Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2020 11:34

Καλαμάτα: Η Αναγέννηση Παραλίας στο δίκτυο σχολών του Ολυμπιακού (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Η Αναγέννηση Παραλίας στο δίκτυο σχολών του Ολυμπιακού (βίντεο-φωτογραφίες)

Μετά την Πάτρα και τον Πύργο, ο Ολυμπιακός ρίχνει... δίχτυα και στην Καλαμάτα που γίνεται ο τρίτος ερυθρόλευκος πόλος στην Πελοπόννησο, προσφέροντας την ευκαιρία σε νέα παιδιά να φορέσουν τα
“ερυθρόλευκα”, μέσα από τη συνεργασία με την Αναγέννηση Παραλίας.

Η μεσσηνιακή ομάδα εντάχθηκε στο δίκτυο σχολών του Ολυμπιακού και χθες αντιπροσωπεία της ΠΑΕ βρέθηκε στην πόλη προκειμένου να γνωρίσει τους λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης.
Ο λόγος για τον διευθυντή σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βασίλη Νάνο, τον τεχνικό διευθυντή της ακαδημίας Θοδωρή Ελευθεριάδη, τον προπονητή της Κ 15 Αριέλ Ιμπαγάσα και τον προπονητή τερματοφυλάκων Σωκράτη Κοψαχείλη, που έχει γράψει τη δική του ιστορία με τη φανέλα της “Μαύρης Θύελλας”. Ο Αντώνης Νικοπολίδης, αν και είχε ανακοινωθεί, δεν παρευρέθηκε.

Τους παραπάνω συνόδευε ο σκάουτερ του Ολυμπιακού και πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος.

Θερμή υποδοχή στην αντιπροσωπεία των "ερυθρολεύκων"

Η “ερυθρόλευκη” αποστολή βρέθηκε από νωρίς στην Καλαμάτα και επισκέφτηκε τόσο το Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, όσο και το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, στους οποίους και
έδωσε ως αναμνηστικό μια φανέλα του Ολυμπιακού. Ακόμα επισκέφτηκαν τα γραφεία του συλλόγου Τυφλών.

Μοίρασαν δώρα και χαρά

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έφθασαν στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας, εκεί όπου τους υποδέχτηκαν με θέρμη τα παιδιά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ
Μεσσηνίας η “Υπομονή”.

"Με συγκινήσατε, δεν περίμενα τέτοια φοβερή υποδοχή. Θα είμαστε δίπλα σας. Μας δίνετε δύναμη”, τους είπε ο κ. Νάνος,. Οι “ερυθρόλευκοι” έδωσαν δώρα και χαρά στα παιδιά, έβγαλαν φωτογραφίες και υπέγραψαν αυτόγραφα.
Ο κ. Ελευθεριάδης τους προσκάλεσε μάλιστα στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”, όταν επιτραπεί η παρουσία θεατών στις κερκίδες, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Η καλύτερη ακαδημία στην Πελοπόννησο

Ο πρόεδρος της Αναγέννησης Παναγιώτης Φωτεινάκης δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό, ενώ ο αδερφός του Βασίλης, ανακοίνωσε χθες και τη δημιουργία γυναικείου
τμήματος με την αμέριστη συμπαράσταση του Ολυμπιακού, παρουσιάζοντας και τη μικρή Ρόη, ως την πρώτη αθλήτρια.
Μιλώντας στα παιδιά της ακαδημίας, ο Β. Φωτεινάκης είπε ότι “Βάζουμε τον πήχη ψηλά έχοντας συνεργασία με το μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας και την καλύτερη ακαδημία τα τελευταία 11 χρόνια.
Να πιστεύετε στα όνειρά σας, να μη το βάλετε ποτέ κάτω. Να φθάσετε όσο πιο ψηλά γίνεται”. Από την πλευρά του ο Β. Νάνος τόνισε ότι στόχος είναι να γίνει η ακαδημία της Αναγέννησης η
καλύτερη στην Πελοπόννησο. “Να έχετε διάθεση, να ακούτε τους προπονητές και να σέβεστε τους αντιπάλους” τους είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα δήλωσε ότι είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στην Καλαμάτα. Η πρώτη ήταν πριν από 10 χρόνια και ευχήθηκε καλή σεζόν στην ακαδημία, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό είναι το σχολείο. Ο Σ. Κοψαχείλης μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ είπε ότι: “Η Καλαμάτα είναι οικείο μέρος για εμένα και οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Βρισκόμαστε σ’ ένα όμορφο χώρο. Υπάρχει όραμα και στόχος είναι να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια”.
Ο Β. Γεωργόπουλος σημείωσε ότι βοήθησε ώστε να έρθουν οι σχολές του Ολυμπιακού και στην Καλαμάτα, ώστε με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του συλλόγου να βγει κάτι καλό.