Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2020 11:28

Με 12 ομάδες η Super League 2 - Για δύο ομίλους οδεύει η Football League

Γράφτηκε από τον

Με 12 ομάδες θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Super League 2 για την αγωνιστική περίοδο 2020/21, όπως αποφασίστηκε στο χθεσινό – μέσω τηλεδιάσκεψης – διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής.

Την επόμενη σεζόν, οι ομάδες θα αυξηθούν σε 14. Κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει στα... λόγια η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, με την κατάργηση της Football League.

Η τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία θα διεξαχθεί πιθανότατα σε δύο ομίλους, προκειμένου να “χωρέσουν” οι οχτώ φετινοί πρωταθλητές της Γ’ εθνικής και οι τέσσερις ομάδες που βάση της προκήρυξης, έπρεπε να υποβιβαστούν από τη FL στη Γ’ εθνική. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Καλαμάτα.

Οι δύο όμιλοι (από 11 ομάδες) προκύπτουν και από το γεγονός ότι η SL2 προτείνει την άνοδο 4 ομάδων από τη FL. Ολα αυτά βέβαια θα πρέπει να περάσουν και από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Με τα σημερινά δεδομένα, ωστόσο, δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι αναφορικά με τον αριθμό των κατηγοριών.

Η SL2 ενέκρινε την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, η κλήρωση του οποίου θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρεμιέρα ορίστηκε για τις 24 Οκτωβρίου. Αναλυτικά, κατά τη χθεσινή συνάντηση της Super League 2, το διοικητικό συμβούλιο έλαβε ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:

“1. Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2020-21 και απεστάλη στην Ε.Π.Ο. προς τελική έγκριση.

2. Η κλήρωση αυτού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020. Λόγω των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid -19 θα υπάρξει ενημέρωση για τη διαδικασία σε επόμενο έγγραφο.

3. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 24 Οκτωβρίου 2020.

4. Πρόταση του δ.σ. είναι ο προβιβασμός δυο (2) ομάδων στην Super League 1 και ο υποβιβασμός ισάριθμων (2) στην Football League.

5. Το πρωτάθλημα της Super League 2 για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες. Θα προβιβαστούν τέσσερις (4) από την Football League”.