Κυριακή, 11 Μάιος 2014 09:10

Να μπει με το...δεξί θέλει ο Πάμισος στα μπαράζ ανόδου

Γράφτηκε από τον
Να μπει με το...δεξί θέλει ο Πάμισος στα μπαράζ ανόδου

Ξεκινούν σήμερα Κυριακή τα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών των ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ' εθνική κατηγορία. Στον 13ο όμιλο βρίσκεται και ο πρωταθλητής Μεσσηνίας Πάμισος Μεσσήνης που θα αντιμετωπίσει την Α.Ε. Σπάρτης (πρωταθλήτρια Λακωνίας), τον Ερμή Κιβερίου (πρωταθλητής Αργολίδας) και τον Πανθυρεατικό (πρωταθλητής Αρκαδίας). Από αυτές τις τέσσερις ομάδες μέσα από ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών θα κατακτήσει την άνοδο στη Γ' εθνική μόνο η πρώτη της βαθμολογίας.
Οι νησιώτες θα κάνουν πρεμιέρα αύριο στην Αργολίδα μιας και παίζουν στο γήπεδο της Λέρνας με τον Ερμή Κιβερίου. Ενα δύσκολο ξεκίνημα για την ομάδα της Μεσσήνης που θα προσπαθήσει όμως να πάρει τη νίκη ή την ισοπαλία για να έχει αρκετές ελπίδες για την πρωτιά.
Στο άλλο παιχνίδι κοντράρονται στη Σπάρτη η ομώνυμη ομάδα με τον Πανθυρεατικό, με τους γηπεδούχους να έχουν τον τίτλο του φαβορί όχι μόνο για το αυριανό παιχνίδι αλλά και γενικότερα για την άνοδο στη Γ' εθνική.
Ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα του Παμίσου, αλλά και των τριών άλλων ομάδων:

ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ - ΠΑΜΙΣΟΣ

Να μπει με το δεξί στα μπαράζ ανόδου θέλει ο Ερμής Κιβερίου που φιλοξενεί σήμερα Κυριακή τον Πάμισο στο γήπεδο της Λέρνας.
Η ομάδα της Αργολίδας κατέκτησε με χαρακτηριστική ευκολία το πρωτάθλημα και στοχεύει στην πρωτιά ώστε να ανέβει στη Γ' εθνική, που ήταν και ο αρχικός της στόχος.
Ο Ερμής διαθέτει ένα πλούσιο ρόστερ με 22 καλούς ποδοσφαιριστές, έχοντας μαζέψει ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στην Αργολίδα σε ερασιτεχνικό επίπεδο.
Προπονητής είναι ο Λουκάς Κούρος που πέρυσι ήταν στον Τροιζηνιακό και πρόπερσι στον Πορτοχελιακό, έχοντας συμμετάσχει και τις δύο χρονιές στα μπαράζ ανόδου όντας πρωταθλητής Αργολίδας.

3 απουσίες ο Ερμής

Ο Ερμής Κιβερίου πάντως θα παραταχθεί με τρεις σημαντικές απουσίες στο ματς με τον Πάμισο. Συγκεκριμένα θα στερηθεί τον βασικό τερματοφύλακα Κοζιώτη και τον βασικό κεντρικό αμυντικό
και αρχηγό Φίλη που τιμωρήθηκαν με 4 αγωνιστικές (θα χάσουν και τον αγώνα στη Μεσσήνη).
Επίσης τιμωρημένος είναι και ο επιθετικός Μουζακιώτης (χρωστάει άλλες δύο αγωνιστικές).
Οι άνθρωποι του Ερμή έχουν δει δύο φορές τον Πάμισο και γνωρίζουν τα δυνατά του σημεία, ενώ ο φίλαθλος κόσμος της περιοχής αναμένεται να δώσει δυναμικό "παρών" στο αυριανό παιχνίδι.

Τσίκινης: "Δεν υπάρχουν
φαβορί για την άνοδο"

Ο Πάμισος από την άλλη θέλει να κάνει μια καλή αρχή σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει πως… απαγορεύεται η ήττα από τον Ερμή Κιβερίου. Οι "πράσινοι" θα προσπαθήσουν να κάνουν το παιχνίδι τους, ελέγχοντας τον ρυθμό στο χώρο του κέντρου και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν.
Ο εκ των τεχνικών της ομάδας της Μεσσήνης Σπύρος Τσίκινης έχει δει αγωνιζόμενη την ομάδα από το Κιβέρι και αναφέρει για το αυριανό παιχνίδι: "Είναι μια καλή ομάδα με πλούσιο ρόστερ που θέλει προσοχή.
Εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, που είναι φυσικά και η ισοπαλία γιατί θέλουμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας για την πρώτη θέση. Πιστεύω πως δεν υπάρχει φαβορί σε αυτόν τον όμιλο και πως και οι τέσσερις ομάδες έχουν από 25% πιθανότητες για να βγουν πρώτες".
Οι νησιώτες βρίσκονται σε καλό ρυθμό αφού δεν σταμάτησαν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους.
Θα προσπαθήσουν μάλιστα να το εκμεταλλευτούν αυτό, έχοντας όμως ως μειονέκτημα την κούραση από τη στιγμή που το ρόστερ στηρίζεται σε 14-15 ποδοσφαιριστές.

