Παρασκευή, 09 Μάιος 2014 17:54

Η Α' τοπική μέσα από τους αριθμούς

Γράφτηκε από τον

Στην ιστορία πέρασε το φετινό πρωτάθλημα της Α' τοπικής Μεσσηνίας, το οποίο κράτησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Ο Πάμισος κατέκτησε ως γνωστόν τον τίτλο, ενώ στη νέα Α1 κατηγορία υποβιβάστηκαν η Ομόνοια, η Μεθώνη και ο Α.Ο. Φαραί.
Από στατιστικής πλευράς, η Κυπαρισσία είχε μακράν την κορυφαία επίθεση πετυχαίνοντας 74 γκολ έναντι 59 του πρωταθλητή Παμίσου. Οι Νησιώτες είχαν όμως την καλύτερη άμυνα με 22 τέρματα παθητικό, ενώ ο ΑΟΚ δέχτηκε 23. Η ομάδα της Μεσσήνης είχε επίσης τις λιγότερες ήττες στο πρωτάθλημα (2), και τις περισσότερες νίκες (21) μαζί με την Κυπαρισσία. Πήρε το πρωτάθλημα με δύο βαθμούς διαφορά από την τριφυλιακή ομάδα χάρη στον εξαιρετικό δεύτερο γύρο και φυσικά τη νίκη στο μεταξύ τους ντέρμπι. Τις περισσότερες ήττες (18) γνώρισε η ουραγός Ομόνοια, που είχε και τις λιγότερες νίκες (4) ενώ οι ομάδες με τις περισσότερες ισοπαλίες (από 10) ήταν η Εράνη, ο Απόλλωνας και ο Ολυμπιακός Καλαμάτας.
Πρώτος σκόρερ της κατηγορίας αναδείχθηκε ο Αντι Στρέπι της Κυπαρισσίας  με 25 γκολ και ο δεύτερος με 17 γκολ ο Φάνης Βλαχόπουλος της νεοφώτιστης Ανδρούσας, ενώ στην τρίτη θέση με ένα γκολ λιγότερο βρίσκεται ένας ακόμα παίκτης της Κυπαρισσίας, ο Ιλιε Μιτρόφ.