Κυριακή, 13 Σεπτέμβριος 2020 23:01

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-0: Γκέλα με το καλημέρα!

Γράφτηκε από τον

Με ήττα στη Τρίπολη ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό! Οι «πράσινοι» είχαν ευκαιρίες (όλες στο πρώτο ημίχρονο), αλλά και αδυναμίες που τις εκμεταλλεύτηκε ο εξαιρετικός Αστέρας και πήρε την σπουδαία νίκη (1-0) με την γκολάρα του Ριέρα!

Ο Ντάνι Πογιάτος προτίμησε να δώσει φανέλα βασικού στον Δημήτρη Σερπέζη αντί του Γιάννη Μπουζούκη ενώ έβαλε στο αριστερό άκρο της άμυνας έναν στόπερ, τον Φάνη Μαυρομμάτη αντί του Βασίλη Ζαγαρίτη.

Σε διάταξη 4-3-3, ο Διούδης υπερασπίστηκε την εστία του Παναθηναϊκού. Δεξί μπακ ο Σάντσες, αριστερό ο Μαυρομμάτης και ο Βέλεθ με τον Πούγγουρα οι δύο στόπερ. Κουρμπέλης σε ρόλο «εξαριού» και μπροστά του οι Αγιούμπ, Σερπέζης.

Σαβιέρ και Καρλίτος στα «φτερά» και πίσω από τον «φουνταριστό» Μακέντα.

Για τον Αστέρα Τρίπολης, ο Παπαδόπουλος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Ο Κώτσιρας σε ρόλο δεξιού μπακ, ο Άλβαρες αριστερού και ο Σουάρες με τον Πασαλίδη στο κέντρο της άμυνας. Μουνάφο και Μπελόκ οι δύο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Κρέσπι και Αλί Μπαμπά στα «φτερά», ο Ριέρα και ο Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης στο 4-4-2 του Ράσταβατς.

«Αστεράτο» ξεκίνημα, «πράσινη» απάντηση, «ήρωες» οι τερματοφύλακες!

Ο Αστέρας Τρίπολης εκμεταλλεύθηκε το κάκιστο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση και χάρη στο άμεσο παιχνίδι όταν είχε την μπάλα στην κατοχή του, έφτιαξε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο! Οι «πράσινοι» είχαν μεγάλη ανισορροπία μεσοαμυντικά και μόλις στο 3’ χρειάστηκαν την σπουδαία επέμβαση του Διούδη στο τετ-α-τετ με τον Αλί Μπαμπά και το διώξιμο του Βέλεθ πάνω στην γραμμή! Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Έλληνας πορτιέρε είπε «όχι» στο εξαιρετικό σουτ του Ριέρα!

Με την συμπλήρωση ενός τετάρτου το «τριφύλλι» άρχισε να ισορροπεί, οι γραμμές ήρθαν πιο κοντά, με το σύνολο του Πογιάτος να κρατά μπάλα και να προσπαθεί ορθολογικά και με υπομονή να «χτίσει» τις επιθέσεις του. Με κύριο εκφραστή τον εξαιρετικό Καρλίτος, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ! Στο 26’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του «Τσάρλι» κατέληξε στο δοκάρι ενώ τρία λεπτά αργότερα από την «γλυκιά» σέντρα του Ισπανού, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε την κεφαλιά του Σαβιέρ και στην συνέχεια ο Πασαλίδης «μπλόκαρε» το σουτ του Καρλίτος!

Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού «έσπασε» στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, με τους Αρκάδες να φέρνουν και πάλι την εικόνα της αναμέτρησης στα ίσια.

Απίθανο γκολ ο Ριέρα, ανήμπορος ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός θύμισε αρκετά την ομάδα που βλέπαμε τα τελευταία δύο χρόνια στο δεύτερο ημίχρονο. Ανούσια κατοχή μπάλας, μηδέν παραγωγή φάσεων. Ο Αστέρας Τρίπολης περίμενε στα δύο τρία του γηπέδου και είχε άψογη συμπεριφορά πίσω από την μπάλα. Ο Ράσταβατς στο 55’ έβαλε στο ματς Τιλίκα και Βαλιέντε ενώ ο Πογιάτος στο 60’ αντικατέστησε τον Σερπέζη με τον Μπουζούκη.

