Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2020 11:34

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Δυνατές μεταγραφές με Σπανό και Μερκούρη!

Γράφτηκε από τον

 

Σε δύο σπουδαίες κινήσεις ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού της ομάδας, προχώρησε χθες η διοίκηση του Ακρίτα Κορώνης, γνωστοποιώντας την απόκτηση των Στέλιου Σπανού και Ηλία Μερκούρη.

Δύο παίκτες με εμπειρία, μιας και έχουν αρκετές συμμετοχές σε ομάδες ανώτερων κατηγοριών, αλλά και στην Α’ κατηγορία της Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια. Θα αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία για τον προπονητή Σπύρο Τσίκινη και ανανέμεται να προσφέρουν σημαντική βοήθεια ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της νέας χρονιάς.

Ο Σπανός είναι 28 ετών μέσος και έχει ξεκινήσει να παίζει μπάλα στον Αίαντα Καλαμάτας και στη συνέχεια έπαιξε σε Αστέρα Τρίπολης, Ανταγώρα Κω, Καλαμάτα, Εράνη, Α.Ο. Φαραί. Τη χρονιά που πέρασε ήταν στον Απόλλωνα, όπου είχε σημαντική συμβολή στην προσπάθεια του να διεκδικήσει τον τίτλο στην Α’ τοπική. Ο Μερκούρης είναι 27 ετών επιθετικός και άρχισε το ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής της Δόξας Καλαμάτας. Εχει αγωνιστεί σε Απόλλωνα Καλαμάτας, Μεσσηνιακό, Καλαμάτα, Πανθουριακό και στο δεύτερο 6μηνο της περσινής σεζόν ήταν και πάλι στον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Μια ημέρα νωρίτερα ο Ακρίτας είχε αποκτήσει τον 19χρονο αμυντικό μέσο Διονύση Υμεράσι, ο οποίος αγωνιζόταν στην Ανδρούσα.

Στους τρεις παραπάνω παίκτες ήρθε να προστεθεί και ο 19χρονος μέσος Στέφανος Τσουκάτος, ο οποίος είχε φύγει στην Πάτρα για σπουδές. Πλέον σπουδάζει στην Καλαμάτα και θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα της Κορώνης.

Εσωτερική μεταγραφή θεωρείται ο αμυντικός μέσος Μάρκος Τσάνι, ο οποίος ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία και θα συμμετάσχει κανονικά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Να θυμίζουμε ότι η πρώτη μεταγραφή του Ακρίτα είναι ο έμπειρος μέσος Παναγιώτης Τσιμικλής, που τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν εκτός Μεσσηνίας και την περσινή σεζόν ήταν στον Π.Σ. Σπάρτης.

Η ομάδα της Κορώνης θα στηριχθεί τη νέα αγωνιστική περίοδο στους παραπάνω ποδοσφαιριστές, καθώς επίσης και σε αυτούς από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό, αφού δεν υπήρξαν πολλές αποχωρήσεις. Συγκεκριμένα έφυγαν οι Αρτέμης Παλιάς, Φώτης Διακουμής και Αντώνης Καπινιάρης.

Τη Δευτέρα η "πρώτη"

Την προσεχή Δευτέρα 17 του μήνα έχει προγραμματιστεί η έναρξη της προετοιμασίας για την ποδοσφαιρική χρονιά 2020-2021. Το ραντεβού της διοίκησης και του προπονητή Σπύρου Τσίκινη με τους παίκτες είναι στις 6 το απόγευμα στα αποδυτήρια της ομάδας. Εκεί θα γίνει η γνωριμία ανάμεσα σε παλιούς και νέους, θα μοιραστεί το αθλητικό υλικό και θα ακολουθήσει ο καθιερωμένος αγιασμός για να κυλήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα η χρονιά. Στη συνέχεια ο Σπύρος Τσίκινης με τους παίκτες θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να κάνουν την πρώτη προπόνηση.