Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2020 15:33

Παναθηναϊκός: Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη χρηματοδότηση του Βοτανικού

Γράφτηκε από τον

Ευρεία σύσκεψη μεταξύ του Δήμαρχου Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη και υψηλόβαθμων στελεχών της Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου όπου έπεσαν στο τραπέζι τα οικονομικά δεδομένα της Διπλής Ανάπλασης.

Μια ευρεία σύσκεψη ανάμεσα στο Δήμαρχο Αθηνών, Κώστα Μποκογιάννη, και αρκετών υψηλόβαθμων στελεχών της Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θέμα της η Διπλή Ανάπλαση και τα οικονομικά δεδομένα για την υλοποίηση του έργου. Όχι μόνο της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού αλλά της χρηματοδότησης που πρέπει να υπάρξει για την ανέγερση του αλλά και των υποδομών που συνοδεύουν ένα τόσο μεγάλο πρότζεκτ.

Ναι μεν ο Δήμος έχει κάποιος πόρους για να βρει κάποια από τα χρήματα που χρειάζονται αλλά ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει όλα τα κεφάλαια. Για αυτό και απαιτούνται και κρατικοί πόροι και η βοήθεια της Κυβέρνησης.

Το απόγευμα της Τετάρτης λοιπόν ο Δήμαρχος Αθηναίων βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργού Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη καθώς μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση και από την Περιφέρεια.

Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχε την ίδια ώρα άλλη συνάντηση και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην ευρεία σύσκεψη για τον Βοτανικό.

Ο Μπακογιάννης παρουσίασε στους παρευρισκόμενους το τελικό σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης και το χρηματοδοτικό πλάνο και δεν αποκλείεται αφού πήρε την τελική έγκριση σύντομα να έχουμε και ανακοινώσεις.

Πηγή: sport24.gr