Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2020 14:11

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΘΩΝΗ 4-2: Θετικό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΘΩΝΗ 4-2: Θετικό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους (φωτό)

 

Ιδανικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο φετινό μαραθώνιο της Α’ τοπικής ο Απόλλων Καλαμάτας, που κέρδισε προχθές το απόγευμα στο γήπεδο Ασπροχώματος τη Μεθώνη με 4-2.

Η Καλαματιανή ομάδα μπορεί να μην έπιασε σπουδαία απόδοση, όμως αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με στόχο να πάρει τους τρεις πόντους.

Το δικό του λιθαράκι στην κατάκτηση των πρώτων τριών πόντων της ομάδας για τη φετινή χρονιά, είχε για δεύτερο σερί επίσημο παιχνίδι, ο 16χρονος μεσοεπιθετικός Γιώργος Μούζος, που σημείωσε δύο γκολ, όπως είχε κάνει και πριν από μία εβδομάδα στο ίδιο γήπεδο, στην αναμέτρηση για το κύπελλο Μεσσηνίας με τη Σπερχογείας. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του σχεδόν με τη συμπλήρωση 10 λεπτών στο παιχνίδι και ακριβώς στην εκπνοή του πρώτου μέρους έβαλε τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ με 2 τέρματα, κάνοντας το σκορ 3-1.

Η Μεθώνη, φάνηκε να μην είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα, τουλάχιστον στο πρώτο 45λεπτο, έτσι όπως παρουσιάστηκε στο ματς. Βέβαια, βρήκε τον τρόπο να μείνει κοντά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Απόλλωνα. Αρχικά στο 35’ όπου μείωσε προσωρινά σε 2-1, αλλά και στις αρχές τις επανάληψης, όταν μείωσε εκ νέου, αυτή τη φορά σε 3-2. Στο πρώτο μέρος μπορεί να μην είχε την επιθυμητή απόδοση, βρήκε όμως χώρους και απείλησε τον Απόλλωνα και μάλιστα θα μπορούσε στο 8’ να έχει πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά και να ισοφαρίσει στο 38’. Στο δεύτερο 45λεπτο, μπορεί να έδειξε καλύτερη εικόνα, όμως ελάχιστες φορές έφτασε με αξιώσεις στην εστία του Μπαχράμη. Ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και τρία λεπτά μετά την έναρξη του κατόρθωσε να μειώσει σε 3-2. Από εκεί και πέρα όμως δεν εκδήλωσε κάποια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια.

Σίγουρα μπορεί το αποτέλεσμα να απογοήτευσε, όμως η Μεθώνη και αυτή τη χρονιά θα στηριχθεί στο περσινό έμψυχο δυναμικό, με το οποίο πραγματοποίησε μια αξιοπρόσεκτη πορεία. Θέλει το χρόνο της ώστε να εγκλιματιστεί απόλυτα στο πρωτάθλημα και να μπορέσει όπως και την προηγούμενη χρονιά να δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες και να έχει ανάλογη και γιατί όχι και καλύτερη πορεία.

Ο Απόλλωνας, μπορεί να μην έπιασε την επιθυμητή απόδοση, είχε όμως την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις φάσεις και στα δύο ημίχρονα και δίκαια ολοκλήρωσε την πρώτη επίσημη υποχρέωση του για το πρωτάθλημα με νικηφόρο αποτέλεσμα. Εδειξε ότι και φέτος θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν και σε αυτό θα βοηθήσει και το ότι θα στηριχθεί στο έμψυχο δυναμικό, το οποίο απαρτίζουν παίκτες, οι περισσότεροι από αυτούς είναι μαζί 4 χρόνια, γνωρίζουν τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας του ιστορικού συλλόγου, αυτά τα χρόνια.

