Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2020 10:31

Παναθηναϊκός: Πέντε μέρες μέχρι την "ελευθερία" του Βιγιαφάνιες

Γράφτηκε από τον
Παναθηναϊκός: Πέντε μέρες μέχρι την "ελευθερία" του Βιγιαφάνιες

Ο τελικός κύκλος διαπραγμάτευσης της πλευράς του Λούκας Βιγιαφάνιες με τη Μονάρκας που δεν έχει βγάλει ακόμα "λευκό καπνό", το ύψος της αποζημίωσης, το "αντάλλαγμα" που θέλουν οι Μεξικανοί για την ελευθέρας του 29χρονου μεσοεπιθετικού και η διάθεση του Παναθηναϊκού να πληρώσει ένα μικρό ποσό.

Οι διαπραγματεύσεις του Λούκας Βιγιαφάνιες και του Αργεντινού ατζέντη του, με τη διοίκηση της μεξικανικής Μορέλια Μονάρκας, έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία, ωστόσο, επί του παρόντος οριστική συμφωνία για να τον τρόπο με τον οποίο θα χωρίσουν οι δρόμοι τους δεν υπάρχει.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, έχει ήδη βγάλει εισιτήρια για το ταξίδι των 11.404 χιλιομέτρων από τη Μορέλια ως την Αθήνα, αλλά με... ανοικτή ημερομηνία. Κι ευελπιστεί πως μέχρι την επόμενη Δευτέρα (22/06) θα έχει πλέον στα χέρια του την "ελευθέρας" του, για να οριστικοποιήσει ακολούθως τη συμφωνία της επιστροφής του στον Παναθηναϊκό, με συμβόλαιο έως το 2023.

Παρά τις πληροφορίες που υπήρξαν, η πλευρά του "Βίγια", τόνιζε κατηγορηματικά τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/06) πως "...δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία με τη Μονάρκας". Επιβεβαίωνε, εντούτοις, πως οι Μεξικανοί θέλουν να προχωρήσουν το θέμα της λύσης της συνεργασίας τους και με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα βρεθεί στο τέλος η "χρυσή τομή". Αλλά αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα πενθήμερο ακόμα.

Σ’ αυτή τη φάση, η διαπραγμάτευση έχει επικεντρωθεί στο ύψος της αποζημίωσης που θα δοθεί προς τον Βιγιαφάνιες για να "σπάσει" το τρέχον συμβόλαιό του με τη Μονάρκας που έχει ισχύ άλλα δύο χρόνια (έως το καλοκαίρι του 2022) με συνολικές απολαβές 1,7 εκατ. €.

Εκεί έχουν εστιάσει οι δύο πλευρές, ενώ παράλληλα η (νέα) διοίκηση του μεξικανικού συλλόγου θέλει να μετριάσει ως ένα βαθμό την οικονομική «ζημιά» όσον αφορά τα χρήματα που ξόδεψε ο σύλλογος το περασμένο καλοκαίρι για να τον αγοράσει από την Αλάνιασπορ (1,6 εκατ. €). Οι Μεξικανοί - όπως υποστηρίζουν- δεν σκοπεύουν να τον αφήσουν τον «Βίγια» δίχως να καρπωθούν έστω ένα μικρό οικονομικό «αντάλλαγμα», ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα μπει σε δεύτερο... χρόνο διαπραγμάτευσης και θα χρειαστεί και η "συνδρομή"του Παναθηναϊκού.

Από το «τριφύλλι» πάντως, πέρα από το συμβόλαιο επιπέδου... Κουρμπέλη και Καρλίτος που θα πάρει ο "Βίγια", υπάρχει διάθεση - εφόσον χρειαστεί να πληρώσουν για πρώτη φορά μετά από χρόνια - κι ένα μικρό ποσό (μέχρι 400.000-500.000€ ) για να κάνουν δικό τους τον 29χρονο μεσοεπιθετικό. Κι αυτό έχει μεταφερθεί ήδη προς την πλευρά του Βιγιαφάνιες, που έχει ξεκινήσει τον πρώτο κύκλο διαπραγμάτευσης.

Πηγή: sport24.gr