Σάββατο, 01 Αύγουστος 2020 10:34

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στα τοπικά πρωταθλήματα

Γράφτηκε από τον

Εξήντα δύο ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μεσσηνίας μέχρι χθες στις 3 το μεσημέρι που έληγε η σχετική προθεσμία.

Οπως γράψαμε και στο χθεσινό μας φύλλο η Ανδρούσα από την Α’ τοπική και οι Χανδριναϊκός και Α.Ο. Φυτειάς από την Α1 τοπική δεν δήλωσαν συμμετοχή και έτσι θα μείνουν ανενεργοί για την σεζόν 2020-21.
Ακόμη από την Β’ τοπική δεν δήλωσε εν τέλει συμμετοχή ο ιστορικός Μιλτιάδης και ακόμη οι Εθνικός Καλαμάτας και Τιτάνες που είχαν δικαίωμα.
Στον αντίποδα πέντε νέες ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στη Β’ τοπική. Πρόκειται για τους Κυπάρισσο, Ολυμπιακό Διαβολιτσίου, ΑΕ. Γαργαλιάνων, Ασπρόχωμα και Φοινικούντα.
Ετσι η Α’ τοπική θα διεξαχθεί τη νέα σεζόν με 17 ομάδες, η Α1 τοπική με 12 ομάδες και η Β’ τοπική με 33 ομάδες.Στην πρώτη κατηγορία δηλαδή ξέρουμε ήδη την μια ομάδα που υποβιβάστηκε, στην Α1 τοπική δύο ομάδες ήδη υποβιβάστηκαν, ενώ στη Β’ τοπική οι 33 ομάδες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους των 11 ομάδων.

Από τη Β' φάση με 32 ομάδες ξεκινά το κύπελλο

Οσον αφορά το κύπελλο δεν δήλωσε συμμετοχή καμία ομάδα από τη Β’ τοπική που ήταν προαιρετικό και μόνο οι Ερασιτέχνες Καλαμάτας θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση.
Οπότε στο κύπελλο θα συμμετάσχουν 17 ομάδες από την Α’ τοπική, 12 από την Α1 τοπική, οι Ερασιτέχνες Καλαμάτας και το Διαβολίτσι με τον Πάμισο, σύνολο 32 ομάδες.
Αρα δεν θα πραγματοποιηθεί η α’ φάση και η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 5-6 Σεπτεμβρίου από την β’ φάση με 16 μονούς αγώνες.
Η κλήρωση πρωταθλημάτων και κυπέλλου θα γίνει μετά τις 5 Αυγούστου και εξετάζεται ο χώρος, αν δηλαδή θα είναι σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο.
Λόγω των μέτρων πάντως για την μη εξάπλωση του κορονοϊού είναι πιθανό οι κληρώσεις να γίνουν σε αίθουσα στο γήπεδο του Κορδία, χωρίς φυσική παρουσία εκπροσώπων των ομάδων, αλλά διαδικτυακά (live streaming).
Ο ποδοσφαιρικός χάρτης στη Μεσσηνία για τη σεζόν 2020-21 έχει ως εξής:

Α’ τοπική (17 ομάδες)

Απόλλωνας Καλαμάτας, Α.Ε. Αβίας, Κυπαρισσία, Καλό Νερό, Πανθουριακός, Τσικλητήρας Πύλου, Ακρίτας Κορώνης, Τέλλος Αγρας, Εράνη, Μεθώνη, Σπερχογεία, Εθνικός Μελιγαλά, Ομόνοια, Α.Ε. Μάνης, Απόλλωνας Πεταλιδίου, Ολυμπιακός Ανάληψης, Παπαφλέσσας Χώρας.

Α1 τοπική (12 ομάδες)

Νέος Αρις, ΑΕΚ Καλαμάτας, Θύελλα Χαρακοπιού, Αστέρας Αρφαρών, Ηρακλής Καλαμάτας, Πανιώνιος, Ηρακλής Κυπαρισσίας, Δώριο, Α.Ε. Λογγάς, Ολυμπιακός Καλαμάτας, ΠΑΣ Ράχη, Αναγέννηση Παραλίας.

Β’ τοπική (33 ομάδες)

Διαγόρας Κοπανακίου, Νέδουσα Αλαγονίας, Δόξα Καλαμάτας, Ακαδημία Πάμισος, Καλλιθέα, Αίαντας, Πατίστα, Θύελλα Μερόπης, Θύελλα Παραλίας, Μεσσηνιακός, Κεραυνός, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Νίκη Πλάτης, Βλαχόπουλο, Πανευαϊκός, Ατρόμητος Πλατύ, Αστέρας Βαλύρας, Αρις Καλαμάτας, Α.Ο. Φαραί, Πράσινα Πουλιά, Ικαρος, ΠΑΟΚ, Στενωσιά, Κυπάρισσος Τριφυλίας, Δαναός, Α.Ε. Γαργαλιάνων, Λέικα, Ολυμπιακός Διαβολιτσίου, Παπαφλέσσας Αμφειας, Νέστωρ Πύλου, Ασπρόχωμα,
Α.Ο. Φοινικούντας, Ερμής Καλαμάτας.