παικτών και παραγόντων”.

 “Να επιστρέψουμε στα γήπεδα υγιείς“

Ο Γιώργος Αργυρόπουλος ολοκλήρωσε τη συνέντευξη λέγοντας: “Θέλω να ευχηθώ να ξεπεράσουμε γρήγορα την πανδημία που μας ταλαιπώρησε τους τελευταίους μήνες και όλοι να επιστρέψουμε στα γήπεδα υγιείς και με κίνητρο για τη νέα χρονιά που περιμένουμε να είναι συναρπαστική και ενδιαφέρουσα προς όλους”.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Γιώργος Αργυρόπουλος είναι τελειόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε το 2002 να δουλεύει ως προπονητής από τον Απόλλωνα Καλαμάτας ως συνεργάτης του Γιώργου Μηλίτση, όπου έμεινε δύο χρόνια. Τα επόμενα 3 χρόνια πήγε στον Πάμισο ως συνεργάτης του Σπύρου Τσίκινη, όπου η ομάδα αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής. Μετά συνέχισε στην ομάδα της Μεσσήνης ως πρώτος προπονητής, όπου την πρώτη χρονιά κατέκτησε τον τίτλο στην Α’ τοπική. Μετά ανέλαβε προπονητής στη Σπερχογεία για 3 χρόνια, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής την 3η χρόνια και μετά επέστρεψε στον Πάμισο (Δ' εθνική), όπου ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση της Νησιώτικης ομάδας για δύο χρόνια και ακολούθησε ο Πανθουριακός, όπου στην πρώτη του χρονιά στέφθηκε πρωταθλητής. Στην ομάδα της Θουρίας εργάστηκε 4 χρόνια και στη συνέχεια ανέλαβε προπονητής στον Τσικλητήρα Πύλου για έναν χρόνο. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε στον Απόλλωνα Πεταλιδίου, αλλά από την 5η αγωνιστική και μετά ανέλαβε την Ομόνοια με την οποία στο τέλος αναδείχθηκε για 4η φορά πρωταθλητής.

Η πορεία προς την άνοδο

Η Ομόνοια ήταν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ τοπικής όταν η ΕΠΟ αποφάσισε την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων. Ετσι μετά από 20 αγωνιστικές είχε συγκεντρώσει 43 βαθμούς, έναντι 41 του Απόλλωνα Πεταλιδίου και του Παπαφλέσσα Χώρας, οι οποίοι θα την ακολουθήσουν στην Α’ τοπική. Σε 20 παιχνίδια είχε 14 νίκες, 1 ισοπαλία, 5 ήττες, την 2η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 40 γκολ, ένα λιγότερο από τον Απόλλωνα Πεταλιδίου και την καλύτερη άμυνα με 13 τέρματα παθητικό


Τα αποτελέσματα

Α’ Γύρος


1η αγωνιστική

Ομόνοια – Παπαφλέσσας Χώρας 0-2


2η αγωνιστική

Απόλλων Πεταλιδίου – Ομόνοια 1-0


3η αγωνιστική

Χανδριναϊκός – Ομόνοια 0-3


4η αγωνιστική

Ομόνοια – Α.Ο. Φυτειάς 3-1


5η αγωνιστική

Θύελλα Χαρακοπιού – Ομόνοια 2-0


6η αγωνιστική

Ομόνοια – Ολυμπιακός Καλαμάτας 3-0


7η αγωνιστική

Ηρακλής Καλαμάτας – Ομόνοια 0-1


8η αγωνιστική

Ομόνοια – Αστέρας Αρφαρώ 4-0ν


9η αγωνιστική

Ομόνοια – Δώριο 5-1


10η αγωνιστική

Νέος Αρις – Ομόνοια 0-1


11η αγωνιστική

Ομόνοια – Πανιώνιος 1-2


12η αγωνιστική

ΑΕΚ Καλαμάτας – Ομόνοια 1-4


13η αγωνιστική

Ομόνοια – Ηρακλής Κυπαρισσίας 5-0


Β’ Γύρος


14η αγωνιστική

Παπαφλέσσας Χώρας – Ομόνοια 0-1


15η αγωνιστική

Ομόνοια – Απόλλων Πεταλιδίου 1-0


16η αγωνιστική

Ομόνοια – Χανδριναϊκός 4-0


17η αγωνιστική

Α.Ο. Φυτειάς – Ομόνοια 1-0


18η αγωνιστική

Ομόνοια – Θύελλα Χαρακοπιού 2-1


19η αγωνιστική

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Ομόνοια 1-2


20η αγωνιστική

Ομόνοια – Ηρακλής Καλαμάτας 0-0