Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 11:59

Μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο προπονητών στην Καλαμάτα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο προπονητών στην Καλαμάτα (φωτό)

 

Επιτυχημένο ήταν το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο για τους προπονητές ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία και διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας σε συνεργασία με την ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Αυτό φάνηκε όχι μόνο από συμμετοχή, αλλά και τα όσα άκουσαν και είδαν οι προπονητές στη διάρκεια του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν περίπου 50 προπονητές από τη Μεσσηνία και κάποιοι από τη Λακωνία και σίγουρα έφυγαν με θετικά σχόλια από τα όσα άκουσαν από τον προπονητή Γιώργο Κορακάκη, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Επιθετική ανάπτυξη για παιδιά ηλικίας Κ15 έως Κ17” και τον προπονητή-γυμναστή Βασίλη Αλεξίου ο οποίος τους ανέπτυξε το θέμα: “Προθέρμανση στο ποδόσφαιρο και φυσική κατάσταση για ερασιτεχνικά σωματεία”, καθώς και τα όσα είδαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της ΕΠΣΜ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Αγγελος Σκαφιδάς άνοιξε το σεμινάριο με σύντομη ομιλία καλωσόρισμα και ακολούθησαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης, ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος των μικτών ομάδων Αγγελος Γεωργόπουλος, ο προπονητής και αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάββας και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Γιώργος Μπλάνας. Το “παρών” έδωσαν ακόμη οι πρόεδροι του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Νίκος Κοσσάρης και του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Π.Σ. “Η Καλαμάτα” Μανώλης Θεοδώρου.

Στο τέλος του σεμιναρίου όλοι προπονητές πήραν βεβαίωση ότι παρακολούθησαν το σεμινάριο.

Ιδιαίτερη στιγμή με Παντελή Κουμουνδούρο

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ο Αγγελος Σκαφιδάς έδωσε τη βεβαίωση για την παρακολούθηση του σεμιναρίου στον προπονητή Παντελή Κουμουνδούρο.

Σε σύντομη ομιλία του ο κ. Κουμουνδούρος ανέφερε: “Θέλω να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο, ο οποίος με έχει φέρει στο χώρο. Το 2000 ο Ευτύχης Τασιόπουλος με έφερε στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΤΕΙ Καλαμάτας, ως συνεργάτη του με επίσημο χαρτί. Το 80% των γνώσεων που έχω στην αθλητική ψυχολογία είναι δική του. Ακόμη και σήμερα με βοηθάει να εξελίσσομαι στην αθλητική ψυχολογία”. Το σεμινάριο παρακολούθησαν και τρεις προπονητές από Λακωνία, οι Νείλος Καρράς, Δημήτρης Κοτσάμπασης και Κώστας Οικονόμου. Ο πρώτος σε σύντομη δήλωση του στην “Ελευθερία” ανέφερε:”Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Αγγελο Σκαφιδά και το σύνδεσμο προπονητών της Μεσσηνίας που μας δέχτηκαν και μας έδωσαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε το σεμινάριο”. Ο Αγγελος Σκαφιδάς, στο τέλος του σεμιναρίου σε δήλωση του στην “Ελευθερία” τόνισε: “Ηταν χαρά για εμάς που ήρθαν συνάδελφοι προπονητές από τη Σπάρτη να παρακολουθήσουν το επιμορφωτικό σεμινάριο του συνδέσμου μας. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε φίλο προπονητή που θέλει να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις μας. Ηταν ένα επιτυχημένο σεμινάριο και αυτό φάνηκε από τη μεγάλη συμμετοχή των προπονητών παρά το χρονικό διάστημα που έγινε και τις οικογενειακές υποχρεώσεις που έχουν. Σαν σύνδεσμος θα είμαστε πάντα δίπλα τους σε ότι χρειαστούν. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΜ”.