Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2020 17:07

ΠΑΣ ΡΑΧΗ: Πανηγύρισε άνοδο από την πρώτη χρονιά

Γράφτηκε από τον

Τον τίτλο του πρωταθλητή στο 2ο όμιλο της Β’ τοπικής πήρε ο νεοφώτιστος ΠΑΣ Ράχη.

Η Καλαματιανή ομάδα σχεδόν ένα χρόνο από την ίδρυση της και στην πρώτη της συμμετοχή στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Μεσσηνίας ευτύχισε να πανηγυρίσει και την πρώτη της επιτυχία. Μετά από αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα ανέβηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μάλιστα και διαφορά 5 πόντων από τον δεύτερο Διαγόρα Κοπανακίου. Σε αυτή τη θέση βρισκόταν τη στιγμή που η ΕΠΟ λόγω της πανδημίας αποφάσισε την διακοπή των πρωταθλημάτων. Ετσι ο ΠΑΣ Ράχη κατέκτησε τον τίτλο και ανέβηκε στην Α1 τοπική.

Για την παρθενική της συμμετοχή στο τοπικό ποδόσφαιρο, την παρουσία της στο πρωτάθλημα και τις βλέψεις για το μέλλον μίλησαν στην “Ελευθερία”, εκ μέρους της διοίκησης ο Αργύρης Λιάππας και ο παίκτης και προπονητής της ομάδας Αλέξανδρος Ζωγόπουλος, που είχε διπλό ρόλο, καθώς εκτός από την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας προσέφερε τις υπηρεσίες του και ως ποδοσφαιριστής.

Σύντομο βιογραφικό

Αν και βρίσκεται στο ξεκίνημα της προπονητικής του σταδιοδρομίας, ο 37χρονος Αλέξανδρος Ζωγόπουλος, έχει αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλητής, η πρώτη ήταν με την Κ14 του Ερμή της προηγούμενη ποδοσφαιρική σεζόν και τη φετινή με τον ΠΑΣ Ράχη. Ο νεαρός προπονητής ξεκίνησε την προπονητική την περίοδο 2018-2019 από την Κ14 του Ερμή Καλαμάτας. Σε αυτή την πρώτη χρονιά αναδείχθηκε πρωταθλητής με την Κ14 του Ερμή. Μάλιστα η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητη και μόνο με νίκες. Τη φετινή περίοδο 2019-2020 ανέλαβε τον ΠΑΣ Ράχη, όπου είχε διπλό ρόλο ως προπονητής και παίκτης και οδήγησε την ομάδα στον πρώτο της τίτλο.

Ποιος ήταν ο στόχος της ομάδας, που συμμετείχε για πρώτη χρονιά σε επίσημη διοργάνωση της ΕΠΣΜ;

Αλ.Ζ.: “Αν και συμμετείχαμε για πρώτη φορά σε επίσημο πρωτάθλημα, βασικός μας στόχος ήταν να πρωταγωνιστήσουμε και να διεκδικήσουμε την άνοδο. Είχαμε θέσει εξ αρχής ως βασικό μας στόχο το πρωτάθλημα. Ξέραμε ποιες ήταν οι δυνατές ομάδες και τι θα αντιμετωπίσουμε στη διάρκεια της σεζόν και προσαρμοστήκαμε ανάλογα με τις απαιτήσεις της κατηγορίας”.

Ποια εικόνα σχημάτισες από το φετινό πρωτάθλημα;

Αλ.Ζ.: “Το πρωτάθλημα νομίζω ήταν δύο ταχυτήτων όπου ξεχώρισαν 5-6 ομάδες γιατί είχαν δυνατότητες και οι άλλες ομάδες ήταν πιο αδύνατες. Κατά διαστήματα παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο και σε κάποια ματς μέτρησε μόνο να πάρουμε το αποτέλεσμα, το καταφέραμε και δικαιωθήκαμε στο τέλος”.

Λόγω της πανδημίας η ΕΠΟ αποφάσισε να διακόψει τα πρωταθλήματα. Ποια η άποψη σου για αυτή την απόφαση;

Αλ.Ζ.: “Αρχικά να αναφέρω ότι το πρωτάθλημα το κατακτήσαμε δίκαια, έχοντας μόλις μία ισοπαλία και νίκες σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Επίσης κερδίσαμε και τους δύο βασικούς μας αντιπάλους τη Θύελλα Μερόπης και το Διαγόρα Κοπανακίου μέσα στην έδρα τους. Είχαμε αποκτήσει διαφορά ασφαλείας 5 πόντων μέχρι τη στιγμή της διακοπής. Οι ομάδες φτιάχνονται για παίζουν ποδόσφαιρο, θέλαμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά προέχει η υγεία”.

Ποια θα είναι η εικόνα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μετά την πανδημία;

Αλ.Ζ.: “Νομίζω ότι σιγά σιγά θα έρθει μια ισορροπία σε όλους τους χώρους έτσι και στο ποδόσφαιρο που ως κοινωνικό φαινόμενο θα επιστρέψει σε αυτό που έχουμε συνηθίσει”.

Αρ. Λ.: “Σε αυτό κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. Βέβαια βλέπουμε τα πράγματα με αισιοδοξία και ας ελπίσουμε να γυρίσουμε γρήγορα στην κανονικότητα. Θεωρώ ότι δίκαιο δεν θα είναι ίδιο τίποτα και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ίσως βρει και την πραγματική του υπόσταση. Δηλαδή να είναι καθαρά ερασιτεχνικό και θα δείξει ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά αγαπάνε το ποδόσφαιρο και το κριτήριο τους δεν θα είναι μόνο οικονομικό”.

