Τρίτη, 23 Ιούνιος 2020 11:18

Super League 2: Εμμένει στην πρόταση για άνοδο 4 ομάδων!

Γράφτηκε από τον

Η δεύτερη κατηγορία θα έχει επαφές με ΕΠΟ και SL ώστε να επιτευχθεί αναδιάρθρωση και την επόμενη σεζόν να είναι στους «μεγάλους» ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Χανιά και Λεβαδειακός.

«Ρολά» κατέβασε χθες (22/6) η SL2 και πλέον το ερώτημα που εγείρεται είναι «τι μέλλει γενέσθαι» στην επόμενη ημέρα. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που η βαθμολογία επικυρώθηκε, άρα έχουμε τον ΠΑΣ Γιάννινα πρωταθλητή, τον Απόλλωνα Σμύρνης 2ο και τα Χανιά, Λεβαδειακό στην 3η θέση.

Η λίγκα εμμένει στην αρχική της πρόταση για αναδιάρθρωση και για αυτό θα ξεκινήσει σειρά επαφών με ΕΠΟ και SL. Μέσω αυτής ζητά να προβιβαστούν στη μεγάλη κατηγορία οι 4 πρώτοι και στην FL να μην υποβιβαστεί κανένας. Ομως δεν θα το αποφασίσει εκείνη. Π.χ. μπορεί η SL να επιμείνει στο 1+1 (ένας άνοδο απευθείας και διπλό μπαράζ), ενώ η τελική απόφαση ανήκει στην Ομοσπονδία. Βέβαια ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που τελικά «κλειδώσει» πως ο 2ος της SL2 θα παίξει διπλό μπαράζ με τον 13ο της SL. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό, αφού στην προκειμένη περίπτωση η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν έχει δώσει επίσημο παιχνίδι από τις 9 Μαρτίου; Αγνωστο και δεν υπάρχει απάντηση.

Η ουσία είναι πως το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά και η πρόταση της SL2 είναι η σεζόν 2020/21 να διεξαχθεί με 18 ομάδες στην SL, 16 στην SL2 και 14 στην FL.

Για την ιστορία η ψηφοφορία ήταν τελικά 11-4 και όχι 11-3 υπέρ της διακοπής, καθώς στις ψήφους της μειοψηφίας για επανέναρξη προσμετρήθηκε και εκείνη του Απόλλωνα Λάρισας (Λεβαδειακός, Χανιά, ΑΕ Καραϊσκάκης οι άλλοι 3).

Πηγή: gazzetta.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