Πέμπτη, 09 Ιούλιος 2020 14:43

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: H 7η αγωνιστική των πλέι -οφ σε αριθμούς

Γράφτηκε από τον
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: H 7η αγωνιστική των πλέι -οφ σε αριθμούς

Τρεις αγωνιστικές και δέκα ημέρες έμειναν για την ολοκλήρωση των πλέι οφ, με τον Ολυμπιακό να προσθέτει νίκες και βαθμούς, νικώντας τον Άρη για τέταρτη φορά φέτος.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις πέντε ισοπαλίες σε επτά αγώνες. Στα επτά παιχνίδια του έχουν μπει συνολικά επτά γκολ, ενώ στα επτά του Άρη έχουν μπει 27 γκολ, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League. Μόνο στα πλέι οφ, πρώτοι σκόρερ είναι οι Νέλσον Ολιβέιρα, Αχμέντ Χασάν και Μπρούνο Γκάμα με τέσσερα γκολ ο καθένας. Αναλυτικά:

-3500 γκολ στην ιστορία της στην Α' Εθνική/Super League έφτασε η ΑΕΚ, όταν ο Νέλσον Ολιβέιρα άνοιξε το σκορ. Σε 1919 αγώνες η ΑΕΚ έχει τώρα 3501 γκολ υπέρ και 1674 κατά.

-100 επίσημους αγώνες με τη φανέλα της ΑΕΚ συμπλήρωσε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, έστω και αν έπαιξε από το 80' και μετά στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ήταν μόλις η δεύτερη φορά που παίζει αλλαγή. Έχει 66 παιχνίδια στη Super League, 19 στο Κύπελλο Ελλάδας και 15 στα Κύπελλα Ευρώπης.

-89 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις χωρίς 0-0 στην έδρα του είχε ο ΠΑΟΚ, μέχρι που έμεινε σε αυτό με τον Παναθηναϊκό. Προηγούμενο 0-0 στην Τούμπα ήταν στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 με την Ξάνθη. Δεν είχε 0-0 σε 63 παιχνίδια πρωταθλήματος εντός έδρας.

-50 νίκες στη Super League έφτασε ο Πέδρο Μαρτίνς με τον Ολυμπιακό. Το κατάφερε σε 63 μόλις αγώνες, έχει κερδίσει δηλαδή το 79% των αγώνων!

-40 γκολ στη συλλογική του καριέρα έφτασε ο Γιάννης Φετφατζίδης, σκοράροντας για πρώτη φορά σε βάρος του Ολυμπιακού, που με τη φανέλα του έχει πετύχει τα 10 από αυτά.

-30 γκολ στη Super League έφτασε ο Γιώργος Μασούρας, έχοντας βάλει πέντε από αυτά στον Άρη και άλλα πέντε στην ΑΕΛ. Είναι ο 322ος στην ιστορία της κατηγορίας που φτάνει τα 30 γκολ.

-7 χρόνια έχουν περάσει, από τότε που ο Άρης έχασε πάλι τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος. Το Νοέμβριο του 2013 έχανε από Πλατανιά, ΟΦΗ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.