Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2020 15:31

Η ΑΕΚ σήμερα με Νίμπουργκ στα προημιτελικά του BCL

Γράφτηκε από τον
Η ΑΕΚ σήμερα με Νίμπουργκ στα προημιτελικά του BCL

Η ΑΕΚ ρίχνεται στη «μάχη» σήμερα Πέμπτη με αντίπαλο την τσεχική Νίμπουρκ στις 18:30 (ΕΡΤ3). Αν προκριθεί, στα ημιτελικά θα βρει τη νικήτρια του προημιτελικού Σαραγόσα-Τενερίφη που δίνουν «μάχη» μεταξύ τους επίσης σήμερα (1/10, 21:30).

Χθες την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Final-8 του Basketball Champions League, που φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ, πανηγύρισε η Ντιζόν, μετά από σπουδαία ανατροπή. Η γαλλική ομάδα επικράτησε με 83-82 της Τουρκ Τέλεκομ, στα προημιτελικά της διοργάνωσης, και πλέον επικεντρώνεται στη «μάχη» της τετράδας, απέναντι στη Μπούργκος (2/10).

Νωρίτερα η Μπρούγκος είχε πάρει πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του Final-8 του Basketball Champions League. Η ισπανική ομάδα επικράτησε άνετα με 92-65 της Χάποελ Ιερουσαλήμ, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι τα δύο τελευταία εισιτήρια για το final-8 της Αθήνας είχαν εξασφαλίσει Τενερίφη και Ντιζόν στις 16 Σεπτεμβρίου, αφού η πανδημία του κορονοϊού που «χτύπησε» και την Ευρώπη τον περασμένο Μάρτιο άφησε... ατελή τη φάση των «16» του Basketball Champions League. Συγκεκριμένα, η Τενερίφη απέκλεισε την Οστάνδη και η Ντιζόν τη Νίζνι Νόβγκοροντ. Η ΑΕΚ είχε προκριθεί έναντι της Τέλεκομ Βόνης, η Νίμπουρκ έθεσε εκτός την Μπαντίρμα, η Σαραγόσα τη Λιετκαμπέλις και η Μπούργκος τη Σάσαρι.

Στη φάση των ομίλων, πρώτες στον όμιλό τους είχαν τερματίσει η Τουρκ Τέλεκομ (Α΄ όμιλος), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Β΄ όμιλος), Νίμπουρκ (Γ΄ όμιλος) και Σαραγόσα (Δ΄ όμιλος). Τη δεύτερη θέση των ομίλων τους είχαν καταλάβει οι ΑΕΚ (Β΄ όμιλος), Τενερίφη (Γ΄ όμιλος) και Ντιζόν (Δ΄ Όμιλος). Στην οκτάδα προκρίθηκε αν και τρίτη στον όμιλό της η Μπούργκος (Β΄ όμιλος).

Σε αναμετρήσεις για το final-8 του BCL 2019-20, που φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Προημιτελικά (30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου)

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου

4. Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Σαν Πάμπλο Μπούργκος (Ισπανία) 65-92
3. Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία)-Ντιζόν (Γαλλία) 82-83

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου

2. Νίμπουρκ (Τσεχία)-AEK (EΛΛΑΔΑ) 18:30
1. Σαραγόσα (Ισπανία)-Τενερίφη (Ισπανία) 21:30


Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου

Ημιτελικά
Ντιζόν (Γαλλία) - Σαν Πάμπλο Μπούργκος (Ισπανία)
Νικητής 1 - Νικητής 2


Κυριακή, 4 Οκτωβρίου

«Μικρός» Τελικός 17:00
Τελικός 20:00

ΑΠΕ - ΜΠΕ