Δευτέρα, 20 Ιούλιος 2020 19:30

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Οι πιθανοί αντίπαλοι σε Champions League και Europa League

Γράφτηκε από τον

Η Super League ολοκληρώθηκε οι ομάδες που θα βγουν στην Ευρώπη τη νέα σεζόν έχουν γίνει γνωστές και ήδη Ολυμπιακός και ΑΕΚ γνωρίζουν κάποιους από τους αντιπάλους που θα βρουν μπροστά τους σε Champions League και Europa League.

Τα playoffs τελείωσαν, η ΑΕΚ δεν έκανε ένσταση μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ για τα ληγμένα δελτία και τελικά η τελική κατάταξη των playoffs στην πρώτη πεντάδα δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα το οποίο πανηγύρισε με μια εντυπωσιακή φιέστα την Κυριακή το βράδυ, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στη δεύτερη θέση, η ΑΕΚ στην τρίτη, ο Παναθηναϊκός που δεν έχει δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη στην τέταρτη, ο Άρης ακολούθησε στην πέμπτη και ο ΟΦΗ έκλεισε την πρώτη εξάδα.

Οπότε τη νέα σεζόν στην Ευρώπη θα παίξει ο πρωταθλητής Ολυμπιακός που θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League (σ.σ. θα ξεκινήσει την πορεία του από το Γ' προκριματικό), ο ΠΑΟΚ που επίσης θα παίξει στα προκριματικά του Champions League (σ.σ. θα ξεκινήσει την πορεία του από το Β' προκριματικό) και οι ΑΕΚ, Άρης και ΟΦΗ που θα αγωνιστούν στο Europa League αλλά θα ξεκινήσουν την πορεία τους από διαφορετικό προκριματικό γύρο. Για τον ΠΑΟΚ ήδη διαβάσατε στο Sport24.gr ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του στο β' προκριματικό γύρο του Champions League. Πάμε να δούμε τι θα συμβεί με Ολυμπιακό και ΑΕΚ που διασταυρώνουν ξανά τα ξίφη τους την προσεχή Κυριακή στον τελικό του Κυπέλλου (21.00).

ΔΕΝ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Οι "ερυθρόλευκοι", η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη για τη σεζόν 2019-20 που δεν έχει τελειώσει και έχουν μπροστά τους το ματς του Europa League, γνωρίζουν πως θα μπουν στη μάχη των προκριματικών του Champions League από τον Γ' προκριματικό γύρο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αποκλείσουν δύο ομάδες για να μπουν στους ομίλους.

Ήδη μάλιστα ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να γνωρίζει κάποιους αντιπάλους που θα βρει μπροστά του ιδίως αν δεν γίνουν στον Α' και Β' προκριματικό γύρο του Champions League. Συγκεκριμένα στο μονοπάτι των πρωταθλητών θα βρει απέναντι του μια εκ των Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν), Ερυθρού Αστέρα (Σερβία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Μόλντε (Νορβηγία) και Σεντ Γκάλεν (Ελβετία) ή Λουντογκόρετς (Βουλγαρία).

Αν οι "ερυθρόλευκοι" προκριθούν στα playoff θα βρεθούν πάνω σε μια εκ των Σεντ Γκάλεν/Λουντογκόρετς ή μια εκ των Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Αστάνα (Καζακστάν) και Σλάβια Πράγας (Τσεχία).

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ EUROPA ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ, ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ΚΑΙ ΛΑΣΚ ΛΙΝΤΣ

Όσον αφορά την ΑΕΚ, οι "κιτρινόμαυροι" θα βρεθούν στον Γ' προκριματικό γύρο του Europa League ανεξαρτήτου τι θα γίνει στον τελικό του Κυπέλλου και αν η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα κατακτήσει ή όχι το τρόπαιο. Εκεί τα πράγματα δεν έχουν αποσαφηνιστεί τόσο όσο στους αντιπάλους του Ολυμπιακού αλλά είναι δεδομένο πως και η ΑΕΚ μπροστά της θα έχει δύο προκριματικούς, το Γ' και τα playoffs πριν μπει στους ομίλους.

Εκεί μεταξύ άλλων υπάρχουν ομάδες όπως η Αϊντχόφεν, η Μπεσίκτας, η ΛΑΣΚ Λιντς, ενώ ήδη στους ομίλους του Europa League σδε περίπτωση που βρεθεί τελικά η ΑΕΚ υπάρχουν ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Νάπολι, η Βιγιαρεάλ και η Λιλ αλλά φυσικά είναι ακόμα αρκετά νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο.

Πηγή: sport24.gr