Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2020 14:34

Πρώτος ο Σκαφιδάς στις εκλογές των προπονητών ποδοσφαίρου (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Ο Αγγελος Σκαφιδάς πρώτευσε στις εκλογές του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, που έγιναν το Σάββατο στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ στον Κορδία.

Ο έμπειρος προπονητής μέσα στις επόμενες ημέρες θα καλέσει και τα υπόλοιπα μέλη που εκλέχθηκαν στις αρχαιρεσίες του Σαββάτου, στο πρώτο συμβούλιο, στο οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση του τοπικού συνδέσμου προπονητών.

Υποψηφιότητα για το καινούργιο συμβούλιο είχαν θέσει τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης, Κλάδης, Μπουραντώνης, Σκαφιδάς, Τσατάς που επανεκλέγησαν, ενώ από τα νέα πρόσωπα δεν κατάφεραν να εκλεγούν ως τακτικά μέλη οι Δημάκης, Παναγιωτόπουλος. Ετσι η νέα διοίκηση θα απαρτίζεται από 5 νέα πρόσωπα, τους Δέδε, Μαντζούνη, Παπαδόπουλο, Πολυμενέα και Χιώτη.

Οι αρχαιρεσίες

Τα εγγεγραμμένα μέλη στο Σ.Π.Π.Μ. είναι 75, ενώ τα ταμειακώς εντάξει, που είχαν δικαίωμα θέσουν υποψηφιότητα και να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία ήταν 68. Από αυτούς έδωσαν το παρών και ψήφισαν τα 51 μέλη. Βρέθηκε μόλις ένα άκυρο ψηφοδέλτιο και από τα υπόλοιπα 50, στην καταμέτρηση των ψήφων από την εφορευτική επιτροπή που αποτέλεσαν οι Γιώργος Φάββας, Στάθης Βανικιώτης και Παναγιώτης Στάθης, πρώτος αναδείχθηκε όπως προαναφέραμε ο Αγγελος Σκαφιδάς που πήρε 45 ψήφους. Τα νεοεκλεγέντα μέλη κατά σειρά ψήφων είναι Αγγελος Σκαφιδάς 45, Σωτήρης Μπουραντώνης 39, Αλέξανδρος Δέδες 39, Στυλιανός Παπαδόπουλος 32, Αλέξανδρος Μαντζούνης 31, Πέτρος Χιώτης 22, Κωνσταντίνος Κλάδης 21, Γιώργος Πολυμενέας 20, Αλέκος Τσατάς 19 (τακτικά μέλη), Σωτήρης Δημάκης 17, Βασίλης Παναγιωτόπουλος 15 (αναπληρωματικά μέλη).

Στην εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν ως τακτικοί οι Νίκος Μουλατσιώτης 36, Μανώλης Θεοδώρου 33, Βασίλης Γεωργόπουλος 31 και αναπληρωματικός ο Βασίλης Φωτεινάκης 9.

Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός

Για πρώτη φορά, η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή προπονητών, μιας και στην αίθουσα ήταν περίπου 40 άτομα.

Η συνέλευση ξεκίνησε με τον απερχόμενο πρόεδρο Αγγελο Σκαφιδά να κάνει τον απολογισμό της διοίκησης του, την προηγούμενη τριετία, αλλά και τους πρώτους 6 μήνες του 2020, αφού λόγω κορονοϊού δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί νωρίτερα. Ο απερχόμενος πρόεδρος ξεκίνησε τον απολογισμό μιλώντας για τη σχολές προπονητών, λέγοντας ότι στη σχολή UEFA C, που πραγματοποιήθηκε το 2017 στην Καλαμάτα από τις 19 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου συμμετείχαν 44 υποψήφιοι, ενώ ήταν να γίνει και σχολή UEFA B, στην Καλαμάτα, η οποία αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού. Πάντως έχει σχεδιαστεί να γίνει μέχρι το τέλος του 2020. Ακόμη είπε για όσους έχουν απορία που πλέον δεν γίνονται σχολές UEFA A, UEFA B, όπως παλιά, σημείωσε ότι στο Δ.Σ. της ΕΠΟ υπήρχε ο Σταθόπουλος, μετά κουμάντο έκανε ο Διακοφώτης από τη Ρόδο και πλέον οι σχολές λειτουργούν εκεί.

Ακολούθησε η ενημέρωση για τις σχολές ανανέωσης ταυτοτήτων τριετίας μέχρι το 2021 και κλείνοντας αυτό το κομμάτι ανέφερε ότι από το 2019 οι βεβαιώσεις παρακολούθησης σχολών ανανέωσης ταυτοτήτων τριετίας είναι δωρεάν.

