Δευτέρα, 05 Μάιος 2014 14:45

Διαβολίτσι: "Αρένα" το γήπεδο στο τοπικό Μεσσηνίας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Το Διαβολίτσι στην Α' τοπική, ο Α.Ο. Φαραί στην… Α1. Σ' ένα ματς που "έσπασε καρδιές" και στιγματίστηκε από θλιβερά επεισόδια στο φινάλε ο ψυχωμένος ΑΟΔ νίκησε με 2-1 και θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στη μεγάλη κατηγορία του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου. Αντίθετα οι καλαματιανοί υποβιβάστηκαν μετά από 7 χρόνια παρότι μάλιστα έπαιζαν για δύο αποτελέσματα (ισοπαλία) και με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 56' (αποβλήθηκε ο Δασκαλάκης) και ενώ το σκορ ήταν 1-1.

 

Το Διαβολίτσι είχε όμως ψυχή και έφθασε στην ολική ανατροπή στο 80' με τον Βεργόπουλο. Ο Α.Ο. Φαραί είχε ανοίξει το σκορ στο 15' με τον Πανταζή, ο Γεωργαντάς ισοφάρισε στο 35' και στο 80' ήρθε το γκολ που έσωσε την κατηγορία.

Σ' ένα τέτοιο ματς υπήρχε μεγάλη ένταση και δυστυχώς δεν έλειψαν τα επεισόδια που γυρνούν το ποδόσφαιρο σε εποχές που δεν θέλουμε να θυμόμαστε. 

 

"Αρένα" ο αγωνιστικός χώρος

Συγκεκριμένα, στο 86' ο Πάλιας που βρισκόταν στον πάγκο  και ενώ η μπάλα είχε βγει πλάγιο την πέταξε έξω από το γήπεδο για καθυστέρηση και τότε έγινε σύρραξη μεταξύ των παικτών και των παραγόντων των δύο ομάδων. Το ξύλο σταμάτησε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Ο ρέφερι Τσεκούρας που τα πήγε καλά στο ματς, θα μπορούσε να δείξει μεγάλο αριθμό κόκκινων καρτών. Τελικά την κόκκινη αντίκρισαν μόνο οι Φλέσσας και Πάλλιας που είχαν ...αντικατασταθεί. 

Το ματς συνεχίστηκε, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Με το σφύριγμα της λήξης ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος στο… ξύλο, απόρροια της έντασης του αγώνα. 

Την ίδια ώρα οι οπαδοί του Διαβολιτσίου εξαγριώθηκαν και λίγο έλειψε να ρίξουν την περίφραξη για να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο. Χρειάστηκαν πάλι οι πιο ψύχραιμοι ώστε να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Ετσι μετά από λίγη ώρα οι παίκτες μπήκαν στα αποδυτήρια και σταδιακά ο κόσμος (πάνω από 500 φίλαθλοι) αποχώρησε.

Οι άνθρωποι της ομάδας του Διαβολιτσίου σε επικοινωνία με την "Ε" καταδικάζουν τα επεισόδια, τονίζοντας ότι αυτά έγιναν για πρώτη φορά στο γήπεδό τους λόγω της μεγάλης κρισιμότητας της αναμέτρησης. 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



 

"Πάγωσε" το γήπεδο στο 15'

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Α.Ο. Φαραί ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το ματς. Στο 15' σε αντεπίθεση ο Χριστόπουλος έβγαλε τετ α τετ τον Πανταζή που με ψύχραιμο πλασέ '"πάγωσε" το γήπεδο του Διαβολιτσίου. Οι γηπεδούχοι ήθελαν πλέον δύο γκολ με τους καλαματιανούς να δίνουν χώρο και να παίζουν με αντεπιθέσεις.

Στο 18' το Διαβολίτσι σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ. Στη συνέχεια ο ΑΟΔ ανέβασε την απόδοσή του και στο 34' έφθασε κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Παπαδόγιαννη, την οποία απέκρουσε ο Βόλος.

 

Αλλαξε η ψυχολογία

 

Στο 35' ο Γεωργαντάς με σουτ έφερε το ματς στα ίσα και άλλαξε και τη ψυχολογία των γηπεδούχων, διότι αν το ημίχρονο ολοκληρωνόταν 0-1 θα ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπεί η κατάσταση. 

Στο 38' ο ανεβασμένος ΑΟΔ απείλησε με το σουτ του Δασκαλάκη που πέρασε άουτ από το οριζόντιο. 

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, όταν ο Δασκαλάκης πάσαρε στον Πάλια που μέσα από την περιοχή σούταρε άσχημα άουτ από το κάθετο δοκάρι.

 

Εχασε τον κινητήριο μοχλό

Εξι λεπτά αργότερα ο Δασκαλάκης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Πανταζή, το οποίο έφερε ένταση και αψιμαχίες μεταξύ των παικτών. Το Διαβολίτσι έχασε στο 56' τον κινητήριο μοχλό του και πλέον η παραμονή φάνηκε να απομακρύνεται. 

Παρά το μειονέκτημα όμως οι γηπεδούχοι έδειξαν χαρακτήρα, έβγαλαν περισσότερο πάθος και δεν φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο.

Ο Α.Ο. Φαραί έδειξε να συμβιβάζεται με την ισοπαλία που ισοδυναμούσε με παραμονή και στο τέλος το πλήρωσε. 

Στο 66' ο Γεωργαντάς σούταρε από πλεονεκτική θέση άουτ από το οριζόντιο και στο 80' έγινε η φάση που έκρινε το ματς.

 

Γκολ - "καραμπόλα"

Το Διαβολίτσι κέρδισε φάουλ (που δεν ήταν και το υπέδειξε ο βοηθός) και ο Αθανασόπουλος έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και από τις κόντρες χτύπησε στα πόδια του Βεργόπουλου (στη φάση είναι και ο Γεωργαντάς) και κατέληξε στα δίχτυα μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Μετά το 2-1 κυριάρχησε η σκοπιμότητα. Το Διαβολίτσι προσπαθούσε να ροκανίσει το χρόνο και ο Α.Ο. Φαραί δεν μπόρεσε να αποφύγει το μοιραίο και αποχαιρέτησε την κατηγορία.

Βοηθοί του Τσεκούρα ήταν οι Αδαμόπουλος και Καστανάς. 

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ:  Μερκούρης, Θ. Δημητρίου, Μαυροειδάκος, Ζερίτης, Π. Δημητρίου (75' Βεργόπουλος), Γεωργαντάς, Θεοδωρόπουλος, Δασκαλάκης, Παπαδόγιαννης (92' Παπαγεωργίου), Αθανασόπουλος, Πάλιας (62' Καπόγλης). 

 

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ: Βόλος, Σταματελόπουλος, Στ. Αρβανίτης, Κωστέας (46' Λιανός), Μπλέτσας, Ζωγόπουλος, Αριστομενόπουλος, Χριστόπουλος, Φλέσσας (76' Μιντιλίν), Κουτουμάνος, Πανταζής (68' λ.τρ. Γκραντ).