Φάσεις - γκολ

Στο 2’ σε μπροστινή μπαλιά, ο Καρύδης πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Μίντζηρας έπεσε στα πόδια του και απέκρουσε, με τον επιθετικό του Απόλλωνα μα πέφτει πάνω του και να ακούγονται φωνές από τον πάγκο της ομάδας του για πέναλτι. Στο 8’ ο Τομαράς έφτασε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Τσατά, αυτός σούταρε αμέσως για να αποκρούσει σωτηρία με τα πόδια ο Μπαχράμης. Στο επόμενο λεπτό σέντρα του Δασκαλάκη για τον Κάνιστρα, ο οποίος υπό την πίεση αμυντικού δεν μπόρεσε να επωφεληθεί, η μπάλα από την κόντρα πήρε ύψος και έφτασε στο β’ δοκάρι εκεί που πετάχτηκε ο Μούζος και με κεφαλιά “έγραψε” το 1-0. Στο 24’ ο Μανωλόπουλος εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα, χωρίς κάποιος να την βρει και κατέληξε στη δεξιά γωνία της εστίας του Μίντζηρα για να γίνει έτσι το 2-0. Στο 35’ ο Σαμπάνι με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τσατάς με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 2-1. Στο 37’ ο Τομαράς έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπαχράμης απέκρουσε σωτήρια. Στο 38’ πάσα του Κάνιστρα στο Μούζο, αυτός έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Μίντζηρας που έπεσε στην αριστερή του γωνία απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 40’ σουτ του Παυλόγιαννη λίγο έξω από την περιοχή μπλόκαρε άνετα ο Μπαχράμης. Στο 45’ ο Μούζος με σουτ από τη γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πιθανόν να βρήκε και σε σώμα αμυντικού και σημείωσε το 3-1, πετυχαίνοντας το 2ο προσωπικό του γκολ και με αυτό το σκορ έληξε το α’ ημίχρονο. Στο 46’ ο Πεΐδης εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Παυλόγιαννης με διαγώνιο σου έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 48’ ο ίδιος παίκτης ήταν εύστοχος στην προσπάθεια του και μείωσε εκ νέου το σκορ. Συγκεκριμένα, μετά από σουτ του Σταματελόπουλου η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και έφτασε στον Παυλόγιαννη, ο οποίος με σουτ από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής την έστειλε στα δίχτυα και έκανε το 3-2. Στο 57’ σέντρα του Γιακουμή για τον Κάνιστρα αυτός κοντρόλαρε την μπάλα και πάσαρε αμέσως στο Μανωλόπουλο, αυτός σούταρε χωρίς καθυστέρηση από το ημικύκλιο σχεδόν της μεγάλης περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 62’ ο Απόλλωνας ζήτησε πέναλτι όταν ο Κάνιστρας βρέθηκε στο έδαφος μετά από κλωτσιά που δέχτηκε από τον Μίντζηρα, όμως ο διαιτητής Κουρτέσης δεν διαπίστωσε παράβαση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 69’ σε μπροστινή μπαλιά ο Μούζος πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και παρά την πίεση από δύο αμυντικούς κατάφερε να τους αποφύγει και σούταρε όμως σχεδόν πάνω στη γραμμή, ο Μίντζηρας με δύο συμπαίκτες τους απεσόβησαν το γκολ, η μπάλα έφυγε πλάγια, αλλά οι παίκτες του Απόλλωνα δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ξανά.

Στο 86’ ο Γκότσης ελίχθηκε έξω από την περιοχή, από τη δεξιά πλευρά προσπάθησε να βρει χώρο για να σουτάρει, αλλά του είχαν κλείσει το οπτικο πεδίο οι αμυντικοί και έτσι πάσαρε πιο αριστερά στον Γιακουμή, αυτός μπήκε στην περιοχή προσπάθησε να αποφύγει τον Τρυφωνόπουλο, ο οποίος στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Κουρτέσης σφύριξε αμέσως το πέναλτι. Ο Γιακουμής με εύστοχη εκτέλεση έστειλε την μπάλα σχεδόν στο κέντρο του τέρματος και τον Μίντζηρα στα αριστερά και με αυτό τον τρόπο διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Στο 92’ ο Γιακουμής μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο συρτό σουτ όμως έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Μιχαλόπουλος, Γαϊτάνης.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μπαχράμης, Δασκαλάκης, Παχής, Περιβολάρης, Κουντάνης, Καραχάλιος, Μούζος (81’ Γκότσης), Κάνιστρας (87’ Μιχαλόπουλος), Μανωλόπουλος (75’ Κοτσιλιέρης), Γιακουμής, Καρύδης.

ΜΕΘΩΝΗ: Μίντζηρας, Τρυφωνόπουλος, Μπάμπαλης (46’ Καγιανάς), Κουτίβας, Μπούρδος, Ζόμπολος (46’ Σταματελόπουλος) Σαμπάνι, Πεΐδης, Τσατάς (77’ Τσάνε), Τομαράς (64’ Παπαδημητρίου), Παυλόγιαννης.