Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2020 11:15

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΕΡΑΝΗ 1-2: Το καλό πρώτο ημίχρονο χάρισε τη νίκη στους “πράσινους” (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΕΡΑΝΗ 1-2: Το καλό πρώτο ημίχρονο χάρισε τη νίκη στους “πράσινους” (φωτό)

 

Με τέρματα που πέτυχε στο πρώτο 45λεπτο η Εράνη πήρε τη νίκη πρόκριση, επικρατώντας 2-1 του Πανθουριακού το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο “Σταύρος Παπαδόπουλος”.

Σε γενικές γραμμές έγινε ένα καλό παιχνίδι, με ρυθμό, φάσεις και τρία γκολ, όπου οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο η Εράνη, ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και βρέθηκε πιο πολλές φορές στην περιοχή των γηπεδούχων. Ο Πανθουριακός φάνηκε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, όπου παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 κατόρθωσε να μειώσει αρχικά και από εκεί και μετά δημιούργησε φάσεις όχι μόνο για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά να πάρει και τη νίκη. Ομως αυτό δεν έγινε αφού δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει περισσότερες από μία φορά, φάσεις που δημιούργησε στη διάρκεια του β’ 45λεπτου.

Στα τελευταία λεπτά έγιναν δύο φάσεις που “άναψαν φωτιά” με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα, αφού θα μπορούσαν να σκοράρουν και να έχει διαφορετική εξέλιξη του ματς στα λεπτά που απέμεναν μέχρι τη λήξη. Η πρώτη φάση ήταν στο 89’ όταν ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Χαρλέπα και η δεύτερη στο επόμενο λεπτό, όπου σφύριξε φάουλ (γύρισε πίσω τη φάση) και δεν άφησε πλεονέκτημα, από το οποίο ήταν πιθανό, ο Πανθουριακός να φτάσει στην ισοφάριση. Συγκεκριμένα στο 90’, οι γηπεδούχοι φωνάζουν γιατί δεν άφησε πλεονέκτημα και γύρισε πίσω τη φάση για φάουλ στον Γιαννακόπουλο. Ο ποδοσφαιριστής του Πανθουριακού λίγο νωρίτερα έκανε την μπροστινή μπαλιά (σε αυτή τη φάση τραυματίστηκε στο γόνατο από μαρκάρισμα αντιπάλου), για τον Χαρλέπα, ο οποίος επιχείρησε να σκοράρει, όμως πρόλαβε να αποκρούσει ο Κουμπαρούλης η μπάλα έφυγε πλάγια και ενώ ετοιμαζόταν να επωφεληθεί ο Πουλάκος, ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης σφύριξε το φάουλ. Αμέσως οι άνθρωποι στον πάγκο της Θουρίας, το προπονητικό τιμ και οι αναπληρωματικοί παίκτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή για αυτή του την απόφαση.

Ενταση με τη λήξη

Δευτερόλεπτα μετά την παραπάνω φάση, ο διαιτητή σφύριξε τη λήξη και αμέσως το προπονητικό τιμ του Πανθουριακού και παράγοντες της ομάδας έτρεξαν στον αγωνιστικό χώρο εκεί που ήταν ο διαιτητής με τους βοηθούς τους και του επιτέθηκαν φραστικά.

Στη συνέχεια και ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να εκτονώσουν την κατάσταση, η ένταση επέστρεψε. Συγκεκριμένα, λόγω έλλειψης φορείου, ο Γιαννακόπουλος έφυγε από τον σημείο του τραυματισμού του υποβασταζόμενος από συμπαίκτες τους και τον παίκτη της Εράνης Νίκο Χρονόπουλο. Φτάνοντας σχεδόν στην είσοδο του αγωνιστικό χώρου, δέχτηκε φραστική επίθεση από ανθρώπους του Πανθουριακού και του ζητήθηκε να φύγει, ενώ σε άλλο σημείο του γηπέδου παίκτες του Πανθουριακού προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον Θανάση Σπυρόπουλο, συμπαίκτη τους μέχρι πριν από λίγες ημέρες γιατί ήταν σε έξαλλη κατάσταση, με κάποιον, πιθανόν παράγοντα των γηπεδούχων. Στο γήπεδο μπήκαν και αρκετοί άνθρωποι της Εράνης και λίγο έλειψε κουβέντα στην κουβέντα να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Τελικά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, αφού επικράτησε η λογική και σιγά – σιγά εκτονώθηκε η ένταση χωρίς να συμβεί κάποιο επεισόδιο.

Τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο;

Στη νότια εξέδρα του γηπέδου βρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι, παρότι το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο έχει αναρτήσει στην επίσημη σελίδα της η ΕΠΣΜ δεν τηρήθηκε για την παρουσία κόσμου. Πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν πως βρέθηκε τόσο κόσμος στο γήπεδο και με τη λήξη του ματς, αρκετοί από αυτούς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και είχαμε τα γεγονότα που αναφέρουμε παραπάνω.

