Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2020 11:22

Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Σέντρα στις 20 Σεπτεμβρίου - Υποχρεωτική η συμμετοχή δύο 20αρηδων

Γράφτηκε από τον

 

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής στο οποίο η Μεσσηνία θα εκπροσωπηθεί με δύο ομάδες.

Τον Α.Ο. Διαβολιτσίου, που αν και νεοφώτιστος φέτος ανανέωσε τη θητεία του στην κατηγορία και τον Πάμισο, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο στην Α’ τοπική και επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες.

Η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη του πρωταθλήματος, χωρίς να λύσει όλες τις απορίες.

Και αυτό γιατί δεν αναφέρεται ούτε ο αριθμός των ομίλων, ούτε το τι θα ισχύσει για άνοδο – παραμονή.

“Η επιτροπή θα αποφασίσει για τον αριθμό των ομίλων, καθώς και για τον αριθμό των σωματείων του κάθε ομίλου, με βάση τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν την Δήλωση Συμμετοχής στην Ε.Π.Ο., έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 και ώρα 15:00”’ αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που ένα σωματείο – πρωταθλητής μίας Ένωσης δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το δεύτερο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 και ώρα 15:30. Εάν και το δεύτερο σωματείο δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το τρίτο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 και ώρα 15:00. Δικαίωμα συμμετοχής στο εν λόγω Πρωτάθλημα θα έχουν επίσης, όσα Σωματεία έχουν δικαίωμα προβιβασμού και ανήκουν σε Ε.Π.Σ., στις οποίες, ανήκουν Σωματεία τα οποία συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα της Γ ́ Εθνικής κατηγορίας την περίοδο 2019 - 2020 και παρέμειναν στην κατηγορία, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν δήλωσαν συμμετοχή για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 (άρθρο 7 παρ. 4 του ΚΑΠ).

Προβιβασμός – υποβιβασμός

Οι ανακοινώσεις για τις θέσεις ανόδου και παραμονής, θα γίνουν όταν ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη;

“ Ο αριθμός των ομάδων και ο τρόπος που θα προβιβαστούν οι ομάδες από την Γ ́ εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία στην ανώτερη κατηγορία θα ανακοινωθούν με τη συμπλήρωση του εν λόγω άρθρου μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των Δηλώσεων Συμμετοχής και σε σύμπλευση με τις προβλέψεις της προκήρυξης της ανώτερης κατηγορίας. Ο αριθμός των ομάδων, συνολικός και ανά όμιλο, που θα υποβιβαστούν, στο τέλος της περιόδου, στις οικείες ΕΠΣ, θα αποφασιστεί από την Ε.Ε./ Ε.Π.Ο. μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των Δηλώσεων Συμμετοχής και την ανάλογη εισήγηση της επιτροπής.

Προβιβασμός από Ε.Π.Σ.

Οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) Δευτεραθλήτριες Ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) Ομάδες, προβιβάζονται στη Γ ́ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2021 – 2022. Σε περίπτωση που μία πρωταθλήτρια Α ́

κατηγορίας τοπικού πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. (ή δευτεραθλήτρια προκειμένου περί των τριώνιδρυτριών Ενώσεων), δικαιούμενη να προβιβαστεί δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω πρωτάθλημα, τότε αντικαθίσταται από την δευτεραθλήτρια ή την τριταθλήτρια εάν πρόκειται περί των ιδρυτριών Ενώσεων. Αν υπάρξουν δικαιούχες ομάδες που δεν δηλώσουν συμμετοχή και δεν υπάρξει η δυνατότητα να αντικατασταθούν με τον εδώ προβλεπόμενο τρόπο, τότε δεν συμπληρώνονται με άλλο τρόπο και το πρωτάθλημα διεξάγεται με λιγότερες ομάδες.

Τα ηλικιακά όρια

Στα αξιοσημείωτα από την προκήρυξη και το άρθρο 11 στο οποίο αναφέρονται τα ηλικιακά όρια, με την υποχρεωτική συμμετοχή δύο εικοσάρηδων στην 11άδα, αλλά και η χρησιμοποίηση έως πέντε παικτών άνω των 33 ετών.

“Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε σωματείου και καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, όπως προβλέπεται από τον Κ.Α.Π. Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες όπως προβλέπεται από τον Κ.Α.Π.

Για την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δύο (2) ποδοσφαιριστών γεννηθέντων την 01.01.2000 και μετά. Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως και τιμωρίας της παραβάτιδος ομάδος με τις ποινές του άρθρου 23 του ΚΑΠ.

Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2020 – 2021 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1989. Η συμμετοχή περισσότερων ποδοσφαιριστών άνω του εν λόγω ηλικιακού ορίου συνιστά αντικανονική συμμετοχή”.