Κυριακή, 14 Ιούνιος 2020 23:32

Ολυμπιακός - Άρης 3-1: "Καθάρισε" με Καμαρά σε 11 λεπτά!

Γράφτηκε από τον

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον Άρη για τη 2η αγωνιστική των playoffs, με πρωταγωνιστή τον Καμαρά που είχε δύο γκολ και μία ασίστ. Στο +19 από τη 2η θέση οι "ερυθρόλευκοι". Μασούρας και Ιντέγε τα άλλα γκολ, έχασε πέναλτι ο Φορτούνης.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε έντεκα λεπτά να "καθαρίσει" τον Άρη στο "Γ. Καραϊσκάκης" για τη δεύτερη αγωνιστική των playoffs και να ανεβάσει στο +19 τη διαφορά του από τη δεύτερη θέση, μετρώντας αντίστροφα για την κατάκτηση του τίτλου στη Super League. Ο Καμαρά σκόραρε στο 27' και στο 28', ο Μασούρας στο 38' και όλα είχαν κριθεί.

Το μόνο που κατάφεραν οι "κίτρινοι" ήταν να μειώσουν στο 64' με τον Ιντέγε. Έχασε πέναλτι ο Φορτούνης στο 84'. Η εικονική εξέδρα και τα συνθήματα των οπαδών που ακούγονταν από τα μεγάφωνα ήταν αξιοσημείωτα.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα πράγματα που είδαμε στον αγώνα του Φαλήρου.

1. ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

Σε σχέση με τον ΠΑΟΚ ο Μαρτίνς έκανε μία μόλις αλλαγή στην ενδεκάδα, τον Σισέ αντί του Σεμέδο που ήταν εκτός αποστολής. Δηλαδή 4-3-3 απέναντι στο 4-2-3-1 του Ένινγκ, ο οποίος σπάνια κάνει σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα που επιλέγει κάθε φορά. Μέχρι το 25' οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το διάστημα οι "κίτρινοι" έκαναν τρεις τελικές με Γκάμα (8'), Ροζ (16'), Φετφατζίδη (17') και Ιντέγε (22'). Οι γηπεδούχοι επεδίωκαν να "χτυπήσουν" από δεξιά, χωρίς επιτυχία. Είναι ενδεικτικό ότι ο Μαρτίνς άλλαξε πλευρές Βαλμπουενά και Μασούρα, μήπως αλλάξει κάτι επιθετικά για την ομάδα του.

2. ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΥΝΙΣΜΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αυτή η εικόνα του Ολυμπιακού άλλαξε ριζικά μετά το 25'. Το ασφυκτικό πρέσινγκ των παικτών του Μαρτίνς υποχρέωσε σε λάθη αυτούς του Ένινγκ. Με απόλυτο κυνισμό οι "ερυθρόλευκοι" καθάρισαν το ματς, με συνοπτικές διαδικασίες. Στο 27' ο Καμαρά έκλεψε τη μπάλα από τον Δεληζήση που καθυστέρησε υπερβολικά, πέρασε στον Βαλμπουενά, αυτός ξανά στον Αφρικανό, ο οποίος άνοιξε το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά.

Μετά τη σέντρα πέρασαν 12 δευτερόλεπτα για να έρθει το 2-0, πάλι με σκόρερ τον Καμαρά. Αυτή τη φορά από ασίστ του Αραμπί και με σουτ εντός περιοχής. Είχε προηγηθεί το πρέσινγκ του Μασούρα στον Σάσα, που έφερε τη μπάλα στα πόδια του Αραμπί. Η πλάστιγγα είχε γείρει ξεκάθαρα υπέρ του Ολυμπιακού και δέκα λεπτά μετά ήρθε και το 3-0.

Ο Καμαρά, ο MVP του αγώνα, μετά τα δύο γκολ έδωσε και ασίστ. Τη σέντρα του από δεξιά εκμεταλλεύτηκε ο Μασούρας, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 3-0.

3. Η ΤΡΙΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΙΝΤΕΓΕ

Το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου επέτρεψε στον Μαρτίνς να κάνει νωρίς νωρίς αλλαγές. Δεν υπήρχε λόγος να μείνουν άλλο στο ματς παίκτες όπως ο Βαλμπουενά και ο Αραμπί. Τον Γάλλο αντικατέστησε ο Φορτούνης, τον Μαροκινό ο Χασάν, ενώ ο Καφού μπήκε αντί του Μπουχαλάκη. Τριπλή αλλαγή από τον Πορτογάλο στο 52'.

Ο Ένινγκ είχε περάσει εκτός αγώνα τον Φετφατζίδη στο ημίχρονο, περνώντας μέσα τον Μαντσίνι. Στο 47' απείλησε ο Αραμπί, στο 50' ο Ομάρ και ακολούθησε σημαντική στιγμή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, όταν το σουτ του Λάρσον στο 57' χτύπησε στο δοκάρι. Επτά λεπτά αργότερα οι "κίτρινοι" βρήκαν δίχτυα.

Εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση των "ερυθρόλευκων" και ο Ιντέγε από κοντά μείωσε σε 3-1, ενώ είχε προηγηθεί σέντρα του Μαντσίνι που είχε χτυπήσει πάνω στον Σισέ. Ενώ οι αλλαγές ήταν σωστές και αναμενόμενες, η αλήθεια είναι πως αποσυντόνισαν τον Ολυμπιακό, ο οποίος μετά το σουτ του Ελαμπντελαουί στο 50', απείλησε ξανά στο 79' με την κεφαλιά του Χασάν από τη σέντρα του Λοβέρα, που είχε μπει στο 76' αντί του Μασούρα.

4. Ο ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Ο Ολυμπιακός είχε ρίξει ξεκάθαρα ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Φορτούνης προσπάθησε να πάρει μπάλα και να κάνει παιχνίδι, έχοντας ελεύθερο ρόλο. Κινήθηκε αριστερά, στον άξονα, μέχρι και δεξιά. Ο Καμαρά δεν σταμάτησε να τρέχει, αγωνιζόμενος ως... αριστερός εξτρέμ! Μάλιστα από εκείνη τη θέση στο 81' έδωσε στον Φορτούνη, ο οποίος "γκρεμίστηκε" από τον Ροζ και κέρδισε πέναλτι. Ο Κουέστα νίκησε τον Φορτούνη από την άσπρη βούλα και διατηρήθηκε το 3-1.

Ο Άρης μετά το γκολ που είχε βρει με τον Ιντέγε δεν διατήρησε το μομέντουμ. Για την ακρίβεια, μέχρι το 90' δεν απείλησε ξανά από εκείνη τη στιγμή και μετά. Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν το ίδιο καλό με το πρώτο. Οι "κίτρινοι" ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν, την ίδια ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" χωρίς να παίξουν κυριαρχικό ποδόσφαιρο, έκαναν διαχείριση του σκορ. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ιντέγε έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-3, αλλά η καθοριστική παρέμβαση του Σα δεν του επέτρεψε να σημειώσει δεύτερο γκολ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (52΄Καφού), Καμαρά, Βαλμπουενά (52' Φορτούνης), Αραμπί (53' Χασάν), Μασούρας (76' Λοβέρα).

ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης (45'+2' λ. τρ. Σόουζα), Βέλεθ, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα, Λάρσον (77' Μπα), Γκάμα (76' Τόνσο), Φετφατζίδης (46' Μαντσίνι), Ιντέγε.

Πηγή: sport24.gr