Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2020 13:05

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Η πρόταση της ΕΠΟ για άνοδο και υποβιβασμό

Γράφτηκε από τον
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Η πρόταση της ΕΠΟ για άνοδο και υποβιβασμό

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η προετοιμασία του Παμίσου και του Α.Ο. Διαβολιτσίου για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.

Οι δύο μεσσηνιακές ομάδες γνωρίζουν τους αντιπάλους τους, πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα (11 Οκτωβρίου), αλλά ακόμα δεν έχουν μάθει τι θα ισχύσει αναφορικά με τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό. Στη σχετική προκήρυξη στο άρθρο 15 που αφορά την άνοδο και την παραμονή αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: “ Ο αριθμός των ομάδων και ο τρόπος που θα προβιβαστούν οι ομάδες από την Γ ́ εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία στην ανώτερη κατηγορία θα ανακοινωθούν με τη συμπλήρωση του εν λόγω άρθρου μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των Δηλώσεων Συμμετοχής και σε σύμπλευση με τις προβλέψεις της προκήρυξης της ανώτερης κατηγορίας. Ο αριθμός των ομάδων, συνολικός και ανά όμιλο, που θα υποβιβαστούν, στο τέλος της περιόδου, στις οικείες ΕΠΣ, θα αποφασιστεί από την Ε.Ε./ Ε.Π.Ο. μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των Δηλώσεων Συμμετοχής και την ανάλογη εισήγηση της επιτροπής Διοργανώσεων”.
Η Επιτροπή Διοργανώσεων σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εισηγηθεί οι πρώτοι από τους δέκα ομίλους, να συγκροτήσουν μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου δύο ομίλους και να δώσουν μεταξύ
τους παιχνίδια. Την άνοδο στη Football League θα πάρουν τέσσερις συνολικά ομάδες (οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο). Οσον αφορά την παραμονή, θα μείνουν στη Γ’ εθνική οι οχτώ πρώτοι από κάθε όμιλο, ενώ από τον 1ο και 10ο όμιλο που έχουν 16 ομάδες, θα παραμείνουν οι εννέα πρώτοι. Στα αξιοσημείωτα ότι οι πρωταθλητές των Ενώσεων ανεβαίνουν χωρίς μπαράζ στη Γ’ εθνική, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μειωθούν τη σεζόν 2021-22 οι ομάδες και οι όμιλοι. Τα παραπάνω αναμένεται να πάρουν επίσημη μορφή στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 8 Οκτωβρίου.
Η πρεμιέρα ως γνωστόν έχει οριστεί για τις 11 Οκτωβρίου, όχι όμως για όλους τους ομίλους, αφού μετά την προσθήκη των Πανιωνίου, Πλατανιά και Κέρκυρας, θα γίνει ξανά η κλήρωση για 5ο, 6ο, 10ο όμιλο και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μία εβδομάδα αργότερα για τους παραπάνω τρεις ομίλους. Πάμισος και Διαβολίτσι έχουν τοποθετηθεί στον 9ο όμιλο και αμφότεροι ξεκινούν εκτός έδρας το
πρωτάθλημα. Η ομάδα της Μεσσήνης θα παίξει με τον Εθνικό Σκουλικάδου και ο ΑΟΔ με τον Παναιγιάλειο.
Οι 13 ομάδες που συγκροτούν τον 9ο όμιλο είναι: Aίας Γαστούνης, Αχαϊκή, Διαβολίτσι, Διαγόρας Βραχνέικων, Εθνικός Σκουλικάδου, Ζάκυνθος, Θύελλα Πατρών, Ναυπακτιακός Αστέρας, Παλληξουριακός, Βάρδα, Πάμισος, Παναιγιάλειος και Τσιλιβή.