Τετάρτη, 29 Ιούλιος 2020 12:09

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Στον πάγκο για 4η σερί χρονιά ο Σακελλαρόπουλος

Γράφτηκε από τον

Με τον Τάκη Σακελλαρόπουλο στον πάγκο του για 4η σερί αγωνιστική περίοδο θα πορευτεί ο Απόλλωνας Καλαμάτας.

Η νέα διοίκηση που προέκυψε το Σάββατο ξεκίνησε άμεσα τις κινήσεις της για το κτίσιμο της ομάδας της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν. Ετσι η πρώτη κίνηση ήταν να κλείσει το θέμα του προπονητή. Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα, αφού επιθυμία ήταν η ανανέωση της συνεργασίας με τον Τάκη Σακελλαρόπουλο, ο οποίος εκτός του ότι θα είναι για 4η σερί χρονιά στον πάγκο της ομάδας, θα συνεχίσει το επιτυχημένο έργο που έχει ξεκινήσει πριν τρία χρόνια. Ενα έργο που έχει καταστήσει τον Απόλλωνα και πάλι ισχυρό και ανταγωνιστικό, αλλά και μια υπολογίσιμη δύναμη στα δρώμενα του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου. Αυτό φάνηκε τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα τη αγωνιστική περίοδο που πέρασε, με την πορεία που πραγματοποίησε ο Απόλλωνας, όπου έφτασε να διεκδικεί την πρώτη θέση και τον τίτλο στην Α’ τοπική, όσο παίχθηκε το πρωτάθλημα. Τελικά πήρε τη δεύτερη, γιατί λόγω της πανδημίας η ΕΠΟ προχώρησε άμεσα στη διακοπή όλων των διοργανώσεων της.

Επέστρεψε ο Λαγωνικάκος, πήρε Κοτσιλιέρη

Σε ότι αφορά το κτίσιμο της ομάδας για τη νέα χρονιά, επιθυμία των διοικούντων και του προπονητή είναι να παραμείνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό και από εκεί και πέρα να γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες. Αυτές αφορούν την απόκτηση 3-4 παικτών και ήδη δύο από αυτές ολοκληρώθηκαν. Πρόκειται για την επιστροφή του Ηλία Λαγωνικάκου και την απόκτηση του Γιάννη Κοτσιλιέρη. Ο Λαγωνικάκος είναι 21 ετών αμυντικός, ήταν παίκτης της Σπερχογείας, όμως εξαιτίας τραυματισμού στο γόνατο είχε μείνει εκτός δράσης, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πλέον είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ο Κοτσιλιέρης που αποτελεί και επένδυση είναι 17 ετών μέσος και έπαιζε στη Σπερχογεία.
Οσον αφορά την στελέχωση του έμψυχου δυναμικού, θα προωθηθούν και 3-4 νεαροί παίκτες από τον Αίαντα, με τον οποίο υπάρχει άψογη συνεργασία τα τελευταία χρόνια.
Αντίθετα δεν συνεχίζει στον Απόλλωνα ο επιθετικός Βασίλης Δαλκαφούκης, ο οποίος στα μέσα της σεζόν που πέρασε αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στο Νέο Αρι και ήδη έχει πάρει μεταγραφή για τον Εθνικό Μελιγαλά. Επίσης λόγω σπουδών στο Πολυτεχνείο, δεν βρίσκεται στα πλάνα του Τάκη Σακελλαρόπουλου ο Νέστορας Μπάκας. Ο νεαρός επιθετικός στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου που πέρασε δεν ήταν συνέχεια κοντά στην ομάδα λόγω των σπουδών και τη νέα χρονιά δεν θα έχει χρόνο για να συμμετέχει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, μιας και θα βρίσκεται μόνιμα στην Αθήνα.
Το δημοτικό γήπεδο Ασπροχώματος θα αποτελέσει και την ερχόμενη σεζόν την έδρα του Απόλλωνα.

Ολοκλήρωση του γηπέδου

Μια από τις πρώτες αποφάσεις της νέας διοίκησης, που συγκροτήθηκε σε σώμα το Σάββατο είναι η ολοκλήρωση των έργων, που έχουν μείνει χρόνια σε στασιμότητα, στο γήπεδο του Απόλλωνα που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροχώματος. Μάλιστα έχει παρθεί απόφαση οι παράγοντες του ιστορικού συλλόγου να επισκεφτούν το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, να του εκθέσουν την κατάσταση που βρίσκεται το γήπεδο και να του ζητήσουν να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες που απαιτούνται ώστε να κατασκευαστεί άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπει στο σπίτι της η ομάδα.