Τρίτη, 04 Αύγουστος 2020 00:20

Super League 2/Football League: Παράταση στην αγωνία για την αναδιάρθρωση

Γράφτηκε από τον
Super League 2/Football League: Παράταση στην αγωνία για την αναδιάρθρωση

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν ξεκαθάρισε τι θα συμβεί με τις δύο κατηγορίες και όλα... παραμένουν ανοιχτά για το μέλλον των δυο κατηγοριών.

Το τοπίο στη Super League ξεκαθάρισε, καθώς η ΕΠΟ αποφάσισε να διεξαχθεί το μπαράζ μεταξύ Ξάνθης και Απόλλων Σμύρνης στις 22 και 29 Αυγούστου και ότι οι ομάδες στη μεγάλη κατηγορία θα παραμείνουν 14. Ομως την ίδια στιγμή παραμένει «θολό» το τι μέλλει γενέσθαι σε Super League 2 και Football League, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας μετέθεσε για το μέλλον, πιο συγκεκριμένα για τις 19 του μηνός, τις οποιοδήποτε αποφάσεις αφορούν τις δύο κατηγορίες.

Το Δ.Σ. της Superleague 2 και της Football League αποφάσισε σήμερα να παραμείνουν ξεχωριστές και με αύξηση ομάδων, πάντα όμως με γνώμονα ότι στην SL θα ανέβαιναν 4 από την SL2. Τώρα όμως; Μάλιστα το πρόβλημα μεγιστοποιείται επειδή η ΕΠΟ έχει από καιρό αποφασίσει να προβιβαστούν και οι 8 πρωταθλητές της Γ' Εθνικής και αυτόματα υπάρχουν δύο σενάρια. Ή θα προχωρήσει σε αύξηση ομάδων σε SL2 και FL (π.χ. 14 και 16 από 12 και 14 αντίστοιχα) ή θα γίνει μία ενιαία κατηγορία με δύο ομίλους των 17 (κατά πάσα πιθανότητα), όπου πάντως θα ανεβαίνουν... 1,5 (1 απευθείας και ο άλλος θα συμμετέχει σε μπαράζ).

Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ θα που γίνει στο μέλλον. Και 34 ομάδες απλώς περιμένουν να μάθουν... κάποια στιγμή πώς θα διεξαχθούν την επόμενη σεζόν τα πρωταθλήματα της δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας. Πολλές εξ΄αυτών δεν γνωρίζουν ούτε καν σε ποια κατηγορία θα συμμετέχουν, όπως π.χ. και η "Μαύρη Θύελλα".

Πηγή: gazzetta.gr