Δευτέρα, 07 Σεπτέμβριος 2020 19:31

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2: Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου πανηγύρισε η Ομόνοια, το Σάββατο στο γήπεδο της Χώρας, όπου νίκησε με 2-0 τον τοπικό Παπαφλέσσα.

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο και να κρατήσουν το υπέρ του 0-1 μέχρι την εκπνοή σχεδόν του αγώνα, όπου κατάφεραν στο τελευταίο λεπτό να βάλουν και δεύτερο γκολ και έτσι να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Από εκεί και πέρα για τη γηπεδούχο ομάδα, που έπαιξε με αρκετές απουσίες και χρησιμοποίησε περισσότερο νεαρούς σε ηλικία παίκτες, προσπάθησε να διεκδικήσει το καλύτερο, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο τελευταίο 10λεπτο βρήκε δύο φορές δίχτυα με τους Α. Τσέρτο (81’) και Γρηγορόπουλο (86’), όμως στην πρώτη περίπτωση ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και στη δεύτερη ότι ο σκόρερ υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ. Η γενική εικόνα για την ομάδα της Χώρας ήταν πως το παιχνίδι ήταν ένα δυνατό τεστ στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Πλέον θα συνεχίσει την προετοιμασία της για να παρουσιαστεί έτοιμη στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής. Μάλιστα μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε κινήσεις ενίσχυσης σε τρεις θέσεις. Στόχος είναι να αποκτηθούν τερματοφύλακας, μεσοαμυντικός και επιθετικός.

Οσο για την Ομόνοια, πήρε κεφάλι στο σκορ στο 35’ όταν ο Τζανετάκος με εξαιρετική ενέργεια από δεξιά απέφυγε δύο αντιπάλους του, έκανε τη σέντρα στο ύψος της περιοχής, εκεί πετάχτηκε ο Τάφα και με εξαιρετικό πλασέ στη κίνηση πέτυχε το 0-1. Από εκεί και μετά έμεινε με 10 παίκτες γιατί ο Διονυσόπουλος αποβλήθηκε με 2η κίτρινη για διαμαρτυρία στο 40’ (η 1η στο 36’ για αντιαθλητική συμπεριφορά), όμως κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ της 1-0 μέχρι το τέλος και στο 90’ έγινε και το 0-2. Ο Χελάς έκανε το γύρισμα στη μεγάλη περιοχή και ο 18χρονος Παναγιώτης Αβράμης με σουτ διαμόρφωσε το 0-2, που ήταν και το παρθενικό του γκολ με την Ομόνοια.

Σε ότι αφορά την αποβολή του Διονυσόπουλου, οι άνθρωποι της Ομόνοιας υποστηρίζουν ότι δεν έπρεπε να δεχτεί την πρώτη κίτρινη (36’ αμέσως μετά το γκολ), αφού δεν έκανε κάτι ώστε να δεχτεί κάρτα.

Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι και η Χώρα, αφού αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα στο 86’ ο Γρηγορόπουλος για αντιαθλητική συμπεριφορά (η 1η στο 84’ για διαμαρτυρία).

ΧΩΡΑ: Κούρταλης, Κωνσταντόπουλος, Αθ. Τσόπελας, Δημόπουλος, Μπάρκας, Κακριδώνης, Ρουσσόπουλος, Ντότσι (73’ Κυριακόπουλος), Τσέρτος, Κανελλόπουλος (84’ Γρηγορόπουλος), Μαρκόπουλος (28’ Ι. Τσόπελας).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τσούλος, Κοστρίβας, Διονυσόπουλος, Στραβάκος, Χελάς, Καράμπελας, Τζανετάκος (73’ λ.τρ. Αβράμης), Τάφα (88’ Σταθακόπουλος), Δρογγίτης, Κωστόπουλος (91’ Γιαννέλης), Μπάλλας.