Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2020 19:21

O Φορτούνης είναι ο κορυφαίος εν ενεργεία σκόρερ της Super League!

Γράφτηκε από τον

Ο Κώστας Φορτούνης παρά το γεγονός ότι είναι μέσος και έχασε και το μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν είναι ο κορυφαίος εν ενεργεία σκόρερ της Λίγκας.

Προφανώς, τα 261 γκολ του Θωμά Μαύρου δεν θα ξεπεραστούν από κανέναν. Ουτε τα 244 του Κριστόφ Βαζέχα με τον Παναθηναϊκό. Το να μείνει πλέον ένας ποδοσφαιριστής τόσα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι σπάνιο. Ο Σισέ για παράδειγμα έμεινε μόλις δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό και πρόλαβε να σκοράρει 43 γκολ σε 55 ματς (μόνο στο πρωτάθλημα). Ο Μάρκους Μπεργκ στις τέσσερις σεζόν του στο «τριφύλλι» είχε 73 γκολ σε 98 ματς στην Super League. O Πρίγιοβιτς σε μιάμιση σεζόν στον ΠΑΟΚ πρόλαβε κι έβαλε 34 τεμάχια σε 49 ματς... Ο Ελ Αραμπί μόνο φέτος σταμάτησε στα 21!

Πιθανότατα εάν αυτοί έκλειναν μια δεκαετία να έσπαγαν το φράγμα των 200 γκολ, αμφιβάλλουμε ωστόσο εάν θα πέρναγαν τον Θωμά Μαύρο. Ωστόσο στο συγκεκριμένο κομμάτι μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Πάμε να δούμε τους κορυφαίους εν ενεργεία σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κι αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Κώστας Φορτούνης. Ο Ελληνας μέσος του Ολυμπιακού παρά το γεγονός ότι δεν ειναι φορ είναι στην κορυφή. Και φυσικά έχοντας χάσει το μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν στην οποία σκόραρε μόνο τρία γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο 27χρονος μέσος του Ολυμπιακού έφτασε τα 57 γκολ στην Super League και είναι με διαφορά ο κορυφαίος εν ενεργεία σκόρερ της Super League.

Ποιος ακολουθεί; Ο Χερόνιμο Μπαράλες! Ο Αργεντινός έχει φτάσει τα 45 έχοντας φέτος 11. Από τους εν ενεργεία, τρίτος είναι ο Χρήστος Αραβίδης είναι με 42 γκολ και τέταρτος ο Γιώργος Μανούσος με 40 έχοντας μια καταπληκτική σεζόν με τον Ατρόμητο...

Στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος μόνο 4 ποδοσφαιριστές έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 200 γκολ!
Θωμάς Μαύρος 261
Κριστόφ Βαζέχα 244
Μίμης Παπαϊωάννου 236
Γιώργος Σιδέρης 226
Συνολικά μόνο 30 ποδοσφαιριστές έχουν ξεπεράσει τα 100 γκολ! Τελευταίος που είχε καταφέρει το συγκεκριμένο επίτευγμα ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο Κώστας Μήτρογλου έφυγε στα... 82!

Πηγή: gazzetta.gr