Κυριακή, 13 Σεπτέμβριος 2020 11:04

ΠΑΜΙΣΟΣ: Επιστολή προς Αυγενάκη και ΕΠΟ για την στήριξη των ερασιτεχνικών ομάδων

Γράφτηκε από τον

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο απέστειλε ο Πάμισος ζητώντας μέτρα για τη στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων.

Η διοίκηση των Νησιωτών προτείνει να μειωθούν τα έξοδα διαιτησίας, να υπάρχει επιδότηση των μακρινών ταξιδιών που έχουν μεγάλο κόστος και να επιτραπεί η είσοδος των φιλάθλων στις εξέδρες, σε ποσοστό τουλάχιστον 30%.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του Παμίσου, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος Βλαχάκης και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Πετρόπουλος:
“Μετά από τις ραγδαίες εξελίξεις και εν όψει των επικείμενων οικονομικών συνεπειών στα σωματεία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και από τα μέτρα που παίρνονται για τον περιορισμό αυτού, παρακαλούμε όπως εξαντλήσετε κάθε περιθώριο στη δημιουργία οικονομικών αντιμέτρων με σκοπό τη μη επιβάρυνση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων με περαιτέρω μη διαχειρίσιμα βάρη.
Επιπλέον τονίζουμε ότι τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία αποτελούν διαχρονικά την πηγή δημιουργίας νέων αθλητών και διάδοσης του αθλητικού πνεύματος στη χώρα, είναι τα πρώτα που δέχτηκαν την οικονομική πίεση από τη δεκαετή οικονομική κρίσης της χώρας μας, καθώς οι βασικοί χρηματοδότες αυτών είναι δωρητές από τις κατά τόπου τοπικές κοινωνίες, οι οποίοι πλέον εκλείπουν. Για τους παραπάνω λόγους, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος της Γ' εθνικής κατηγορίας περιόδου 2020-21, ζητούμε:
1. Ο ορισμός των διαιτητών των αγώνων να είναι από τις οικείες ΕΠΣ έως επιπέδου περιφέρειας που διοργανώνεται ο εκάστοτε όμιλος, ώστε να μειωθεί το κόστος μετακίνησης των διαιτητών. Επιπλέον να μειωθούν οι αμοιβές των διαιτητών στο μέτρο του δυνατού.
2. Να προϋπολογίσετε με βάση το πρόγραμμα των αγώνων του κάθε ομίλου και να εγκρίνεται κονδύλι για τις μετακινήσεις των ομάδων στα εκτός έδρας παιχνίδια με τη μορφή επιδότησης. Ειδικότερα παρακαλούμε για την επιδότηση τουλάχιστον των μακρινών ταξιδιών και πιο κοστοβόρων που αφορούν κυρίως σε νησιά. Περιληπτικά τα έξοδα για αποστολή σε ένα νησί αφορούν:
λεωφορείο, πλοίο, ξενοδοχείο και φαγητό.
3. Να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων σε ποσοστό τουλάχιστον 30%, με βάση τη χωρητικότητα που περιγράφεται στην άδεια τους, καθώς τα εισιτήρια των αγώνων αποτελούν τη βασική χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων.
Με την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας".