Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2020 22:08

ΟΦΗ - Απόλλων Λεμεσού 0-1: Ο Σάλαϊ τιμώρησε τους Κρητικούς

Γράφτηκε από τον

Ο Απόλλων Λεμεσού πήρε την πρόκριση για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League επικρατώντας με 1-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ο Σάλαϊ πέτυχε στο 50' το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Ο ΟΦΗ επέστρεψε στα ευρωπαϊκά γήπεδα έπειτα από 20 χρόνια, όμως η παρουσία του αποδείχθηκε αρκετά σύντομη. Οι Κρητικοί δεν κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση, αφού ο Απόλλωνας Λεμεσού επικράτησε με 1-0 στο Ηράκλειο.

Με ένα γκολ του Σάλαϊ στο 50ο λεπτό, οι Κύπριοι πήραν την πρόκριση για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League. Εκεί θα αντιμετωπίσουν την Λεχ Πόζναν, η οποία κέρδισε την Χάμαρμπι.

Ας δούμε τα σημαντικότερα σημεία της αναμέτρησης:

1. ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ
Ο ΟΦΗ και ο Απόλλωνας Λεμεσού ξεκίνησαν την αναμέτρηση με τριάδα στην άμυνα και αρκετούς φορτωμένους άξονες. Οι δύο ομάδες έδειξαν από την αρχή ότι είχαν ως προτεραιτότητα να μην χάσουν το ματς έχοντας συντηρητικές προσεγγίσεις.

Οι ευκαιρίες στο α' ημίχρονο ήταν λιγοστές. Στα πρώτα λεπτά, οι Κύπριοι πήραν την μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κακή κυκλοφορία των Κρητικών. Ωστόσο, ουσιαστική φάση δεν έγινε, αφού όταν χρειάστηκε επενέβη η άμυνα του ΟΦΗ.

Στόχος της ομάδας του Σίμου ήταν όχι απλώς να διώχνει την μπάλα, αλλά να χτυπήσει στην κόντρα. Όμως αυτό δεν συνέβαινε πάντα με σωστό τρόπο, αφού δοκίμαζε αποτυχημένες βαθιές μπαλιές.

2. Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΦΙΓΚΕΪΡΕΔΟ

Στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου, ο Ουές μπήκε περισσότερο στην εξίσωση της ομάδας του και την βοήθησε. Ο ΟΦΗ κράτησε την μπάλα, κυκλοφόρησε και προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάποια ευκαιρία.

Εν τέλει αυτή ήρθε στο 42ο λεπτό. Ο Στάικος με τακουνάκι βρήκε τον Σαρδινέρο στα όρια της περιοχής. Ο Ισπανός ντρίμπλαρε, έψαξε τον Φιγκεϊρέδο, ο Βραζιλιάνος πλάσαρε, αλλά ο Δημητρίου απέκρουσε την μπάλα.

3. ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΣΑΛΑΪ

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές του Μπένσοπ και του Πίττα. Αυτή η κίνηση μπλόκαρε τον ΟΦΗ στα πρώτα λεπτά του ημιχρόνου και κόστισε στην ομάδα του Γιώργου Σίμου, καθώς οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους Κρητικούς στα καρέ τους.

Μόλις στο 50ο λεπτό, η ομάδα της Λεμεσού πήρε και το προβάδισμα της αναμέτρησης. Ο Νταμπό έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, έμεινε όρθιος παρά την πίεση του Σελίμοβιτς, ντρίμπλαρε, είδε τον Σάλαι, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Βάτερμαν για το 1-0.

Ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 59' όταν ο Μπένσοπ γύρισε στον μόνο του Φιγκεϊρέδο, ο οποίος βρέθηκε απέναντι σε κενή εστία. Ο Βραζιλιάνος, όμως, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, σε μία τραγική διαιτητή απόφαση. Ο Νέιρα τα έβαλε με τον διαιτητή και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα.

4. ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΟΦΗ

Μετά την επίτευξη του γκολ από τον Απόλλωνα, ο Γιώργος Σίμος προχώρησε σε δύο αλλαγές, αφού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ναμπί και Σολίς στον αγωνιστικό χώρο, αλλάζοντας σχήμα και παίρνοντας μία περισσότερο επιθετική κατεύθυνση, εφόσον τα περιθώρια στένευαν.

Ωστόσο, πάλι ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός. Πήρε μεν την κατοχή, αλλά δεν κυκλοφορούσε γρήγορα την μπάλα, ώστε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των Κυπρίων. Αντ' αυτού επεδίωκε να απειλήσει με βαθιές μπαλιές.

Τα λάθη στη μεσαία γραμμή ήταν αρκετά, κάτι που έδινε την δυνατότητα στην ομάδα του Αυγουστή να τρέξει στην κόντρα. Ειδικότερα ο νεοεισελθόντας Γιαννιώτας ταλαιπώρησε την άμυνα των Κρητικών, ενώ στο 90+4, έψαξε τον Ντιγκινί, ο οποίος δεν έκανε καλό τελείωμα για ένα ακόμη γκολ.

Γήπεδο: Θ. Βαρδινογιάννης

ΟΦΗ (Σίμος): Βάτερμαν, Βούρος, Σελίμοβιτς, Μαρινάκης (67' Ναμπί), Γιαννούλης (80' Κοροβέσης), Νέιρα, Μεγιάδο, Στάικος (67' Σολίς), Ουές, Σαρδινέρο, Φιγκεϊρέδο

Απόλλων Λεμεσού (Αυγουστή): Δημητρίου, Πέδρο (46' Πίττας), Γιούστε, Ρομπέρζ, Ζαλάι, Σακέτι, Ντιγκινί, Ματέι (46' Μπένσοπ), Ντενίτς, Αγκίρε, Νταμπό (78' Γιαννιώτας

Πηγή: sport24.gr