Τρίτη, 25 Αύγουστος 2020 10:55

“MΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛA": Παίρνει Σουμπίνιο και πέντε ακόμα ξένους!

Γράφτηκε από τον

Κάτοικος... Καλαμάτας θα είναι τη νέα σεζόν ο Μαρινάλντο Σίσερο ντα Σίλβα, γνωστός ως Σουμπίνιο.


Ο 34χρονος Βραζιλιάνος μέσος με πολυετή θητεία στα ελληνικά γήπεδα αναμένεται μέχρι αύριο στο Πήλιο, προκειμένου να ενσωματωθεί με την αποστολή της “Μαύρης Θύελλας”. Ο Σουμπίνιο ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας το 2009 για λογαριασμό του Εθνικού και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως τον παραχωρούσε συνεχώς δανεικό.
Επαιξε σε Πανσερραϊκό, ΟΦΗ, Λεβαδειακό, Ατρόμητο. Ακολούθησε η Καραμπάγκ, στην οποία έπαιξε για τρία χρόνια. Το 2016 επέστρεψε από το Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα για τον Ατρόμητο. Επαιξε ξανά στο Λεβαδειακό μέχρι το 2018 και τα δύο τελευταία χρόνια ήταν στη Βραζιλία (τελευταία ομάδα η Σάο Καετάνο). Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ήταν με τη Σάο Πάολο το 2006. Πρόκειται για παίκτη με πολλές παραστάσεις που θα κάνει τη διαφορά σε όποια κατηγορία και αν παίξει η Καλαμάτα.
Μαζί με τον Σουμπίνιο αναμένονται δύο ακόμα Βραζιλιάνοι, των οποίων η ταυτότητα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, ένας Ολλανδός και άλλοι δύο με κοινοτικό διαβατήριο (Από Αφρική και Λατινική Αμερική).
Εξι συνολικά παίκτες που θα ανεβάσουν επίπεδο την Καλαμάτα, που ξεκίνησε από χθες το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Παράλληλα η διοίκηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με Ελληνες παίκτες, οι οποίοι θα ανακοινωθούν εφόσον υπογράψουν. Να σημειωθεί ότι στην προετοιμασία δοκιμάζεται και ο 20χρονος Γάλλος αμυντικός Ραντί Μαβίνγκά, ο οποίος προέρχεται από τη Λανς και θα προσπαθήσει να πείσει το Νίκο Αναστόπουλο ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ.

“Θα είμαστε πανέτοιμοι”

Μήνυμα αισιοδοξίας στους φιλάθλους της Καλαμάτας στέλνει η διοίκηση, τονίζοντας με ανακοίνωσή της ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας στους φιλάθλους για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας” Ολα γίνονται με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει σε συνεργασία με τον προπονητή μας Νίκο Αναστόπουλο. Ζούμε φέτος πρωτόγνωρες ποδοσφαιρικές καταστάσεις αφού πλησιάζουμε στο τέλος Αυγούστου και ακόμα δε γνωρίζουμε σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούμε. Θα θέλαμε όμως να τονίσουμε ότι το πρωτάθλημα δεν αρχίζει ούτε αύριο ούτε σε 10 μέρες ούτε σε ένα μήνα! Όσες μεταγραφές χρειάζονται θα γίνουν και η ομάδα θα είναι πανέτοιμη όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.”, αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης σημειώνουν. “Χαιρετίζουμε και συμφωνούμε απόλυτα με την τοποθέτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάργηση της Football League και δημιουργίας Super League 2 σε 2 ομίλους και περιμένουμε τις προσεχείς ημέρες την υλοποίησή της”.

Νέα τηλεδιάσκεψη
για την αναδιάρθρωση


Τηλεδιάσκεψη με θέμα την επικείμενη αναδιάρθρωση έγινε χθες στη Super League 2, η οποία διήρκησε δύο ώρες. Οι ομάδες θα καταθέσουν σήμερα τις προτάσεις τους και την Τετάρτη θα γίνει νέα τηλεδιάσκεψη ώστε να βγει ομόφωνη απόφαση η οποία θα σταλεί στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Η πρώτη πρόταση είναι Super League 2 με 18 ομάδες και Football League με 16 ομάδες και η δεύτερη η κατάργηση της FL και η δημιουργία Β’ εθνικής σε δύο ομίλους. Το τελευταίο είναι αυτό που επιθυμεί και η Καλαμάτα ώστε να ανέβει ουσιαστικά μια κατηγορία.