Συνεχίζοντας έκανε αναφορά στα σεμινάρια προπονητών ποδοσφαίρου, όπου έγιναν κάποια με τηλεδιάσκεψη, όμως είχαν αποτυχία, ενώ σε αυτά δεν αναφέρθηκαν καθου σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Χαρακτήρισε απαράδεκτη ενέργεια ομάδων να καλούν προπονητές για παρακολούθηση σεμιναρίων χωρίς τη συνεργασία του συνδέσμου, ιδιαίτερα με ξένους προπονητές χωρίς της άδεια της Π.Ε.Π.Π. και τόνισε ότι για αυτό έχουν πλήρη αποτυχία και αποσκοπούν στην ατομική και μόνο προβολή ορισμένων.

Το επόμενο θέμα στο απολογισμό του ήταν το πειθαρχικό κομμάτι, όπου σημείωσε ότι υπήρχαν καταγγελίες του Σ.Π.Π.Μ. για σωματεία της ΕΠΣΜ, τα οποία δεν εφάρμοζαν τις προκηρύξεις οι οποίες ανέφεραν την υποχρεωτική πρόσληψη διπλωματούχων προπονητών και επιβλήθηκαν πρόστιμα. Ακόμη είπε ότι κλήθηκαν προπονητές σε απολογία στην πειθαρχική επιτροπή του συνδέσμου για παραπτώματα, από τα οποία προκύπτουν πρόστιμα από 2000 έως και 8000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος μέχρι 6 μήνες, ενώ χαρακτήρισε λυπηρό και αντισυναδελφικό ο δανεισμός και η ενοικίαση διπλωμάτων των προπονητών σε ομάδες.

Αμέσως μετά έκανε αναφορά σε δημοσιεύματα που έθιγαν τους προπονητές, λέγοντας ότι σαν σύνδεσμος είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τα μέλη μας ιδιαίτερα όταν το ζητάνε και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο γεγονός.

Τελευταίο κομμάτι του απολογισμού ήταν οι ευχαριστίες προς την ΕΠΣΜ για τη συνεργασία που υπήρχε στο θέμα της εφαρμογής των προκηρύξεων, στη λειτουργία σχολών προπονητών, στη λειτουργία των σχολών ανανέωσης ταυτοτήτων τριετίας. Στη συνέχεια προς την Π.Ε.Π.Π. στην οποία είναι μέλος του Δ.Σ., για την προσπάθεια σύνταξης κανονισμού προπονητών στηρίζοντας τα συμφέροντας τους, όπου τόνισε ότι η ΕΠΟ έχει τον πρώτο λόγο σε αυτό το θέμα. Το τοπικό σύνδεσμο διαιτητών για το σεβασμό προς του προπονητές και για την προσπάθεια εφαρμογής του κανονισμού παρά τις αντιδράσεις των παραγόντων.

Τέλος ευχαρίστησε τα μέλη του απερχόμενου συμβουλίου, όπου διετέλεσε πρόεδρος για τη συνεργασία και τις ομόφωνες αποφάσεις τους. Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αντιπροέδρους Μανώλη Θεοδώρου, Νίκο Μουλατσιώτη, Βασίλης Γεωργόπουλο, τον γενικό γραμματέα Γιώργο Φάββα για τη συναδελφική τους απόφαση να μην θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα για το Δ.Σ. αφήνοντας τις θέσεις τους για τους νέους δείχνοντας με πράξη το ήθος τους, μένοντα όμως μαζί από την ελεγκτική επιτροπή για να μας βοηθάνε με την εμπειρία και την αυστηρότητα τους. Μετά έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τον καθένα και ολοκλήρωσε τον απολογισμό ευχαριστώντας όλους όσοι τον ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές και το επέλεξαν για πρόεδρο και μέσα από αυτό είχε την ευκαιρία να εκλεγεί στην εκτελεστική επιτροπή της Π.Ε.Π.Π. ανάμεσα σε 40 υποψηφίους περίπου από τους συνδέσμους όλης της Ελλάδας. Στο σημείο αυτό τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι μια τιμή που δεν ανήκει στη δική μου προσωπικότητα και τις γνωριμίες μου πανελλαδικά, αλλά σε όλους εσάς και ιδιαίτερα στο σύνδεσμο μας.

Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από τον ταμία Σωτήρη Μπουραντώνη, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι με σωστή διαχείριση το ταμείο έχει θετικό πρόσημο.

Καλή συνεργασία με το Σ.Π.Π.Μ.

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας, το παρών στην αίθουσα έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης με τον β’ αντιπρόεδρο και αναπληρωτή ταμία Ηλία Αλεξανδρόπουλο. Σε σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, ανέφερε ότι με το σύνδεσμο προπονητών υπάρχει καλή συνεργασία σε όλα τα θέματα και πάντα η Ενωση είναι κοντά σε ότι χρειαστούν οι προπονητές.

Στην αίθουσα παραβρέθηκε και ο νέος γενικός γραμματέας της ΕΠΣΜ Παναγιώτης Νινιός.