Σάββατο, 20 Ιούνιος 2020 16:35

Στην ΑΕΚ ως το 2023 ο Ενομπακάρε!

Γράφτηκε από τον
Στην ΑΕΚ ως το 2023 ο Ενομπακάρε!

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Μπράιτ Ενομπακάρε με τον 22χρονο Νιγηριανό μεσοεπιθετικό να υπογράφει τριετές συμβόλαιο.

Την πρώτη της μεταγραφική κίνηση για το φετινό καλοκαίρι ολοκλήρωσε η ΑΕΚ ανακοινώνοντας την απόκτηση του Μπράιτ Ενομπακάρε.

Η μεταγραφή του 22χρονου Νιγηριανού μεσοεπιθετικού καθυστερούσε λόγω των τροφείων που αξίωνε η Γουλβς, με τον παίκτη να βρίσκεται στην Αθήνα από την περασμένη εβδομάδα έχοντας περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Η Ένωση ρύθμισε τα θέματα που εκκρεμούσαν και το απόγευμα του Σαββάτου ο Ενομπακάρε πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε το τριετές συμβόλαιό του με τους κιτρινόμαυρους ως το καλοκαίρι του 2023.

Ο Ενομπακάρε είχε μιλήσει αποκλειστικά στο gazzetta.gr μία ημέρα πριν πάρει το αεροπλάνο για την Αθήνα εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ και για το πρότζεκτ του νέου γηπέδου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Μπράιτ Ενομπακάρε. Ο 22 ετών διεθνής Νιγηριανός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2023.

Ο Μπράιτ Ενομπακάρε γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1998, στην πόλη Μπενίν της Νιγηρίας. Σε ηλικία 15 ετών μετακόμισε στην Αγγλία και ένα χρόνο αργότερα (2014) εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Γουλβς, πραγματοποιώντας 27 συμμετοχές (9 γκολ, 4 ασίστ) με την ομάδα U23 του αγγλικού συλλόγου. Το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, καταγράφοντας μέσα στην επόμενη τριετία 49 συμμετοχές (3 γκολ, 1 ασίστ) με την πρώτη ομάδα.

Στο πρώτο μισό της σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε ως δανεικός στην σκωτσέζικη Κιλμάρνοκ (6 συμμετοχές) και ολοκλήρωσε τη χρονιά στην Κόβεντρι (18 συμμετοχές, 6 γκολ, 3 ασιστ). Από το περασμένο καλοκαίρι έως τον Ιανουάριο αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Γουίγκαν.

Έχει καταγράψει δύο διεθνείς συμμετοχές με την εθνική ομάδα U23 της Νιγηρίας.

Μπράιτ, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

Σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία με την κιτρινόμαυρη φανέλα»!

Πηγή: gazzetta.gr