Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2020 22:08

AEΛ - Παναθηναϊκός 1-1: Τιμωρία από τον Πινακά στο παρά 3'!

Γράφτηκε από τον
AEΛ - Παναθηναϊκός 1-1: Τιμωρία από τον Πινακά στο παρά 3'!

Με γκολ του 19χρονου επιθετικού Δημήτρη Πινακά στο 87' η ΑΕΛ ισοφάρισε και «τιμώρησε» τον Παναθηναϊκό ο οποίος είχε προηγηθεί στο 26' με πλασέ του Μακέντα, αλλά ήταν απογοητευτικός στο δεύτερο ημίχρονο και έμεινε με έναν βαθμό σε δύο ματς!

Προσδοκώντας σε μία καλύτερη εικόνα μετά την ήττα της πρεμιέρας στην Τρίπολη, ο Ντάνι Πογιάτος προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν του Παναθηναϊκού.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Διούδης. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σάντσες, στο αριστερό ο Χουάνκαρ, στο δεξί ο Σάντσες και ο Βέλεθ με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης, Αγιούμπ, Μπουζούκης η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Στο δεξί «φτερό» ο Aϊτόρ, στο αριστερό ο Καρλίτος με εντολή να κλείνει προς τα μέσα και στην κορυφή του 4-3-3 ο Μακέντα. Στο δεύτερο μέρος ο Καρλίτος πέρασε «φουνταριστός» και ο Ιταλός στα άκρα.

Χουάνκαρ και Αϊτόρ έκαναν το ντεμπούτο τους με την πράσινη φανέλα ενώ ο Κουρμπέλης συμπλήρωσε 100 παιχνίδια πρωταθλήματος με το «τριφύλλι».

Ο Μιχάλης Γρηγορίου από την δική του πλευρά ξεκίνησε με τον Ναγκί στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξί μπακ ο Μπέρτος, αριστερό ο Φιλίπ και ο Μιχαήλ με τον Ηλιάδη το δίδυμο στα στόπερ. Σπαρβ, Σετσέροβιτς οι δύο αμυντικοί μέσοι, έχοντας μπροστά του τον Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Τόρζε δεξί εξτρέμ, ο Τρούγιτς αριστερό και στην κορυφή ο Ντουρμισάι.

Μία εξαιρετική συνεργασία και «πράσινο» προβάδισμα!

Μετά το πρώτο ισορροπημένο τέταρτο όπου αμφότερες οι ομάδες έκαναν το εύκολο λάθος και δεν μπορούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, έβαλε υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά παρά την μεγάλη του υπεροχή σε αυτόν τον τομέα(71%-29% στο διάστημα 15-30) δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που έπρεπε, δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός.

Μία συνεργασία, όμως, έφτανε και περίσσευε στην ομάδα του Ντάνι Πογιάτος. Μία φάση… όαση μπροστά στην εικόνα που είχε μέχρι εκείνο το σημείο το «τριφύλλι».

Η οξυδέρκεια του Μπουζούκη και η ευκολία να παίζει κάθετα στο επιθετικό τρίτο, το άψογο γύρισμα του Αιτόρ από τα δεξιά προς τα πίσω και διαγώνια και το υπέροχο ξεμαρκάρισμα του Μακέντα, έφεραν τον Ιταλό σε θέση βολής από το ύψος της μικρής περιοχής, εντελώς μόνο του. Ο Ιταλός με ένα απλό πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και έβαλε σε ρόλο οδηγού τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΛ παρά την καλή της ανασταλτική συμπεριφορά, πλήρωσε μια στιγμιαία αδράνεια και από εκείνο το σημείο και μετά έπρεπε να παίξει, να ψάξει την δημιουργία, να επιτεθεί και όχι να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, ήταν εκείνος που έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ στον έξτρα χρόνο, με το σουτ του Βέλεθ που πέρασε λίγο έξω και την κεφαλιά του Μακέντα μετά από καταπληκτική σέντρα του Αϊτόρ που είχε την ίδια κατάληξη.

Περίμενε στο μισό γήπεδο, έπαιξε με την φωτιά και… κάηκε ο Παναθηναϊκός!

