Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2020 16:55

ΠΑΟΚ: Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή της «Νέας Τούμπας»

Γράφτηκε από τον

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Σχεδόν τρεις ώρες κράτησε η χθεσινή (9/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, που μεταξύ των θεμάτων της είχε προς έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που υπάρχει στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την ανέγερση της «Νέας Τούμπας».

Όλοι οι παρόντες σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της Γνωμοδότησης με μόνο 3 λευκά από τις παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση και Πόλη Ανάποδα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επανέλαβε την πεποίθηση ότι η ανάπλαση του γηπέδου της Τούμπας συνιστά, πέραν όλων των άλλων, ένα έργο αναπτυξιακό, το οποίο θα έχει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία της πόλης σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια επένδυση περίπου 140 εκατ. ευρώ.

«Πιστεύουμε στο έργο ανάπλασης του γηπέδου της Τούμπας. Το έργο θα συνεισφέρει στην περιοχή της Τούμπας και συνολικά στη Θεσσαλονίκη, θα δημιουργηθούν περίπου 20.000 θέσεις εργασίας στο στάδιο της κατασκευής του και 7.000 θέσεις εργασίας την επομένη της λειτουργίας του. Ως Διοίκηση είμαστε αποφασισμένοι να τρέξουμε τα μεγάλα πρότζεκτ της Θεσσαλονίκης», υποστήριξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Περνώντας αυτόν τον κάβο ανοίγεται ένα καλύτερο μέλλον για την ανατολική Θεσσαλονίκη. Να είστε σίγουροι», τόνισε ο υπεύθυνος γηπεδικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ, Γιάννης Δημογιάννης.

Ο αρχιτέκτονας-μελετητής που εκπόνησε το Εδικό Χωρικό Σχέδιο για το νέο στάδιο του Δικεφάλου, Τάκης Δούμας, ενημέρωσε το σώμα για τις προδιαγραφές της «Νέας Τούμπας». Όπως ανέφερε το νέο γήπεδο διατηρήσει τις σημερινές του διαστάσεις με χωρητικότητα 30.000 – 35.000 θεατών, με διαφορετικό όμως ύψος στις κερκίδες και τέσσερις περιοχές πρόσβασης.

Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή ο κ. Δούμας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι θα δημιουργηθούν περίπου 1.000 θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων και των κατοίκων, ενώ θα υπογειοποιηθεί τμήμα της οδού Κλεάνθους. Ο κ. Δούμας εξέφρασε την εκτίμηση πως το έργο θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το 2025.

Πηγή: gazzetta.gr