Δευτέρα, 05 Μάιος 2014 15:55

Με νίκη 2-0 επί της Ομόνοιας σφράγισε την παραμονή ο Απόλλωνας Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Την παραμονή του στην Α' τοπική εξασφάλισε ο Απόλλωνας Καλαμάτας μετά τη νίκη του με 2-0 επί της Ομόνοιας
στο "Γ. Λουκαρέας".

 

Οι "μελανόλευκοι" ήξεραν πως με νίκη θα έμεναν 100% στην κατηγορία και παίζοντας ψυχωμένα από το πρώτο λεπτό έφτασαν στη νίκη χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ετσι ανανέωσαν τη θητεία τους στην πρώτη κατηγορία έστω και με μπόλικο άγχος στο φινάλε του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου ευτύχησε να ανοίξει νωρίς το σκορ (μόλις στο 12') με τον Πολυμενέα και στη συνέχεια διαχειρίστηκε σωστά το ματς. Μάλιστα στο 40' έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τον ορεξάτο Ντιόπ και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε.
Η Ομόνοια από την άλλη παρότι έχει υποβιβαστεί εδώ και καιρό, πάλεψε όσο μπορούσε το παιχνίδι, όμως ήταν φανερό πως οι Απολλωνιστές ήθελαν περισσότερο τη νίκη αφού έπαιζαν μια κατηγορία. Στο τέλος οι παίκτες του Απόλλωνα, μαζί με παράγοντες και τεχνική ηγεσία πανηγύρισαν την παραμονή μαζί με τους λίγους αλλά φανατικούς φιλάθλους τους.
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 5' με την κεφαλιά του Ροβολή να φεύγει ψηλά άουτ. Στο 12' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ όταν μετά από σέντρα του Ντιόπ και σύγχυση στην περιοχή ο Πολυμενέας με  σουτ από κοντά έγραψε το 0-1, διώχνοντας το άγχος από τους συμπαίκτες του.
Ο Απόλλωνας μετά το γκολ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο 23'
ο Ντιόπ υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ μετά από κεφαλιά πάσα του Ροβολή και ενώ έβγαινε τετ α τετ.
Τελικά το 0-2 έγινε στο 40' με τον Πολυμενέα να βρίσκει με κάθετη πάσα τον Ντιόπ μέσα στην περιοχή και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ από πλάγια θέση νίκησε τον Σταθά.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον Απόλλωνα να δίνει χώρο στην Ομόνοια και να βγαίνει στις αντεπιθέσεις.
Οι Απολλωνιστές πρόσεχαν την άμυνα τους και δεν ρίσκαραν, προσπαθώντας λογικά να ροκανίσουν το χρόνο. Στο 47' ο Μάλαμας έκανε επέλαση από δεξιά και έκοψε για τον Ροβολή που σούταρε ψηλά άουτ από το σημείο του πέναλτι.
Η Ομόνοια είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Η μοναδική φορά που έφτασε κοντά στο γκολ ήταν στο 72' με τον Μπουραντώνη να δίνει στον Καλογερόπουλο που σούταρε από κοντά, όμως η μπάλα κόντραρε στον Αντωναίο και έφυγε κόρνερ. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά με τους δύο προπονητές να δίνουν χρόνο συμμετοχής και σε νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Καλή ήταν η διαιτησία του Νίκα και των βοηθών του Τσίρμπα και Γεωργαντά.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Σταθάς, Κ. Κοστρίβας (46' Γυφτέας), Ντέρτζια,
Δ. Κοστρίβας, Ντανταβασίλης, Κουραμπάς, Δρογγίτης, Κάππος
(46' Καλογερόπουλος), Μπουραντώνης, Κωστόπουλος (80' Κυριακόπουλος), Χατζηπαναγιώτης.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Καστριτσέας, Καπακλής (85' Χ. Μαργιόλης), Κουκέας, Κομιώτης, Αντωναίος, Πολυμενέας, Μάλαμας, Τρικουράκης, Ροβολής (82' Θειακός), Ντιόπ, Σαραντόπουλος (84' Μωραγιάννης).