Οι Αρκάδες περίμεναν την στιγμή τους, οι «πράσινοι» είχαν την τελευταία γραμμή άμυνας στην σέντρα και το… πλήρωσαν ακριβά στο 73’! Η κάθετη πάσα του Τιλίκα βρήκε στον χώρο τον Ριέρα. Ο Ισπανός έκανε τρομερό σλάλομ. Άδειασε τον Μαυρομμάτη, πέρασε και τον Πούγγουρα και με τέλειο τελείωμα έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Ο Πογιάτος προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του(4-4-2, είσοδος Χατζηγιοβάνη, Αλεξανδρόπουλου) αλλά ο Παναθηναϊκός έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει. Δεν είναι τυχαίο πως σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο δεν έκανε ούτε μία τελική! Όχι υποψία ευκαιρίας… Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν άψογα το υπέρ τους αποτέλεσμα και μάλιστα ήταν εκείνοι που έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ, με το δοκάρι του Τιλίκα και το σουτ του Μπαράλες.

Οι «πράσινοι» δεν έβγαλαν συνεργασίες, δεν είχαν υπομονή, έκαναν το εύκολο λάθος και το παιχνίδι πήγε «σβηστά» μέχρι και το φινάλε στο 1-0 του Αστέρα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μια μεγάλη νίκη!

MAN OF THE MATCH: Ο Αντριάν Ριέρα έκρινε την αναμέτρηση με μία ενέργεια μεγάλης κλάσης. Χόρεψε την άμυνα του Παναθηναϊκού και τελείωσε ιδανικά μία σούπερ ατομική ενέργεια!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τιλίκα. Ο Βραζιλιάνος άσος πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή και έκανε σπουδαία εμφάνιση. Από δική του κάθετη, βγάζει τον Ριέρα… φάτσα με το γκολ. Είχε και ένα δοκάρι, έβαλε δύσκολα στην ανασταλτική λειτουργία του αντιπάλου.

Για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Διούδης και ο Καρλίτος του πρώτου ημιχρόνου.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αχιλλέας Πούγγουρας και Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο Έλληνας στόπερ δεν θύμισε σε τίποτα τον πολύ καλό του περυσινό εαυτό και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έμεινε σε ρηχά νερά, «πούλησε» πολλές μπάλες και δεν βοήθησε καθόλου δημιουργικά.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Σαβιέρ θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα την φάση με το κεφάλι στην διπλή χαμένη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο 29’ μετά την τέλεια σέντρα του Καρλίτος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Σιδηρόπουλου. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι πάνω στον Καρλίτος από τον Κώτσιρα αλλά το ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρο. Σύμφωνα με τον VAR δεν υπήρχε παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πιο αποτελεσματικός, πιο σοβαρός απέναντι στον Παναθηναϊκό και έφτασε στην νίκη χάρη στο υπέροχο γκολ του Ριέρα. Οι «πράσινοι» ξεκινούν το πρωτάθλημα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και προβλημάτισαν με την εικόνα του στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Άλβαρες(71’ Τασουλής), Σουάρες, Πασαλίδης, Μουνάφο(72’ Μπόρχα Φερνάντεθ), Μπελόκ(55’ Βαλιέντε), Ριέρα, Αλί Μπαμπά(55’ Τιλίκα), Κρέσπι(90΄ Ρουμπέν Γκαρθία), Μπαράλες.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μαυρομμάτης, Σάντσες, Πούγγουρας, Βέλεθ, Κουρμπέλης(70’ Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ, Σερπέζης(60’ Μπουζούκης), Σαβιέρ(71’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Μακέντα.

Πηγή: gazzetta.gr