Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2020 14:02

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-1: “Χρυσή αλλαγή” ο Μπαρσελό (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Το εισιτήριο για τους “8” του κυπέλλου Μεσσηνίας πήρε η Ομόνοια, που κέρδισε χθες στο δημοτικό στάδιο Μεσσήνης τον Ολυμπιακό Ανάληψης με 1-0.

Ο 42χρονος επιθετικός Μάριο Μπαρσελό, αποδείχθηκε “χρυσή” αλλαγή για την Καλαματιανή ομάδα, αφού 10 λεπτά σχεδόν μετά την είσοδό του στον αγώνα κατόρθωσε να σκοράρει και να οδηγήσει την ομάδα του στην επόμενη φάση.

Η Ομόνοια, είχε στο α’ ημίχρονο μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο σκορ, όμως ο Στραβάκος δεν κατόρθωσε να νικήσει από τα 11 βήματα τον έμπειρο τερματοφύλακα Νίκο Κατσίποδα και να έχει η ομάδα του ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο και σε αυτό έπαιξε ρόλο η αφόρητη ζέστη, η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, δεν είχε βρεχθεί ο χλοοτάπητας ώστε να βοηθάει τους παίκτες να αποδώσουν όπως θα ήθελαν. Ετσι δεν είχαμε πολλές φάσεις στη διάρκεια του 90λεπτου.

Οι περισσότερες έγιναν στην επανάληψη, όπου σε μία από αυτές η Ομόνοια βρήκε δίχτυα και έφυγε με τη νίκη πρόκριση από τη Μεσσήνη.

Φάσεις – γκολ

Στο 5’ ο Κωστόπουλος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή προσπάθησε να σκοράρει, ο Κατσίποδας έπεσε στην πορεία της μπάλας και με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ. Στο 29’ ο Σταυρόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Δημητρακόπουλο και ο διαιτητής Πλακογιάννης σφύριξε αμέσως το πέναλτι. Ο Στραβάκος το εκτέλεσε συρτά στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κατσίποδα, αυτός κινήθηκε στην πορεία της και μπλόκαρε. Στο 47’ από σέντρα του Σταματόπουλου ο Κοντομανωλόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

 

Στο 53’ ο Σταυρόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με ωραία κίνηση απέφυγε αντίπαλο του και σούταρε, με την μπάλα να φεύγει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 58’ ο Μπάλας με μακρινό σουτ προσπάθησε να σκοράρει όμως ο Κατσίποδας με γροθιές έδιωξε μακριά την μπάλα.Στο 66’ ο Κοντομανωλόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά μπλόκαρε ο Τσούλος. Στο 76’ 76’ μπροστινή μπαλιά του Τάφα για τον Μπαρσελό, ο οποίος βλέποντας να βγαίνει εκτός εστίας ο Κατσίποδας έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έτρεξαν προς το β’ βοηθό Π. Νικολόπουλο για να διαμαρτυρηθούν ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ, όμως ο διαιτητής Πλακογιάννης είχε άποψη για τη φάση και τους ζήτησε να απομακρυνθούν. Στο 87’ από κόρνερ του Ξυδιά, ο Δημτρακόπουλος που είχε προωθηθεί έκανε την κεφαλιά σχεδόν από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το κάθετο δοκάρι, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε και ο Θεοδοσόπουλος, αλλά δεν έκανε κίνηση για να την στείλει στα δίχτυα γιατί ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ενταση στο 90ό λεπτό

Λίγο έλλειψε να έχουν επεισόδιο μεταξύ των ποδοσφαιριστών, όταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κρεμύδας μάρκαρε αντικανονικά τον Τάφα που βρέθηκε στο έδαφος. Αμέσως οι παίκτες των δύο ομάδων βρέθηκαν κοντά με κάποιους να αντιδρούν φραστικά, αλλά πρόλαβαν οι πιο ψύχραιμοι και ηρέμησαν την κατάσταση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Κατσίποδας, Δημητρίου, Γιαννόπουλος, Δημητρακόπουλος, Τσώνης, Κρεμύδας, Ξυδιάς, Σκαφιδάς (40’ Σταματόπουλος), Κοντομανωλόπουλος, Καλογερόπουλος (60’ Θεοδοσόπουλος), Χαρμπίλας (40’ Παπαβασιλόπουλος).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τσούλος, Κοστρίβας, Σταυρόπουλος (83’ Ντουράι), Στραβάκος, Καράμπελας, Δρογγίτης, Κωστόπουλος (93’ Γιαννέλης), Τάφα, Αβράμης (65’ Μπαρσελό), Παναγιωτόπουλος, Μπάλας.