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ξεκάθαρη η επιθυμία του Παναθηναϊκού να διαχειριστεί το αποτέλεσμα, να μην ψάξει δεύτερο γκολ ως πρωταρχικό στόχο αλλά να διαφυλάξει το υπέρ του 1-0 απέναντι σε μια ΑΕΛ που πήρε τα μέτρα που άφησε το «τριφύλλι», κράτησε μπάλα στα πόδια της και λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσια στο 65’ αλλά μετά το τραγικό λάθος του Σάντσες, ο Διούδης είπε «όχι» στο τετ-α-τετ με τον Μιλοσάβλιεβιτς!

Η απόφαση του Πογιάτος να οπισθοχωρήσει μαζικά την ομάδα του και τα πολλά εύκολα φάουλ έξω από την περιοχή, έβαλαν την Λάρισα στο παιχνίδι και όσο περνούσε η ώρα η ανικανότητα των «πρασίνων» να κρατήσουν μπάλα, βοηθούσε την ομάδα του Γρηγορίου να πιέζει περισσότερο.

Ο Έλληνας τεχνικός ανακάτεψε την τράπουλα με την είσοδο του Πλατέλα, του Πινακά, του Γρηγορόπουλου και του Γκαζάλ μέχρι και το 72’ και δικαιώθηκε στο φινάλε.

Στο 87’ η Λάρισα τιμώρησε τον Παναθηναϊκό που έπαιζε με την φωτιά και… κάηκε! Ο Τόρζε έκανε υπέροχη ενέργεια από δεξιά, πέρασε πάνω στην γραμμή, γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο αμαρκάριστος Πινακάς που ήρθε από τον πάγκο, ισοφάρισε με κεφαλιά και έγινε ο ήρωας της αναμέτρησης!

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, ο Παναθηναϊκός μένει χωρίς νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές, σε ένα αποτέλεσμα που αφήνει «γλυκιά» γεύση στους γηπεδούχους.

MAN OF THE MATCH: Δημήτρης Πινακάς. Ο 19χρονος επιθετικός θα θυμάται για πολύ καιρό αυτό το βράδυ. Σκόραρε το πρώτο γκολ της καριέρας του ως παίκτης της ΑΕΛ, σε παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, χαρίζοντας τον βαθμό στην ομάδα του. Στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή, ψύχραιμη εκτέλεση με το κεφάλι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αϊτόρ. Έκανε την ασίστ στο γκολ του Μακέντα, είχε μια καλή σέντρα στο κεφάλι του Ιταλού, κατέγραψε την μοναδική τελική στον στόχο στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Φακούντο Σάντσες. Πολύ κακή εμφάνιση από τον Αργεντινό μπακ. Προσφέρει με λάθος πάσα ένα τετ-α-τετ στην ΑΕΛ, ενώ στην φάση του γκολ, μαρκάρει με τα… μάτια, χάνει τον Πινακά που εκτελεί σαν σε προπόνηση.

Η ΓΚΑΦΑ: Η επιλογή του Παναθηναϊκού να παίξει ένα ολόκληρο ημίχρονο παθητικό ποδόσφαιρο, να κλειστεί στην περιοχή και να περιμένει την ΑΕΛ, πληρώθηκε ακριβά στο τέλος για την ομάδα του Ντάνι Πογιάτος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Παπαπέτρου. Ένα λάθος οφ-σάιντ όλο κι όλο από τον πρώτο επόπτη στο 14’ σε επίθεση των γηπεδούχων.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξε φοβικά και η ΑΕΛ στο τέλος της αναμέτρησης τον… τιμώρησε! Η ομάδα του Πογιάτος έχει έναν βαθμό σε δύο αγωνιστικές και προβληματίζει αρκετά με την εικόνα της!

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος (72’ Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μιχαήλ (77’ Μούζεκ), Φιλίπ, Σπαρβ, Σεσέροβιτς (73’ Γκαζάλ), Τόρζε, Μιλοσάβλιεβιτς (72’ Πινακάς), Τρούγιτς (57’ Πλατέλλας), Ντουρμισάι.

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (75’ Πούγγουρας), Μπουζούκης (88’ Σερπέζης), Κουρμπέλης, Αγιούμπ, Αϊτόρ (88’ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (74’ Σαβιέρ), Καρλίτος (90’+2’ Ιωαννίδης).

Πηγή: gazzetta.gr