Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 20:10

Ρεάλ Μαδρίτης: Πέντε στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τον Τόνι Κρόος

Γράφτηκε από τον

Από την τάση που έχει να καθαρίζει μόνος τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μέχρι μια πολύ ξεχωριστή διάκριση που έχει με την Εθνική Ομάδα της Γερμανίας, ο... ήσυχος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Τόνι Κρόος, είναι ένας πολύ ενδιαφέρον τύπος...

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) σας παρουσιάζει πέντε στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζατε για τον 30χρονο αστέρα:

1. Κατέχει το ρεκόρ με τους περισσότερους τίτλους Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA

Τη στιγμή που πολλοί από τους σημερινούς συμπαίκτες του Τόνι Κρόος έχουν κερδίσει τέσσερις φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA, ο Γερμανός έχει ένα επιπλέον... μετάλλιο. Πριν μετακομίσει στη Ρεάλ το 2014, ο Κρόος κέρδισε το τρεμπλ με τη Μπάγερν Μονάχου τη σεζόν 2012/13 για να ακολουθήσει αργότερα μέσα στο έτος και το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, το πρώτο από τα συνολικά πέντε που έχει στην καριέρα του (1 με Μπάγερν και 4 με Ρεάλ).

2. Καθαρίζει μόνος τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια

Ο Κρόος προτιμά τα απλά λευκά ποδοσφαιρικά παπούτσια από τις πιο πολύχρωμες επιλογές. Μάλιστα, καθαρίζει μόνος του τα αθλητικά του, απορρίπτοντας τη βοήθεια των φροντιστών της Ρεάλ Μαδρίτης.

3. Είναι μεγάλος θαυμαστής του Ρόμπι Γουίλιαμς

Ο Κρόος είναι μεγάλος θαυμαστής του βρετανού σούπερ σταρ της ποπ μουσικής, κάτι που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω μιας σειράς tweets, στα οποία ευχήθηκε στον Γουίλιαμς χαρούμενα γενέθλια. Με τα χρόνια έχουν αναπτύξει μια δυνατή φιλία, ενώ συναντιούνται συχνά και ανταλλάζουν δώρα.

4. Είναι ο μόνος παίκτης από την παλιά Ανατολική Γερμανία που έχει κερδίσει Παγκόσμιο Κύπελλο

Είναι ο μοναδικός παίκτης που γεννήθηκε στην παλιά Ανατολική Γερμανία από την Εθνική που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία. Ο Κρόος, ο οποίος μεγάλωσε στο Γκράιφσβαλντ (σ.σ. περίπου 80 χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα), κατέχει τη διάκριση ότι είναι ο μοναδικός παίκτης που γεννήθηκε στο DDR και έχει κερδίσει το μεγαλύτερο βραβείο του διεθνούς ποδοσφαίρου. Οι υπόλοιποι τίτλοι της Δυτικής Γερμανίας σε επίπεδο παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν το 1954, το 1974 και το 1990, πριν δηλαδή από την επανένωση στα τέλη του 1990.

5. Το ποδόσφαιρο... ξεχειλίζει στην οικογένεια

Ο μικρότερος αδερφός του Τόνι, ο Φέλιξ, είναι επίσης επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο νεότερος Κρόος παίζει στην ομάδα της Μπουντεσλίγκα, Ουνιόν Βερολίνου, και είναι επίσης μέσος. Το ποδόσφαιρο... ξεχειλίζει στην οικογένεια, καθώς και ο πατέρας του, Ρόλαντ, είναι προπονητής και είχε αναλάβει την εκπαίδευση του Τόνι όταν ήταν στη Χάνσα Ροστόκ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