Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2020 23:15

ΕΠΟ: Στις 22 και 29 Αυγούστου τα μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Απόλλωνα Σμύρνης

Γράφτηκε από τον
ΕΠΟ: Στις 22 και 29 Αυγούστου τα μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Απόλλωνα Σμύρνης

Η εκτελεστική επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε το μπαράζ μεταξύ της Ξάνθης και του Απόλλωνα Σμύρνης να πραγματοποιηθεί στις 22 και 29 Αυγούστου. Με κλήρωση οι έδρες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, στη σημερινή (3/8) της συνεδρίαση, όρισε τις ημερομηνίες για τα μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Απόλλωνα Σμύρνης. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε η διπλή αναμέτρηση να πραγματοποιηθεί στις 22 και 29 Αυγούστου, ενώ οι έδρες θα οριστούν με κλήρωση.
Για τις ημερομηνίες ψήφισαν 7 υπέρ, 5 ήταν τα παρών και 5 τα λευκά. Μάλιστα, υπήρξε και πρόταση από το μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΌ, Παναγιώτη Διακοφώτη για 15 ομάδες στην Super League 1 την περίοδο 2020/2021, δηλαδή με παραμονή Ξάνθης και άνοδο του Απόλλωνα Σμύρνης. Οι πρόταση απορρίφθηκε, καθώς οι υπέρ ψήφοι ήταν 9 (8 κατά) και απαιτούνται 13.

Κατά της πρότασής του ψήφισαν οι τέσσερις εκπρόσωποι της μεγάλης κατηγορίας σην Ε.Ε., ο πρόεδρος της ΕΠΟ και οι κ.κ. Λασκαράκης, Βακάλης και Αντωνίου.

Να θυμίσουμε ότι ο Απόλλων κατέθεσε αίτημα στην ΕΠΟ, ώστε να μην οριστεί το διπλό μπαράζ, υποστηρίζοντας ότι έχουν παρέλθει οι ημερομηνίες και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του.

Το γεγονός ότι δεν πέρασε η πρόταση του κ. Διακοφώτη, βάζει τέλος και στα σενάρια για αναδιάρθρωση, αφού οι ομάδες θα είναι 14 τη νέα σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, όπως επιθυμούσε και η Super League 1.

Θυμίζουμε μάλιστα ότι οι ΠΑΕ είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα κατέβαιναν στο επόμενο πρωτάθλημα, αν και η Ε.Ε. της ΕΠΟ έπαιρνε απόφαση για αναδιάρθρωση στη μεγάλη κατηγορία. Κατά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ήταν και η UEFA.
Πηγή: sport24.gr