Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2020 13:15

ΕΠΟ: Εκλογές στις 23 Νοεμβρίου, σέβεται την απόφαση Αυγενάκη!

Γράφτηκε από τον
ΕΠΟ: Εκλογές στις 23 Νοεμβρίου, σέβεται την απόφαση Αυγενάκη!

Τελικά, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σέβεται την απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη και θα πάει σε εκλογές στις 23 Νοεμβρίου!

Μετά τις επιστολές των FIFA και UEFA, η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε τελικά να πάει σε εκλογές στις 23 Νοεμβρίου σεβόμενη την απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη και την τροποποίηση του νόμου που είναι υπό ψήφιση στη Βουλή.

Ετσι, αντί για τις 9 Οκτωβρίου θα έχουμε εκλογές περίπου έναν μήνα μετά. Η απόφαση της Ομοσπονδίας οφείλεται στο ότι δεν θέλει να μην διακινδυνέψει πιθανές κυρώσεις του ελληνικού ποδόσφαιρου μιας και η επιστολή της FIFA και της UEFA έγραφε μεταξύ άλλων ότι «σε περίπτωση που ο νέος αθλητικός νόμος περιέχει τυχόν διατάξεις οι οποίες αντιβαίνουν στις προαναφερθείσες καταστατικές υποχρεώσεις της ΕΠΟ και εφόσον οι διατάξεις αυτές τεθούν σε ισχύ, η FIFA και η UEFA θα αναγκαστούν να παραπέμψουν το ζήτημα στα αρμόδια δικαιοδοτικά τους όργανα προς εξέταση, τα οποία μπορεί να αποφασίσουν ακόμα και την αναστολή ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ από τη FIFA και την UEFA».

Κι από την στιγμή που είναι απόφαση της ΕΠΟ να μεταθέσει τις εκλογές για 23 Νοεμβρίου δεν τίθεται και θέμα Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως είχαν διαμηνύσει στην επιστολή τους οι διεθνείς ομοσπονδίες.

Πηγή: gazzetta.gr