Σε ότι αφορά τη ερχόμενη ποδοσφαιρική σεζόν ποιες είναι οι βλέψεις που έχετε;

Αλ.Ζ.: “Να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε όσον το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό σύνολο γίνεται και να πραγματοποιηθούν οι στόχοι που θα θέσει η διοίκηση”.

Ποιος ο λόγος που αποφασίσατε να δημιουργήσετε τον ΠΑΣ Ράχη;

Αρ.Λ.: “Η ομάδα ξεκίνησε και φτιάχτηκε από την επιθυμία κάποιων ανθρώπων να δημιουργήσουμε μια ομάδα στη γειτονιά μας. Η αγωνιστική ομάδα ήταν έτοιμη γιατί ήταν η συνέχεια του Ερμή Καλαμάτας, ο οποίος είχε κερδίσει την άνοδο στη Β’ κατηγορία. Από εκεί και πέρα ο στόχος μας ήταν να οργανώσουμε μία διοίκηση αρχικά, που να μπορεί να έχει μέλλον και σιγά – σιγά να έρθουν περισσότεροι άνθρωποι κοντά μας, στην προσπάθεια μας να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις που έχει ένα ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό σωματείο. Είχαμε το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας και θέλω να ευχαριστήσω ως διοίκηση όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν αμισθί έχοντας σαν οδηγό την έννοια του ερασιτεχνισμού. Από εκεί και πέρα όμως η νέα κατηγορία έχει μεγαλύτερες οργανωτικές απαιτήσεις και χωρίς να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε και στη νέα πρόκληση. Ηδη συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση με πρόεδρο το Νίκο Γιαννακόπουλο και βασικό χρηματοδότη το Νίκο Λιάππα επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Αμερική, που σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς και λόγω κορονοϊου θα μπορέσουν να συνεισφέρουν οικονομικά το μεγαλύτερο μέρος τω ν απαιτήσεων της χρονιάς. Αυτό από μόνο του δεν φτάνει ώστε να λειτουργήσει η ομάδα στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α1 τοπικής. Σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω έκκληση στο κάθε Ραχιώτη να έρθει κοντά μας και να βοηθήσει όσο μπορεί ο καθένας σε αυτή την προσπάθεια για να μπορέσει η ομάδα μας να καθιερωθεί σε βάθος χρόνου στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού”.

Δημιουργία ακαδημίας

Ο σχεδιασμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο, σε ότι αφορά την πρώτη ομάδα αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, με προτεραιότητα τις συζητήσεις με τον προπονητή και τους παίκτες από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό για την ανανέωση της συνεργασίας. Ομως ο πρώτος στόχος για την καινούργια χρονιά που θα γίνει άμεσα πράξη αφορά την δημιουργία ακαδημίας. Ηδη έχουν γίνει οι επαφές με γνωστό προπονητή ώστε να αναλάβει να οργανώσει τα τμήματα υποδομής.

Πήρε το πρωτάθλημα αήττητος!

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήρθε μετά την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής, ενώ απέμεναν άλλες 5 για το τέλος. Ο ΠΑΣ Ράχη τερμάτισε στην 1η θέση του 2ου ομίλου με 43 βαθμούς, 5 περισσότερους από τον δεύτερο Διαγόρα Κοπανακίου. Είχε την 3η καλύτερη επίθεση με 50 γκολ, με τον δεύτερο Διαγόρα να έχει 60 γκολ και την 3η Θύελλα μόλις ένα περισσότερο. Οι πρωταθλητές είχαν την καλύτερη άμυνα με 10 γκολ παθητικό, μαζί με την ομάδα του Κοπανακίου. Κατέκτησαν το πρωτάθλημα αήττητοι, καθώς είχαν 14 νίκες και μία ισοπαλία.

Τα αποτελέσματα

Α’ Γύρος

1η αγωνιστική

Ρεπό: ΠΑΣ Ράχη

2η αγωνιστική

ΠΑΣ Ράχη – Θύελλα Μερόπης 1-1

3η αγωνιστική

Αστέρας Βαλύρας – ΠΑΣ Ράχη 0-5

4η αγωνιστική

ΠΑΣ Ράχη – Παπαφλέσσας Αμφειας 2-1

5η αγωνιστική

Ερμής Καλαμάτας – ΠΑΣ Ράχη 2-3

6η αγωνιστική

ΠΑΣ Ράχη – Πανευαϊκός 5-0

7η αγωνιστική

Διαγόρας Κοπανακίου – ΠΑΣ Ράχη 1-2

8η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Ράχη 0-4

9η αγωνιστική

ΠΑΣ Ράχη – ΠΑΟΚ 3-2

10η αγωνιστική

Ατρόμητος Πλατύ – ΠΑΣ Ράχη 0-2

11η αγωνιστική

ΠΑΣ Ράχη – Νίκη Πλάτης 2-1

Β’ Γύρος

12η αγωνιστική

Ρεπό: ΠΑΣ Ράχη

13η αγωνιστική

Θύελλα Μερόπης – ΠΑΣ Ράχη 2-6

14η αγωνιστική

ΠΑΣ Ράχη – Αστέρας Βαλύρας 6-0

15η αγωνιστική

Παπαφλέσσας Αμφειας – ΠΑΣ Ράχη 0-2

16η αγωνιστική

ΠΑΣ Ράχη – Ερμής Καλαμάτας 4-0

17η αγωνιστική

Πανευαϊκός – ΠΑΣ Ράχη 0-3