Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2020 13:50

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ: Επιστρέφει στην Α’ τοπική μετά από 7 χρόνια

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ: Επιστρέφει στην Α’ τοπική μετά από 7 χρόνια

Στη μεγάλη κατηγορία της Μεσσηνίας επιστρέφει μετά από 7 χρόνια ο Απόλλων Πεταλιδίου ο οποίος τη χρονιά που πέρασε κατέλαβε τη 2η θέση της βαθμολογίας της Α1 τοπικής.

Η ομάδα του Πεταλιδίου είχε ως στόχο την άνοδο και για αυτό από το ξεκίνημα της σεζόν προσέλαβε τον έμπειρο και καταξιωμένο στο χώρο προπονητή Γιώργο Αργυρόπουλο, όμως προσωπικοί λόγοι στάθηκαν η αιτία για να αποχωρήσει και έτσι την τεχνική καθοδήγηση ανέβαλε ο Δημήτρης Καλύβας που είχε για συνεργάτη τον ποδοσφαιριστή Σεραφείμ Παπανικολάου.

Η ομάδα είχε καλή παρουσία στο πρωτάθλημα και κατάφερε να πλασαριστεί στη 2η θέση της βαθμολογίας, μία από τις τρεις προνομιούχες που έδιναν και άνοδο στην Α’ κατηγορία και εκεί διατηρήθηκε όταν η ΕΠΟ αποφάσισε λόγω της πανδημίας να προχωρήσει σε διακοπή των πρωταθλημάτων.

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Μιχάλης Αυγουλέας μίλησε στην “Ελευθερία” για το φετινό πρωτάθλημα, την πορεία της ομάδας, τον διακοπή λόγω του κορονοϊού και τα σχέδια ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν.

Δηλώσεις Αυγουλέα

Ξεκινώντας από τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά σημείωσε: “Ο στόχος ήταν από την αρχή να διεκδικήσουμε την άνοδο και γι’ αυτό είχαμε ξεκινήσει με τον Γιώργο Αργυρόπουλο στον πάγκο που είχε εμπειρία και όνομα. Ομως λόγω προσωπικών λόγων δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αποχώρησε. Από εκεί και μετά την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας ανέλαβε ο Δημήτρης Καλύβας με συνεργάτη του τον ποδοσφαιριστή Σεραφείμ Παπανικολάου. Αγωνιστικά είχαμε καλά αποτελέσματα, αλλά ήμασταν και άτυχοι αφού αντιμετωπίσαμε προβλήματα από τραυματισμούς παικτών. Οι Δημήτρης Πολίτης και Δημήτρης Αλεξόπουλος ήταν οι δύο άτυχοι παίκτες, που τραυματίστηκαν σοβαρά. Πάνω σε αυτό θέλω να τονίσω ότι η ομάδα κάλυψε τα έξοδα των εγχειρήσεων τους και θα πρέπει οι ομάδες να βρίσκονται κοντά στους παίκτες τους σε τέτοιες περιπτώσεις και από την πλευρά τους οι παίκτες να μην στέκονται στο μισθό και στο πόσα χρήματα θα πρέπει να πάρουν.”

Αμέσως μετά μας μίλησε για το πρωτάθλημα, αλλά και την διακοπή λόγω της πανδημίας, όπου ανέφερε: “Από τότε που δημιουργήθηκε η Α1 τοπική, το Πεταλίδι συμμετείχε ανελλιπώς σε αυτή την κατηγορία. Τη φετινή σεζόν ήταν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και με επίπεδο από άποψη ποιότητας των ομάδων που συμμετείχαν. Θεωρώ ότι ήταν σωστή η διακοπή όταν μιλάμε για θέματα υγείας. Δεν γνωρίζω αν θα είχαμε άλλη θέση στη βαθμολογία, σίγουρα όμως θα ήμασταν μέσα στην προνομιούχο τριάδα”.

Σε ερώτηση αν θα είναι διαφορετικά τα πράγματα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο απάντησε: “Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι τα οικονομικά δεδομένα και τα μυαλά παραγόντων και παικτών, τα οποία είχαν πάρει αέρα. Πρέπει να αλλάξουν γιατί ακόμα το προς το ζην βγαίνει δύσκολα και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Δεν μπορεί να θέλει ένας παίκτης να παίρνει μισθό υπαλλήλου από μια ομάδα και από αυτό να θέλει να ζήσει”.