Την τελευταία στιγμή
κρίνεται του Ηλιόπουλου

Στα αγωνιστικά προχθές έγινε προπόνηση στο γήπεδο του Ασπροχώματος που διαθέτει πλαστικό τάπητα, όπως και το γήπεδο της Λέρνας που θα γίνει ο αγώνας. Στην προπόνηση συμμετείχε και ο αρχηγός Ηλίας Ηλιόπουλος που έχει ενοχλήσεις όμως στο γόνατο. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής θα βρίσκεται στην αποστολή όμως η συμμετοχή του στο παιχνίδι θα κριθεί την τελευταία στιγμή.
Αλλα προβλήματα δεν υπάρχουν, ενώ το θετικό είναι πως υπολογίζονται και οι Ρούτσης και Σαλαπάτας που είχαν σταματήσει το τελευταίο διάστημα.
Χθες έγινε  χαλάρωμα στο γήπεδο της Μεσσήνης και η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Λέρνα σήμερα το πρωί, κάνοντας στάση κάπου στο δρόμο και για φαγητό.
Για το ματς με τον Ερμή υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς φίλους του Παμίσου, όμως μέχρι χθες το απόγευμα υπήρχε πρόβλημα να βρεθεί λεωφορείο. Ακόμη όμως και αν δεν λυθεί το πρόβλημα, θεωρείται δεδομένο πως αρκετοί νησιώτες θα ταξιδέψουν με τα αυτοκίνητα τους στην Αργολίδα για να συμπαρασταθούν στην αγαπημένη τους ομάδα.
Το κυριακάτικο ματς θα σφυρίξει ο Παπαδόπουλος (Αχαϊας), με βοηθούς τους Παπαδήμα και Μεϊντάνα από τον ίδιο σύνδεσμο. Παρατηρητής ορίστηκε ο Βασσάλος (Αθηνών).

Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ - ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ

Εδώ και καιρό προετοιμάζεται η Α.Ε. Σπάρτης για τα μπαράζ από τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί αρκετές εβδομάδες το πρωτάθλημα στη Λακωνία. Οι Σπαρτιάτες θα επιδιώξουν να δικαιολογήσουν τον τίτλο του φαβορί για άνοδο που κουβαλούν, από τη στιγμή που διαθέτουν ένα πλούσιο ρόστερ με πολλούς παίκτες με θητεία σε επαγγελματικές κατηγορίες.

"Παρών" και ο Δ. Γιαννακόπουλος;

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως τον Κυριακάτικο αγώνα θα παρακολουθήσει και ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που είχε δει από κοντά και τον τελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Γυθείου.
Ο προπονητής της ομάδας Κώστας Κασαβέτης δεν γνωρίζει αν θα έχει στη διάθεση του τους Σερμετζίδης και Μοσχογιάννης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού και ίσως δεν αγωνιστούν.
Στην αντίπερα όχθη ο Πανθυρεατικός είναι η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ από τις τέσσερις και κατεβαίνει στα μπαράζ ανόδου χωρίς το παραμικρό άγχος.
Η ομάδα του Αστρους φημίζεται για την σκληρή της έδρα και καλείται να δείξει πως μπορεί να παίρνει αποτελέσματα και εκτός έδρας, αρχής γενομένης από τον αυριανό αγώνα με την Σπάρτη.

Χωρίς άγχος η
ομάδα του Αστρους

Ο προπονητής της ομάδας Αρης Σαβούρδος σε δηλώσεις του στο "Ν" τόνισε: "Στόχος μας είναι να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, μιας και δεν τους ξέρουμε καλά αλλά ούτε μας ξέρουν. Στα μπαράζ θέλουμε να δείξουμε πως είμαστε δίκαια πρωταθλητές Αργολίδας και θα παίξουμε δίχως άγχος αφού δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θεωρώ πως και οι 4 ομάδες είναι δυνατές. Η Σπάρτη  έχει πλεονέκτημα γιατί έχει δείξει πως θέλει περισσότερο την άνοδο, αλλά αγωνιστικά θεωρώ πως πλεονέκτημα θα έχει ο Πάμισος που τελείωσε πιο αργά το πρωτάθλημα και θα έχει καλό ρυθμό".
Η προετοιμασία του Πανθυρεατικού ολοκληρώθηκε χθες με προπόνηση γήπεδο του Αστρους, ενώ έγιναν και δύο προπονήσεις στα Δολιανά που διαθέτουν γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα.
Διαιτητής της κυριακάτικης αναμέτρησης θα είναι ο Δημητρόπουλος (Δυτικής Αττικής), με βοηθούς τους Κρετσίμο και Ντζουροπάνο από τον ίδιο σύνδεσμο, ενώ χρέη παρατηρητής θα εκτελεί ο Αργύρης (Κορινθίας).