Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2020 14:37

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ: "Θλίψη και αποτροπιασμός για τη βεβήλωση του γκράφιτι!"

Γράφτηκε από τον

Το γκράφιτι με το σήμα και το όνομα της "Μαύρης Θύελλας" στην προκυμαία του λιμανιού της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας βεβήλωσαν άγνωστοι χθες το βράδυ... 

Η ΠΑΕ Καλαμάτα έβγαλε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την θλίψη και τον αποτροπιασμό της γι' αυτή την ενέργεια.

"Μόνο θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες που υπάρχουν από τους βανδαλισμούς αγνώστων στο σήμα της ομάδας της Μαύρης Θύελλας στην προκυμαία του λιμανιού!!

Το σήμα αυτό έχει κυρίαρχη θέση στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας και όσοι περνούν από εκεί αναγνωρίζουν πόσο ομορφαίνει το τοπίο.

ΝΤΡΟΠΗ στους άμυαλους και απερίσκεπτους που δεν σεβάστηκαν τίποτα και αμαύρωσαν με την πράξη τους ένα σύμβολο που αντικατοπτρίζει την αγαπημένη μας ομάδα.

Ήδη ο πρόεδρος της ομάδας μας κ. Πρασσάς έχει δώσει εντολή για άμεση αποκατάσταση των ζημιών", αναφέρει η ανακοίνωση.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό η Πρωτοβουλία Πολιτών Καλαμάτας - Κοινωνικός Χώρος "Ταράτσα" κάνει λόγο για προβοκάτσια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

"Η προβοκάτσια έχει κοντά ποδάρια"


Τον τελευταίο χρόνο κάποια άτομα βγαίνουν βράδυ με κουκούλες και ζωγραφίζουν ναζιστικά-εθνικιστικά σύμβολα και συνθήματα στην πόλη. Μια μέρα πριν την πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και λίγες μέρες πριν την οριστική απόφαση στη δίκη της χρυσής αυγής, ήμασταν σίγουροι πως γι’ άλλη μια φορά αυτά τα άτομα θα κινηθούν ύπουλα.

Έτσι λοιπόν άγνωστοι (;) βεβήλωσαν το μεγάλο γκράφιτι της μαύρης θύελλας στην παραλία κακογράφοντας τη λέξη ΑΝΤΙFA με τρόπο τέτοιο μάλιστα που ουδέποτε έχει χρησιμοποιηθεί σε δράσεις του αντιφασιστικού κινήματος της πόλης. Απόδειξη της δόλιας και ύπουλης προσπάθειάς τους αποτελεί επιπλέον η χρήση της ίδιας γραμματοσειράς και του ίδου χρώματος σπρέυ που πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα να εξαφανιστούν από την πόλη οι αφίσες και τα καλέσματα για τη σημερινή πορεία.

Ο στόχος τους όμως να στρέψουν το νεολαιίστικο κίνημα (που εκφράζεται και μέσα από την ομάδα της πόλης) ενάντια στον αντιφασισμό και την πάλη για το τσάκισμα των υμνητών των Χίτλερ-Μουσσολίνι-Μιχαλολιάκου. Η προσπάθεια αυτή έπεσε το κενό. Καλούμε τους νέους της πόλης μας, τους οπαδούς της ομάδας της Καλαμάτας και το λαό της πόλης γενικά να δυναμώσουν την πάλη τους για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και κάθε είδους φασισμό. Να απομονώσουν όσους χρησιμοποιούν την αγάπη των νέων για τη Μαύρη Θύελλα προς όφελος του σκοταδισμού, της ξενοφοβίας και των κάθε λογής νταβατζήδων.

Το πρόβλημα των αντιφασιστών/τριών στην πόλη δεν είναι η Μαύρη Θύελλα, πόσο μάλλον όταν πολλοί/ές από μας έχουμε βρεθεί στις κερκίδες της. Γι’ αυτό το λόγο και δεν έχει πατηθεί ποτέ οπαδικό σύμβολο / γκράφιτι από αντιφασίστες/τριες.

Καλούμε την ομάδα να ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στο νεοναζισμό και να απομονώσει στους κόλπους της τους καλοθελητές-υμνητές του φασισμού, οι οποίοι βρίσκουν χώρο να παρασιτούν εντός της, στρέφοντας φιλάθλους προς το εύκολο χάπι της τυφλής φασιστικής βίας και μιας ιδεολογίας που λατρεύει τα αφεντικά, την εξουσία και το θάνατο.


Όλοι-όλες στη σημερινή πορεία, 19.30 πλατεία 23ης Μαρτίου"
Κοινωνικός χώρος "Ταράτσα"/Πρωτοβουλία Κατοίκων Καλαμάτας

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