Οσο για το τι σκέφτονται στο Πεταλίδι για τη νέα χρονιά ανέφερε: “Επιστρέφουμε στην Α’ τοπική μετά από 7 χρόνια, που ήμουν πάλι πρόεδρος τότε και παράλληλα προσέφερα και τις υπηρεσίες μου ως παίκτης. Ο στόχος της ομάδας θα είναι η παραμονή και η καθιέρωση στο Α’ τοπική και να μην γίνουμε ασανσέρ γιατί το Πεταλίδι και βάση ιστορίας και παλαιότητας ομάδας αξίζει να βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία της Μεσσηνίας”.

Να μπουν νέα πρόσωπα στη διοίκηση

Ο Μιχάλης Αυγουλέας δεν άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με το αν θα συνεχίσει στην προεδρία του Απόλλωνα Πεταλιδίου, έχει κουραστεί αφού βρίσκεται στην ομάδα 40 και θα ήθελε να βρεθούν νέα πρόσωπα να ασχοληθούν με τα διοικητικά της ομάδας, όπως μας είπε κλείνοντας τις δηλώσεις του.

“Εβγαλα το 1980 δελτίο στην ομάδα και είμαι 40 χρόνια στο Πεταλίδι. Με έχει κουράσει η ενασχόληση μου με τον Απόλλωνα και σίγουρα θα πρέπει να βρεθούν και νέα πρόσωπα να μπουν στην ομάδα. Εδω θέλω να τονίσω ότι η ομάδα είναι σε ένα σωστό δρόμο και έχει ένα καλό ταμείο και υπάρχουν χρήματα που προέρχονται από τη μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε να είναι υγιής και να είναι πάντα στα ψηλά σκαλοπάτια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου”.

Ο Απόλλων Πεταλιδίου με αριθμούς

Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α1 τοπικής με 41 βαθμούς τερμάτισε ο Απόλλων Πεταλιδίου και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία του νομού.

Είχε την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 41 γκολ και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με 21 γκολ (όσα είχε και ο 3ος Παπαφλέσσας Χώρας). Συνολικά είχε 13 νίκες, δύο ισοπαλίες και 5 ήττες.

Τα αποτελέσματα

Α’ Γύρος

1η αγωνιστική

Χανδριναϊκός – Απόλλων Πεταλιδίου 0-4

2η αγωνιστική

Απόλλων Πεταλιδίου – Ομόνοια 1-0

3η αγωνιστική

Α.Ο. Φυτειάς – Απόλλων Πεταλιδίου 1-2

4η αγωνιστική

Απόλλων Πεταλιδίου – Θύελλα Χαρακοπιού 1-2

5η αγωνιστική

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Απόλλων Πεταλιδίου 2-0

6η αγωνιστική

Απόλλων Πεταλιδίου – Ηρακλής Καλαμάτας 4-0

7η αγωνιστική

Αστέρας Αρφαρών – Απόλλων Πεταλιδίου 1-4

8η αγωνιστική

Δώριο – Απόλλων Πεταλιδίου 1-1

9η αγωνιστική

Απόλλων Πεταλιδίου – Νέος Αρις 1-0

10η αγωνιστική

Πανιώνιος – Απόλλων Πεταλιδίου 2-1

11η αγωνιστική

Απόλλων Πεταλιδίου – ΑΕΚ Καλαμάτας 5-2

12η αγωνιστική

Ηρακλής Κυπαρισσίας – Απόλλων Πεταλιδίου 1-3

13η αγωνιστική

Απόλλων Πεταλιδίου – Παπαφλέσσας Χώρας 2-1

Β’ γύρος

14η αγωνιστική

Απόλλων Πεταλιδίου – Χανδριναϊκός 1-1

15η αγωνιστική

Ομόνοια – Απόλλων Πεταλιδίου 1-0

16η αγωνιστική

Απόλλων Πεταλιδίου – Α.Ο. Φυτειάς 2-1

17η αγωνιστική

Θύελλα Χαρακοπιού – Απόλλων Πεταλιδίου 0-2

18η αγωνιστική

Απόλλων Πεταλιδίου – Ολυμπιακός Καλαμάτας 2-1

19η αγωνιστική

Ηρακλής Καλαμάτας – Απόλλων Πεταλιδίου 2-1

20η αγωνιστική

Απόλλων Πεταλιδίου – Αστέρας Αρφαρών 4-2

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