Κυριακή, 27 Απρίλιος 2014 23:04

Ο Πανθουριακός 1-0 τον Χανδριναϊκό στον αγώνα μπαράζ

Γράφτηκε από τον

Ενα γκολ του Γιώργου Μουλιάτου έξι λεπτά πριν το τέλος της παράτασης έμελε να κρίνει το μπαράζ μεταξύ του Πανθουριακού και του Χανδριναϊκού που έγινε στο γήπεδο της Μεσσήνης. Ο 17χρονος επιθετικός της ομάδας της Θουρίας πέτυχε με βολέ από πλάγια θέση ένα πανέμορφο γκολ και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με σκορ 1-0, δίνοντας της παράλληλα αρκετές ελπίδες για να βρίσκεται του χρόνου στην Α' τοπική.


Ηταν ένα παιχνίδι που ποιοτικά κινήθηκε στη μετριότητα και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λιγοστές.
Ετσι μετά το 0-0 που έληξε η κανονική διάρκεια, όλοι πίστευαν πως δεν θα μπει γκολ ούτε στην παράταση, όμως ο Μουλιάτος είχε διαφορετική άποψη.
Ετσι αν δεν υποβιβαστεί ο Μεσσηνιακός ή ανέβει ο Πάμισος στη Γ' εθνική, τότε ο Πανθουριακός θα πάρει το εισιτήριο για την Α' τοπική. Αν συμβούν και τα δύο παραπάνω σενάρια τότε την άνοδο θα κατακτήσει και η χαμένη του αγώνα μπαράζ ομάδα του Χανδριναϊκού. Αν όμως υποβιβαστεί ο Μεσσηνιακός από τη Γ' εθνική και δεν τα καταφέρει ο Πάμισος στα μπαράζ τότε η χθεσινή νίκη του Πανθουριακού δεν θα έχει καμία αξία αφού θα παίξει στην  Α1 κατηγορία.

Μέτριο ποιοτικά παιχνίδι

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 4' με τη εκτέλεση φάουλ του Σισμανίδη να μη βρίσκει στόχο. Στο 8' ο Κότι επιχείρησε τη σέντρα από δεξιά με την μπάλα να βρίσκει το χέρι του Παπατζίκη που είχε βγει από την εστία του. Οι άνθρωποι του Χανδριναϊκού φώναξαν για απευθείας κόκκινη στον τερματοφύλακα του Πανθουριακού, όμως το χέρι ήταν ακούσιο και ο διαιτητής σωστά έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.
Στο 18' μετά από κεφαλιά πάσα του Καραμπάτσου η μπάλα έφτασε δεξιά στον Γιάνναρη που σούταρε, όμως ο Παπατζίκης απέκρουσε με τα πόδια. Επτά λεπτά αργότερα ο Χόλμπαν σέντραρε με την μπάλα να βρίσκει το χέρι του Κατσιγιάννη και τους τυπικά γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι. Ηταν σίγουρα μια δύσκολη φάση, όμως ο αμυντικός του Χανδριναϊκού δεν είχε πρόθεση να σταματήσει την μπάλα με το χέρι (η οποία δεν είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα), άρα καλά έκανε ο  κ. Αλεξέας που δεν έδωσε πέναλτι. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν στο 42' με τον Κότι να κάνει ωραία ενέργεια από δεξιά και σέντρα για τον Γιάνναρη που από επίκαιρη θέση δεν έκανε καλά την προβολή.Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κι άλλο με τους περίπου 250 φιλάθλους που βρέθηκαν στην εξέδρα να μην μένουν ευχαριστημένοι από το θέαμα. Στο 48' ο Χόλμπαν έκανε το γέμισμα για τον ξεχασμένο Σισμανίδη που αιφνιδιάστηκε και δεν έκανε καλό πλασέ, δίνοντας την ευκαιρία στον Νικητόπουλο να μπλοκάρει.

Δοκάρι στο 90'
για Πανθουριακό

Στη συνέχεια και μέχρι το 90' το ματς ήταν ανιαρό, χωρίς καμία φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Εκεί είχαμε διπλή φάση για λογαριασμό της ομάδας του Κώστα Καρλαύτη. Μετά από λάθος του Νικητόπουλου και γέμισμα του Μουλιάτου ο Σισμανίδης επιχείρησε μια κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Νικητόπουλο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
Το κόρνερ εκτέλεσε ο Σισμανίδης και ο Κατσιγιάννης στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε με γυριστή κεφαλιά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Ευκαιρίες στην παράταση

Ετσι φτάσαμε στην παράταση όπου η ομάδα του Παναγιώτη Βλαχόγιαννη φάνηκε να έχει περισσότερες δυνάμεις και καλύτερη φυσική κατάσταση. Στο 96' το ξαφνικό σουτ του Γιάνναρη απέκρουσε
ο Παπατζίκης και στην επαναφορά το σουτ του Κότι έφυγε ψηλά άουτ.
Ο Πανθουριακός απάντησε στις ευκαιρίες στο 109' με τον Μουλιάτο να πλασάρει, τον Νικητόπουλο να αποκρούει και τον Σισμανίδη από καλή θέση να σουτάρει ψηλά άουτ.
Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Χανδριναϊκού να χάσει μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από κάθετη πάσα του Ηλιόπουλου, ο νεαρός Κόντος βγήκε τετ α τετ και σούταρε, όμως ο Παπατζίκης απέκρουσε σωτήρια. Τελικά η… μπίλια κάθισε στον Πανθουριακό όταν στο 114' μετά από κάθετη πάσα του Σισμανίδη ο Μουλιάτος από πλάγια θέση έπιασε ένα ωραίο βολέ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Νικητόπουλου για το 1-0 που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες και τον πάγκο του Πανθουριακού.
Καλύτεροι από τους νικητές οι Μουλιάτος, Σεφεράσι και Δουρούμης, ενώ από τον Χανδριναϊκό ξεχώρισαν οι Κότι, Ηλιόπουλος και Λύρας.
Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Αλεξέα και των βοηθών του Λάμια και Σερεμέτη.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Παπατζίκης, Καρλαύτης, Δουρούμης, Μωράκης (115' λ. τρ. Ασημακόπουλος), Σισμανίδης, Σεφεράσι, Χόλμπαν, Μπάλας (101' λ. τρ. Βουγιουκλής), Καστριτσέας, Αναστασόπουλος (57' Σπυρόπουλος), Μουλιάτος.
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ: Π. Νικητόπουλος, Μάραντος, Κατσιγιάννης, Κουφός, Φωτόπουλος, Καραμπάτσος, Ηλιόπουλος, Λύρας, Κότι (106' Κατσάς), Κόντος, Γιάνναρης.