Δευτέρα, 31 Αύγουστος 2020 18:10

ΟΜΟΝΟΙΑ: Συνεργασία με την ακαδημία HAWKS FC

Γράφτηκε από τον

Σε συνεργασία με την Ομόνοια έχει προχωρήσει εδώ και λίγες ημέρες η ακαδημία ποδοσφαίρου HAWKS FC.

Στα “γεράκια”, όπως είναι στα ελληνικά η ονομασία της ακαδημίας, συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 5 έως 12 ετών και λειτουργεί σχεδόν έναν χρόνο στο δημοτικό γήπεδο “Γιώργος Λουκαρέας”. Εκεί γίνονται οι προπονήσεις όλων των τμημάτων και τη θερινή περίοδο, το πρόγραμμα είχε πρωινές προπονήσεις. Βέβαια από το Σεπτέμβριο και από την έναρξη της σχολικής περιόδου, οι προπονήσεις θα γίνονται το από από τις 3 έως και τις 4.30 το απόγευμα.

Στόχος της ακαδημίας είναι να προάγει το ποδόσφαιρο και παράλληλα η εκμάθηση του αθλήματος στα νεαρά παιδιά, καθώς και η ανάδειξη των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Από εκεί και πέρα θα προωθούνται στην Ομόνοια.

Την τεχνική καθοδήγηση των νεαρών αθλητών και αθλητριών, έχουν οι προπονητές Κώστας Δημόπουλος, Γιώργος Πολυμενέας και Σωτήρης Λυμπερόπουλος, που έχει την τεχνική καθοδήγηση των παιδιών που θέλουν να γίνουν τερματοφύλακες.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, η εν λόγω ακαδημία θα συμπληρώσει ένα χρόνο λειτουργίας της και πριν από λίγο καιρό έγιναν οι επαφές με τη διοίκηση της Ομόνοιας και προχώρησε η συνεργασία. Σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η ακαδημία λειτουργούσε στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”, ενώ ο υπεύθυνος Κώστας Δημόπουλος είναι ο συνεργάτης του προπονητή της Ομόνοιας Γιώργου Αργυρόπουλου, ενώ έχει αναλάβει και την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών. Η συνεργασία αφορά την προώθηση νεαρών παικτών από τα τμήματα υποδομής της ακαδημίας στην Ομόνοια.

Να σημειωθεί ότι στην ακαδημία λειτουργεί παράλληλα και σχολή τερματοφυλάκων με υπεύθυνο προπονητή, όπως αναφέρουμε και παραπάνω τον παλιό ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας, Σωτήρη Λυμπερόπουλο. Μάλιστα στη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου, ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος ήταν ο υπεύθυνος για την τεχνική καθοδήγηση των τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας της Καλαμάτας, αλλά και των υπόλοιπων τμημάτων, κυρίως της Κ17.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο, μετά τα Χριστούγεννα και μέχρι τα μέσα Μαρτίου έγινε ένα άτυπο τουρνουά, στο οποίο εκτός από τις ομάδες της ακαδημίας HAWKS FC, συμμετείχαν ο Ερμής, ο Ηρακλής, η Δόξα και ο Αστέρας Αρφαρών.