Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2020 10:20

Champions League: Μονοί οι αγώνες των προκριματικών

Γράφτηκε από τον
Champions League: Μονοί οι αγώνες των προκριματικών

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA ανακοίνωσε τον τρόπο διεξαγωγής, αλλά και τις ημερομηνίες των προκριματικών αγώνων του Champions και του Europa League της επόμενης περιόδου. Μονοί οι αγώνες, πλην των playoffs.

Το πρόγραμμα και τις ημερομηνίες για τα προκριματικά του Champions League ανακοίνωσε η εκτελεστική επιτροπή της UEFA. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όπως και στο Europa League, οι αγώνες θα είναι μονοί. Εξαιρούνται οι αναμετρήσεις που θα κρίνουν την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Αναλυτικά, ο πρώτος προκριματικός γύρος του Champions League θα διεξαχθεί στις 18/19 Αυγούστου, στις 25/26 Αυγούστου ο δεύτερος προκριματικός, στις 15/16 Σεπτεμβρίου ο τρίτος προκριματικός, ενώ τα playoffs θα πραγματοποιηθούν στις 22/23 Σεπτεμβρίου και στις 29/30 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά τις ημερομηνίες του Europa League, ο πρώτος προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου, ο δεύτερος στις 17 Σεπτεμβρίου, ο τρίτος στις 24 Σεπτεμβρίου και τα playoffs της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης θα γίνουν την 1η Οκτωβρίου.

Οι όμιλοι του Champions League θα ξεκινήσουν στις 20/21 Οκτωβρίου, ενώ του Europa League στις 22 του ίδιου μήνα. Επιπλέον ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες των αγωνιστικών της φάσης των ομίλων, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν στις 9 Δεκεμβρίου για την κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση και μία ημέρα αργότερα για την δεύτερη τη τάξει. Παιχνίδια θα παίζονται σχεδόν κάθε εβδομάδα και θα υπάρξει ένα κενό ανάμεσα στις 4 και στις 24 Νοεμβρίου για το Champions League και μεταξύ 5 και 26 Νοεμβρίου για το Europa League.
Πηγή: sport24.gr