Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2020 17:17

UEFA: Οριστικά σε Final-8 τα Champions και Europa League

Γράφτηκε από τον
UEFA: Οριστικά σε Final-8 τα Champions και Europa League

H εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε τη διεξαγωγή του Final-8 του Champions League στη Λισαβόνα και του αντίστοιχου του Europa League σε τέσσερις πόλεις στη Γερμανία. Στις 10 Ιουλίου η κλήρωση.

Σε Final 8 θα συνεχιστεί και ολοκληρωθεί η σεζόν σε Champions League και Europa League όπως ψήφισε η εκτελεστική επιτροπή της UEFA στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψή της που έγινε την Τετάρτη (17/6).

Όπως αναμενόταν το Final 8 του Champions League θα διεξαχθεί (12-23 Αυγούστου) στη Λισαβόνα στα γήπεδα της Μπενφίκα (Ντα Λουζ) και Σπόρτινγκ (Ζοζέ Αλβαλάδε) και το αντίστοιχο του Europa League (10-21 Αυγούστου) στη Γερμανία και τέσσερις διαφορετικές πόλεις. Σύμφωνα με την Equipe η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου.

Ο τελικός της πρώτης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 23 Αυγούστου στην πορτογαλική πρωτεύουσα. Το ευρωπαϊκό Σούπερκαπ θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βουδαπέστη. Ήδη έχουν προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League οι Λειψία, Ατλέτικο, Αταλάντα και Παρί Σεν-Ζερμέν, ενώ τα αποτελέσματα των πρώτων ματς είχαν ως εξής:

Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Τσέλσι - Μπάγερν 0-3

Λιόν - Γιουβέντους 1-0

Νάπολι - Μπαρτσελόνα 1-1

Αντίστοιχα τα αποτελέσματα των πρώτων ματς των 16 του Europa League είχαν ως εξής (δεν διεξήχθησαν τα πρώτα ματς της Σεβίλλης με τη Ρόμα και της Χετάφε με την Ίντερ).

Μπασακσεχίρ - Κοπεγχάγη 1-0

Ολυμπιακός - Γουλβς 1-1

Ρέιντζερς - Λεβερκούζεν 1-3

Βόλφσμπουργκ - Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-2

Άιντραχτ - Βασιλεία 0-3

ΛΑΣΚ - Γιουνάιτεντ 0-5

Οι ρεβάνς των ανωτέρω ματς αναμένεται να διεξαχθούν στις φυσικές έδρες των ομάδων, ωστόσο δεν έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες. Φυσιολογικά θα είναι στις αρχές Αυγούστου μιας και το Final-8 ξεκινά στις 10 του Αυγούστου.

Πηγή: sport24.gr