Κυριακή, 02 Αυγούστου 2020 17:43

Πρώτος Ελληνας ο Παπασταθόπουλος που κατακτά το Κύπελλο Αγγλιας!

Γράφτηκε από τον
Πρώτος Ελληνας ο Παπασταθόπουλος που κατακτά το Κύπελλο Αγγλιας!

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έγινε το Σάββατο ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που κατακτά το Κύπελλο Αγγλιας!

Η Αρσεναλ επικράτησε με 2-1 της Τσέλσι με ανατροπή και δύο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στον τελικό του Γουέμπλει, φτάνοντας τα 14 τρόπαια!
Ο 32χρονος Μεσσήνιος αμυντικός αγωνίστηκε μάλιστα στον τελικό μιας και μπήκε αλλαγή στο 88ο λεπτό αντί του τραυματία Νταβίντ Λουίζ και έτσι απόλαυσε την εμπειρία της συμμετοχής σε έναν τελικό!
Πλέον ο Παπασταθόπουλος μπορεί να υπερηφανεύεται πως κατέκτησε τον πιο ιστορικό ποδοσφαιρικό θεσμό στον κόσμο, μιας και το Κύπελλο Αγγλίας παίχτηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 1871-72!
Να θυμίσουμε πως ο Νίκος Νταμπίζας έχασε δύο σερί τελικούς με τη Νιουκάστλ (1998, 1999), ενώ ο Χοσέ Χολέμπας έχασε πέρυσι το τρόπαιο
με την Γουότφορντ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Μεσσήνιος στόπερ προστέθηκε στη λίστα των 16 συμπατριωτών μας που είχαν κατακτήσει Κύπελλο στο εξωτερικό και θέλησε να εκφράσει τη χαρά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram...
Με τη φράση «Το FA CUP είναι δικό μας», ο 32χρονος αμυντικός συνόδευσε την ομαδική φωτογραφία στέψης των “κανονιέρηδων”!
Να θυμίσουμε πως πέρυσι ο Σωκράτης είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Europa League με την Αρσεναλ, όμως είχε χάσει το τρόπαιο στο Μπακού από την Τσέλσι με σκορ 4-1! Μάλιστα στον περσινό τελικό ο Μεσσήνιος διεθνής άσσος είχε αγωνιστεί σε όλο το ματς.
Μετά από ένα χρόνο και δύο μήνες λοιπόν ο Σωκράτης πήρε την ρεβάνς από την Τσέλσι!