Τρίτη, 28 Ιούλιος 2020 13:01

Με την ίδια φιλοσοφία και στη Γ’ εθνική ο Πάμισος (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Με την ίδια φιλοσοφία και στη Γ’ εθνική ο Πάμισος (φωτό)

Με στόχο να παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων, όμορφο και θεαματικό χωρίς να παρεκκλίνει από τη φιλοσοφία του που είναι η αξιοποίηση του ντόπιου στοιχείου, των νέων και ταλαντούχων παιδιών ξεκίνησε ο Πάμισος την προετοιμασία του χθες το απόγευμα.

Τα παραπάνω υποστήριξε μεταξύ άλλων ο α’ αντιπρόεδρος του Πάμισου Γιώργος Ντούλης που μίλησε στην “Ελευθερία”, λίγο πριν ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Καλόμαλος οδηγήσει τους παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο για την πρώτη προπόνηση. Ο έμπειρος παράγοντας στο ξεκίνημα των δηλώσεων του μίλησε για τους στόχους της ομάδας, αλλά και το πως θα πρέπει η πολιτεία να στηρίξει τα ερασιτεχνικά σωματεία, όπου σημείωσε: “Στόχος είναι να παίξουμε ένα ποδόσφαιρο αξιώσεων, ένα ποδόσφαιρο όμορφο και θεαματικό. Πρώτος και κύριος στόχος να γεμίσει το γήπεδο από το φίλαθλο κόσμο μας που θα χειροκροτεί και θαυμάζει τον νικητή, με σεβασμό στην προσπάθεια και αναγνώριση της ποιότητας. Θα πρέπει η πολιτεία με τα όργανα της να βοηθήσει τα σωματεία σαν τον Πάμισο, που υπηρετούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να πάνε μπροστά να προκόψουν. Ενας τρόπος γνωστός σε όλους είναι η διάθεση πόρων επειδή οι οικονομικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν καθότι η αγορά υπολειτουργεί με την πανδημία και τις συνέπειες της. Και ένας άλλος εξίσου σημαντικός τρόπος να βοηθηθούν τα σωματεία μας, είναι ο καλύτερος σχεδιασμός και η οργάνωση. Ο οικονομικός προϋπολογισμός του έτους, δυστυχώς η πολιτεία δεν βοηθάει στην καλύτερη οργάνωση αυτή, γιατί τι πρόβλεψη εξόδων να κάνουμε όταν δεν γνωρίζουμε σε ποιον όμιλο θα αγωνιζόμαστε και ποιος θα είναι ο βαθμός δυσκολίας. Μέσα από αυτό τον αιφνιδιασμό τη μη έγκαιρη ενημέρωση των σωματείων για την κατάρτιση των ομίλων παραδείγματος χάριν, όλα σχεδιάζονται στο γόνατο με ότι αυτό σημαίνει”.
Η φιλοσοφία του Νησιώτικου συλλόγου δεν αλλάζει και θα συνεχίσει, όπως ξεκίνησε και την περσινή χρονιά, ακολουθώντας συγκεκριμένο πλάνο, όπως τόνισε ο κ. Ντούλης: “Η φιλοσοφία της ομάδας είναι τόπο στα νιάτα και στο ντόπιο στοιχείο την οποία ακολουθούμε πιστά και τυχόν υπερβάσεις γίνονται μετά από πολύ σκέψη και προσοχή γιατί δεν θέλουμε να υποθηκεύσουμε το μέλλον του σωματείου μας και τη λειτουργία του σε ένα περιβάλλον υγείας. Προσβλέπουμε σε μία συνέχεια και το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και λειτουργία του συλλόγου μας με συνέπεια και σοβαρότητα παρά τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε”.
Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Γιώργος Ντούλης εκ μέρους του Πάμισου κάλεσε το δήμο να στηρίξει την ομάδα κάνοντας πράξη τα έργα που έχει υποσχεθεί: “Τέλος καλούμε τη δημοτική αρχή να δώσει τον καλύτερό της εαυτό και να αναβαθμίσει τους χώρους λειτουργίας της ομάδας, αποδυτήρια, κοινόχρηστοι χώροι για τους φιλάθλους, αίθουσα συνεντεύξεων, χώρο φιλοξενίας των αποστολών που θα επισκέπτονται την πόλη μας”.

"Είμαστε κοντά στην Καλαμάτα"

Οι χθεσινές εξελίξεις που ακόμη δεν έχουν επίσημο χαρακτήρα για μη αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, όπου θα επηρεάσουν και την ΠΑΕ Καλαμάτα, στάθηκαν αφορμή ώστε ο α’ αντιπρόεδρος του Πάμισου να προβεί στην ακόλουθη δήλωση, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι ο σύλλογο της Μεσσήνης, είναι κοντά στη μεγάλη ομάδα του νομού μας.
“Ευχή όλων μας στη Μεσσήνη προς το φίλο σωματείο της ΠΑΕ Καλαμάτα οι όποιες μεταβολές στο σχεδιασμό των πρωταθλημάτων να είναι τέτοιες ώστε το ιστορικό σωματείο του νομού μας να συμμετάσχει στην πιο υψηλή κατηγορία”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Οσο πιο ψηλά είναι το μεγάλο σωματείο, ανοίγει ο δρόμος για τις υπόλοιπες με οδηγό τη Μαύρη Θύελλα γιατί θέλουμε να λειτουργούμε σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Να λειτουργούμε σαν ένα “θερμοκήπιο” προς τη μεγάλη ομάδα και αυτό πρέπει να το δουν και όλοι στην ΠΑΕ Καλαμάτα, τη μεγάλη ομάδα του νομού μας”.

Στην χθεσινή έναρξη της προετοιμασίας δεν έδωσε το παρών ο πρόεδρος του Παμίσου Γιώργος Βλαχάκης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Παραβρέθηκαν ο α’ αντιπρόεδρος Γιώργος Ντούλης, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Πετρόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής Παναγιώτης Τσικρικός, η α’ γενική αρχηγός και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Αγγελική Μαντά, ο β’ γενικός αρχηγός και υπεύθυνος Τύπου Γιώργος Καπερώνης και τα μέλη Παναγιώτης Φιλόπουλος και Μίλτος Ρούτσης (αναπληρωματικό μέλος).
Στην πρώτη προπόνηση δεν έδωσαν το παρών οι Γιάννης Μωράκης και Γιώργος Τσούκλερης.

Το έμψυχο δυναμικό

Την εκγύμναση του τερματοφύλακα Τόσκα Σάρι ανέλαβε ο Κώστας Παγανιάς, που βρίσκεται στη Μεσσηνίας αυτές τις ημέρες και σύντομα θα μεταβεί στα Τρίκαλα. Προπόνηση με τους Νησιώτες έκανε και ο νεαρός τερματοφύλακας Βαγγέλης Καραχάλιος.
Το έμψυχο δυναμικό που έχει μέχρι στιγμής στη διάθεση του ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος απαρτίζουν οι παρακάτω παίκτες Σάρι (τερματοφύλακας), Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Αριστομενόπουλος, Θώδης, Μπούνας, Παπαγιανόπουλος, Βέλλης, Χαραλαμπόπουλος (αμυντικοί), Μωράκης, Παπαδόπουλος, Γκάργκουλας, Ντίσα, Μπόρχαν, Μπομπότσι (μέσοι), Σαραντόπουλος, Αράπι, Ηρ. Καραχάλιος, Αγγελόπουλος, Γιαννόπουλος, Τσούκλερης, Καλογερόπουλος, Πολυχρόνης, Στασινόπουλος.