Φάσεις – γκολ

Στο 34’ ο Βλαχόπουλος έκανε παράλληλη σχεδόν με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής πάσα για τον Παπαθεοδώρου, αυτός έκανε αμέσως το συρτό σουτ στην αριστερή γωνία του Καστριτσέα πέτυχε το 0-1. Στο 42’ σουτ του Πουλάκου λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 45’ ο Βλαχόουλος έκανε τη διαγώνια μπροστινή μπαλιά για τον Παπαθεοδώρου αυτός βγήκε ωραία πίσω από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ “έγραψε” το 0-2.

Στο 3ό λεπτό των καθυστερήσεων ο Παντσιώτης έκανε τη σέντρα στην περιοχή για Πουλάκο, Εμμανουήλ, οι αμυντικοί πρόλαβαν και έδιωξαν την μπάλα πάνω όμως στον Οδεμισιώτη. Αυτός πρόλαβε “έστρωσε” την μπάλα όπως ήθελε και έκανε το δυνατό σουτ για να μπλοκάρει ο Κουμπαρούλης.

Στο 49’ ο Εμμανουήλ εκτέλεσε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα στο πίσω δοκάρι, εκεί πετάχτηκε ο Πουλάκος και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κουμπαρούλης με γροθιές την έδιωξε κόρνερ. Στο 56’ ο Λιόλιος εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα πλάγια εκεί που ήταν ο Εμμανουήλ, ο οποίος έκανε τη σέντρα για τον Πουλάκο, που με κεφαλιά προσπάθησε να απειλήσει, όμως ο Κουμπαρούλης απέκρουσε σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Ενα λεπτό μετά ο Λυμπερόπουλος εκτέλεσε φάουλ στην περιοχή, οι αμυντικοί έδιωξαν την μπάλα, πάνω όμως στον Εμμανουήλ, ο οποίος σούταρε αμέσως για να μπλοκάρει ο Κουμπαρούλης. Στο 64’ ο Πουλάκος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή γύρισε στην εστία και σούταρε διαγώνια, όμως ο Κουμπαρούλης που είχε κλείσει την αριστερή του γωνία απέκρουσε σωτήρια. Στο 66’ σέντρα του Εμμανουήλ για τον Μιχαλέα, αυτός έκανε την κεφαλιά στην κίνηση, χωρίς να ανησυχήσει τον Κουμπαρούλη που μπλόκαρε. Στο 67’ ο Πανθουριακός βγήκε στην κόντρα με τον Πουλάκο να τροφοδοτεί τον Χαρλέπα, αυτός μπήκε στην περιοχή και με σουτ μείωσε σε 1-2.

Στο 80' ο Γεωργιόπουλος από πλεονεκτική θέση έχασε την ευκαιρία να πετύχει 3ο γκολ, όμως δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και μπλόκαρε ο Καστριτσέας.

Στο 89’ ο Χαρλέπας βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα αντιπάλου, όμως ο διαιτητής ήταν κοντά δεν διαπίστωσε παράβαση, παρότι από τον πάγκο του Πανθουριακού του φώναζαν να δώσει πέναλτι. Στο 90’ ο Γιαννακόπουλος έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Χαρλέπα και βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα αντιπάλου. Ο Χαρλέπας βγήκε φάτσα με τον Κουμπαρούλη και σούταρε για γκολ, όμως ο Κουμπαρούλης που ήταν πολύ κοντά του απέκρουσε με την μπάλα να φεύγει πλάγια για τον Πουλάκο, όμως δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης είχε σφυρίξει φάουλ, που όπως προαναφέραμε είχε ως αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Η Εράνη ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες γιατί στο 88’ αντίκρισε τη 2η κίτρινη ο Π. Λαμπρόπουλος για επικίνδυνο παίξιμο. Είχε δεχτεί την 1η κίτρινη στο 21’ για τον ίδιο λόγο.

Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Μιχαλόπουλος και Γεωργαντάς.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Καστριτσέας, Παντσιώτης, Λυμπερόπουλος (86’ Μάραντος), Γιαννακόπουλος, Παπαγεωργίου (58’ Μιχαλέας), Λιόλιος, Τσίκληρας (46’ Χαρλέπας), Ράπτης, Πουλάκος, Εμμανουήλ, Οδεμισιώτης.

ΕΡΑΝΗ: Κουμπαρούλης, Γεωργιόπουλος, Νικολακόπουλος, Ανδρώνης, Λαμπρόπουλος, Κώτσος, Πέππας, Παπαθεοδώρου (79’ Χάρμπας), Χρονόπουλος (61’ Μπεγλεκτσής), Βλαχόπουλος, Σπυρόπουλος (92’ Γκότσης).