Σάββατο, 13 Ιούνιος 2020 12:43

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": "Ελπίζουμε για αναδιάρθρωση", λέει ο αντιπρόεδρος Κ. Παπασταμάτης

Γράφτηκε από τον

Μήνυμα αισιοδοξίας μέσω της "Ε" στέλνει στους φιλάθλους της Καλαμάτας ο αντιπρόεδρος της μεσσηνιακής ΠΑΕ Κώστας Παπασταμάτης.

"Η πλειοψηφία των ομάδων της Football League και οι πρωταθλητές της Γ' εθνικής έχουν προτείνει η νέα Super League 2 να αποτελείται από δύο ομίλους, των 16 ομάδων ο καθένας (Βορράς και Νότος). Ελπίζουμε ότι θα γίνει η αναδιάρθρωση και αυτός είναι και ο μεγάλος μας στόχος. Να αλλάξουμε κατηγορία", λέει ο κ. Παπασταμάτης για το "φλέγον" ζήτημα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών.
Οπως και να 'χει, η "Μαύρη Θύελλα" θα βρίσκεται και τη νέα σεζόν στον επαγγελματικό χάρτη, μιας και στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης τροποποιήθηκε η προκήρυξη της Football League που προέβλεπε τον υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων.
Πλέον λόγω της πανδημίας δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα, ενώ θα προβιβαστούν από τη Γ' εθνική και οι 8 πρωταθλητές των ομίλων, που υπό κανονικές συνθήκες, θα έπαιζαν μπαράζ ανόδου.
Υπό κανονικές συνθήκες, η Καλαμάτα θα είχε λίγες πιθανότητες να αποφύγει τον υποβιβασμό. Πλέον όμως εξασφάλισε την παραμονή, όπως λέει και ο κ. Παπασταμάτης και ελπίζει και σε... άνοδο, , αν προχωρήσει το θέμα της αναδιάρθρωσης. Θυμίζουμε, ότι η SL2 έχει απορρίψει τις προτάσεις της FL και στις συναντήσεις με την ΕΠΟ και το Υφυπουργείο Αθλητισμού κατέθεσε τη δική της πρόταση αναδιάρθρωσης, που προβλέπει 18 ομάδες στη SL1, 16 στη SL2 και 14 στη FL χωρίς κανένα υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες.
Η ΕΠΟ και η Πολιτεία είναι αυτοί που θα κρίνουν την τύχη των πρωταθλημάτων και στην παρούσα φάση οι πιθανότητες να γίνει η αναδιάρθρωση που θέλει η Καλαμάτα είναι μοιρασμένες.
Το θέμα ενδέχεται να ξεκαθαρίσει στην γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας την προσεχή εβδομάδα. Οπότε οι φίλαθλοι της "Μαύρης Θύελλας" θα πρέπει να κάνουν λίγες ακόμα ημέρες υπομονή, για να μάθουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα τους τη νέα σεζόν.

Περιμένουν τον Πρασσά

Εκτός από τους φιλάθλους, υπομονή πρέπει να κάνουν και οι παράγοντες, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το σχεδιασμό για τη νέα σεζόν.
Ηδη πάντως ο πρόεδρος Γιώργος Πρασσάς έχει δώσει τα χέρια με τον έμπειρο τεχνικό Νίκο Αναστόπουλο για τη ανανέωση της συνεργασίας, σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται του χρόνου η Καλαμάτα.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναμένεται τον Ιούλιο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και η έλευσή του θα δρομολογήσει εξελίξεις, αφού θα υπάρχουν αλλαγές και στη στελέχωση της διοίκησης.