Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2020 15:37

Ταξίδι στο χρόνο με οδηγό την μπάλα...

Γράφτηκε από τον
Ταξίδι στο χρόνο με οδηγό την μπάλα...

Είναι δυνατόν να υπάρχει στ’ αλήθεια η χρονομηχανή που έχουμε δει κατά καιρούς σε διάφορες φανταστικές ταινίες; Η απάντηση είναι πως υπάρχει... και μάλιστα δεν είναι δύσκολο να ταξιδέψεις μαζί της. Αρκεί κάποιος να πάρει την πρωτοβουλία και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι συναντήσεις, μετά από πολλά χρόνια, συμμαθητών, συμφοιτητών, φίλων ή οποιασδήποτε ομάδας ανθρώπων που συνδέονται με κάποιο στοιχείο, σε επαναφέρουν με έναν μοναδικό τρόπο στο παρελθόν. Η αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση είναι ορατή μόνο τα πρώτα λεπτά. Επειτα, χωρίς καν να το επιδιώξεις, μεταφέρεσαι στο τότε - και είναι πραγματικά σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Δεν ξέρω αν το έχετε ζήσει. Αν όχι, κάντε το. Το βίωσα τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια με συναντήσεις συμφοιτητών και συμμαθητών. Φέτος, το καλό τρίτωσε! Αυτή τη φορά ο συνδετικός κρίκος ήταν η στρογγυλή θεά.
Η ιδέα του Γιώργου Μπαρδουνιώτη έφερε ξανά στο γήπεδο μια παρέα 22 ατόμων που στα παιδικά τους χρόνια περνούσαν ατελείωτες ώρες παίζοντας ποδόσφαιρο. Το καταπληκτικό είναι ότι δεν ήταν παιδιά της ίδιας γειτονιάς ή του ίδιου σχολείου. Κάπου, κάπως, έγινε η γνωριμία και στην συνέχεια το ραντεβού κλεινόταν από στόμα σε στόμα, σε όποιο γήπεδο ήταν διαθέσιμο. Στο χώρο πίσω από τις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου, στο πάρκινγκ του ΝΟΚ, στο γήπεδο των "σφαγείων" ή στο σημερινό γήπεδο "Π. Μπαχράμης". Δεν είχε σημασία το πού θα γίνει, αλλά το να γίνει.
Το Σάββατο το βράδυ λοιπόν, κάποιοι ήρθαν και από την Αθήνα μόνο και μόνο για να παίξουν στο μεγάλο ματς. Κάποιοι που δεν μπορούσαν να παίξουν, δεν έχασαν την ευκαιρία να έρθουν στο γήπεδο και να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Ολοι πάντως έζησαν το ίδιο ταξίδι στο χρόνο.
Το παιχνίδι επρόκειτο να κρατήσει μια ώρα, αλλά τελικά άγγιξε τις δύο. Οπως τότε, που το ματς δεν είχε χρονικό όριο και τελείωνε μόνο αν νύχτωνε ή όταν τα πόδια δεν άντεχαν άλλο.
Η κούραση από τον αγώνα δεν εμπόδισε την παρέα να συνεχίσει το ταξίδι στο χρόνο στην παραλία, με μπίρες και μεζέ. Κανείς δεν μιλούσε για το τι δουλειά κάνει, αν παντρεύτηκε, αν έχει παιδιά ή πώς τα βγάζει πέρα. Το ταξίδι περιελάμβανε μόνο αναμνήσεις από τα ανέμελα χρόνια.
Και ο αποχαιρετισμός ήταν κοινός και σύντομος: “Τα λέμε του χρόνου”.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι: Μιχάλης Αλεξόπουλος, Λεωνίδας Αλεξόπουλος, Χρήστος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γεωργακόπουλος (ο Παναθηναϊκός), Γιώργος Γεωργακόπουλος (ο Ολυμπιακός), Γιάννης Γκράσσης, Μανώλης Γιαννιός, Βασίλης Δημακάκος, Θανάσης Δημητρίου, Νικήτας Δημητρόπουλος, Κώστας Δημητρόπουλος, Γιώργος Καλόμαλος, Ανδρέας Καρύδης, Γρηγόρης Καρδάσης, Κυριάκος Μαρίνης, Νίκος Μπούργιας, Γιώργος Μπαρδουνιώτης, Τάσος Ντόβας, Νίκος Πράσινος, Γιάννης Σταθόπουλος, Νίκος Τσουμπράκος, Κώστας Τσορώνης.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