Δευτέρα, 07 Σεπτέμβριος 2020 18:39

ΔΩΡΙΟ – Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1: Πρόκριση με ανατροπή (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΔΩΡΙΟ – Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1: Πρόκριση με ανατροπή (φωτό)

 

Με δύο εύστοχα πέναλτι του Τάσου Βεσέλη το Δώριο έκανε την ανατροπή και νίκησε χθες εντός έδρας τον Π.Σ. “Η Καλαμάτα” με 2-1, παίρνοντας το εισιτήριο για τους “16” του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Η εμπειρία νίκησε τα νιάτα, το ταλέντο και τον ενθουσιασμό και με τον Τάσο Βεσέλη να σκοράρει δύο φορές από την άσπρη βούλα, ο Δωριέας ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 και πήρε τη νίκη πρόκριση.

Στο 60’ ο Ακριστινέι με φάουλ γέμισμα στην αντίπαλη περιοχή βρήκε τον Μουζάκη, αυτός γύρισε προς την εστία και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία, έστειλε την μπάλα αρχικά στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 0-1.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Κομάν μπήκε στην περιοχή και υπό την πίεση του Σκοπέτου βρέθηκε στο έδαφος με τον διαιτητή Ηλ. Μπουρίκα, να σφυρίζει αμέσως το πέναλτι. Ο Τάσος Βεσέλης με σουτ στη δεξιά γωνία του Παπανικολού “έγραψε” το 1-1. Στο 82’ ο Μ. Κώστας έκανε την μπροστινή μπαλιά, υπό πίεση αμυντικού με τον Ηλ. Μπουρίκα αντί για φάουλ να αφήνει το πλεονέκτημα, η μπάλα έφτασε στον Γκρίτζαλη, ο οποίος απέφυγε τον Ψυχογιάννη, αλλά πριν σουτάρει ανατράπηκε από τον αμυντικό της Καλαμάτας και αμέσως ο διαιτητής σφύριξε το πέναλτι. Ο Βεσέλης σούταρε ξανά στη δεξιά γωνία, ο Παπανικολός έπεσε στην πορεία της μπάλας τη βρήκε, όμως δεν μπόρεσε να γλιτώσει την εστία του από την παραβίαση και έτσι έγινε το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Το Δώριο έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 51’ όταν σε κόρνερ του Γκογκοάσα στο πίσω δοκάρι, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Γεωργιόπουλος και με κεφαλιά την έστειλε να κτυπήσει στο κάθετο δοκάρι.

Καλές ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Μουζάκης (16’ κοντινό πλασέ), Βεσέλης (38’ σουτ) και Κανανάι (67’ φάουλ).

Το ματς διαιτήτευσαν οι Ηλ. Μπουρίκας, Παναγιωτόπουλος, Χ. Μπουρίκας.

ΔΩΡΙΟ: Πλακουδάκης, Γεωργιόπουλος, Μπόρα, Κ.-Η. Κώστας, Γκογκοάσα, Γκρίτζαλης (92’ Παναγάκης), Μ. Κώστας, Βεσέλης, Κομάν, Κουλλόλι, Τσιμπούρης (93’ Δήμας).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Παπανικολός, Σάλα, Ψυχογιάννης, Σκοπέτος, Γουρνάς, Δρούγας, Δικαιουλάκος, Κανανάι, Μουζάκης, Ακριστινέι, Ρούπας (61’ Παπαγεωργακόπουλος).